מרווחים

ChicoAnimado

New member
מרווחים

איך מבדילים בין טרצה קטנה וגדולה ע"פ צליל? ואותה שאלה לגבי מרווחים גדולים יותר. תודה.

SHEX

New member
אין"טכניקה"../images/Emo95.gif

הקטע הוא ללמוד את ההבדל בגוון של המרווחים. ההבדלה בין טרצה גדולה לקטנה היא לא שונה מההבדלה בין טרצה לקווינטה או כל מרווח אחר. צריך ללמוד איך נשמע כל מרווח עד שמבדילים בין כולם... הרי לכל מרווח יש גוון שונה, וברגע שמתאמנים על הזיהוי, שמים לב לשוני בקלות יותר..

אליזד

New member
שירים - דרך טובה

קח לך התחלות של שירים שבהם יש את המרווח הזה. אין דרך טובה יותר מזה לזכור אותם "היו לילות" לקוורטה "סופשבוע רגוע - לסקסטה גדולה ועוד כאלה.

holo

New member
הנה טיפ נחמד שעוזר לי:

לכל מרווח תחשוב על שיר שמתחיל באותו מרווח ואז זה יתפס טוב יותר בראש (או באוזן אל הראש). אפשר גם לפי תחושה שההרמוניה גורמת לך. הנה כמה טיפים למרווחים מסויימים (כמובן אפשר גם למצוא לגבי שאר המרווחים): טרצה קטנה- מינורית, עצובה. אם תשמע את השיר-יצירה של פינק פלויד Shine on you crazy diamond חלק שני, אתה תראה שהפתיחה שלו היא פשוט נגינה חוזרת של סול, ואחרי מספר תיבות עליה בטרצה לסי במול. טרצה גדולה- בניגוד לאחותה, היא נשמעת מאז'ורית, שמחה. שיר שעולה לי בראש: "על קו הזינוק" של החברים של נטאשה. הפריטה מתחילה בפירוק של אקורד דו מא'זור: דו-מי-סול (דו ומי בטרצה גדולה). קווינטה- זה מרווח עם קונוטציה שדי קל לי לזהות: תרועת קרב. אם תנגן מרווח של קווינטה בין שני תווים אתה תשמע תרועת קרב, משהו כמו בשר הטבעות. יש עוד הרבה אפשרויות. תנסה ללכת לפי השיטה שלי, זה די עוזר.

Molchansky

New member
לשיר הרבה

לשיר את המרווחים גם בעליה וגם בירידה, גם עם שמות תווים וגם בלי עוזר מאוד. עוד המלצה, אם יש לך פסנתר, או כל כלי אחר, תקליט את המרווחים, קודם סקונדות קטנות, אח"כ גדולות ואחרי זה סקונדות קטנות לעומת גדולות ותשמע את ההקלטה הרבה (אפשר לפני השינה או מתי שנוח). אותו דבר עם שאר המרווחים, וכדאי לעשות את זה עם מרווחים מלודיים והרמוניים. וכמובן לשיר (סולפג') זה אחד הדברים שהכי עוזר לשמיעה, יש ספרי סולפג' עם תירגולים, הם מתחילים באינטונציה ועוברים למרווחים וסולמות, כדאי לך להשיג ספר כזה ולהתאמן
בהצלחה.

למעלה