מרווח בין מנות חיסון פוליו IPV

D H S B S

New member
מרווח בין מנות חיסון פוליו IPV

שלום,
לפני ארבעה שבועות חיסנתי את ילדיי בני השלוש בחיסון פוליו מומת IPV מנה ראשונה.
בעלון של חברת סנופי רשום שצריך לחכות בין המנות מינימום ארבעה שבועות אך עדיף לחכות שמונה שבועות.
בפורום ד"ר קלינר רשם לאחת הגולשות לתת מנה שניה ארבעה שבועות אחרי המנה הראשונה.
השאלה היא מה המשמעות לחכות ארבעה או שמונה שבועות?
האם זה יותר מסוכן לתת אחרי ארבעה שבועות ובגלל זה עדיף לחכות שמונה שבועות?

תודה

תגובה

שלום רב
הנושא של פרק הזמן בין המנות נוגע ליעילות החיסון. אין בעיה בטיחותית לתת את המנה השניה לאחר 4 שבועות או לאחר 8 שבועות.
מדובר בילד בן 3, כלומר מדובר על השלמת חיסונים, ולכן אני ממליץ לתת את החיסון לאחר 4 שבועות מהמנה הראשונה. ניתן לקבל גם את החיסון המוחלש ביחד עם המנה השניה על מנת למנוע מצב של נשאות של הנגיף האלים.

cומcו

New member
מה בנוגע ליעילות שציינת?

האם מרווח של חודשיים יעיל יותר ממרווח של חודש?

תגובה

שלום רב
אין הבדל מבחינת היעילות. מנה שניתנת לאחר 4 שבועות נספרת ונחשבת בדיוק כמו מנה שניתנת לאחר חודשיים.

D H S B S

New member
תודה.עוד שאלה

מצטרפת לשאלתה של אמא, אם ההמלצה היא לחכות שמונה שבועות בגלל יעילות (כפי שרשמת),
למה אתה ממליץ לחסן אחרי ארבעה שבועות?

תודה

תגובה

שלום רב
כי יש הבדל בין הזמנים הרגילים של שגרת החיסונים ובין אירוע בו יש איום ממשי של תחלואה.

grishab

New member
יותר נכון לאמר אירוע של הפצת היסטריה בתקשורת

זה לא שיש מגפה ובתי החולים מלאים בחולי פוליו. ב 25 שנה האחרונות לא זוהה אפילו חולה בודד.

Markup

New member
לא צריך "בתי חולים מלאים" כדי להגדיר מגיפה.

כשבתי החולים יהיו מלאים זה אומר שהפסדנו למחלה. כל הפואנטה היא למנוע את המצב הזה, ואלו שמתנגדים לחיסונים עלולים להביא דווקא למצב של "בתי חולים מלאים".

grishab

New member
אז אולי תסביר לי את ההגיון ?

אין אף חולה מזה 25 שנה, אבל יש "איום ממשי" עלום, שבעקבותיו נונתים לכל האוכלוסיה חיסון שנוי במחלוקת (שהביא לעליה דרמטית בשיעור השיתוקים בהודו) ושגורם למחוסנים להדביק את מי שמסביבם בוירוס, ואז הרופא מכניס את כולנו ללחץ ומרשה לדחוף את החיסונים המומתים הרבה לפני טווח הזמן שמומלץ כי "יש איום ממשי"

אם אני מבין נכון אז ה"איום הממשי" בהידבקות הוא החיסון החי מוחלש שדוחפים עכשיו לאוכלוסיה כולה.

תגובה

שלום רב
אבקש לתקן מספר טעויות -
1. לא היה חולה ב-25 שנים האחרונות כי לא היה פה נגיף פוליו פראי (למעט אירוע אנקדוטלי אחד ב-95). זה בזכות שיעור החיסונים הגבוה בישראל. היום יש לנו תיעוד של נגיף פוליו פראי למשך חודשים בישובים רבים במספר אזורים בארץ. האיום לתחלואה ממשי.
2. החיסון לא שנוי במחלוקת בקרב אנשי המקצוע.
3. החיסון לא הביא לעליה במקרי השיתוק בהודו.

לסיכום, לא הבנת נכון, האיום הוא הנגיף הפראי ולא הנגיף המוחלש מהחיסון. הנגיף הפראי גורם לשיתוק באחד מתוך 1000 אנשים שאינם מחוסנים . הסיכון מהחיסון הינו אפסי כאשר הוא ניתן בצורה הנכונה כמו שהוא ניתן כיום בישראל.

אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.

cומcו

New member
למה לא השבת על שאלתי מעלה בדבר נפנופי ידיים?

שלך על כך שאין הבדל בין היעילות בין מרווח של חודש למרווח של חודשיים כפי שנותנים בשגרה במיוחד שבתגובה הראשונה שלך כתבת שיש הבדל ואז שהבנת שזה יכול להשפיע על ההתחסנות, שינית גרסה שאין הבדל.

שואלת שוב, האם יש לך ביסוס ע"ס מחקר או ע"ס השערה שלך?

grishab

New member
כל מה שכתבת הוא בסתירה למה שאני קורא.

1. אנו זוכר שקראתי על מספר מקרים של פוליו שנתגלה בארץ, ב 1988, 1995, ו 2004.
להזכיר לך שב 2005 הפסיקו במשרד הבריאות לתת את החיסון החי המוחלש בגלל שטענו שהוא מסוכן ...
"מתברר: החיסון לפוליו בטיפות-מסוכן. יוחלף בזריקה תינוקות שנולדו מינואר השנה לא יקבלו עוד את החיסון הניתן בטיפות לפה. הסיבה: חשש שהחיסון בטיפות, המכיל נגיף חי מוחלש, יגרום להתפרצות המחלה"
מקור -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3067767,00.html

2. לא שנוי ? אני יכול להביא מספר אנשי מקצוע שטוענים בריש גלי נגד החיסון הנ"ל - למשל ד"ר סוזאן האמפריס

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_5MAuzR2oBw

3. ציטוט - "מאז החלה תכנית החיסונים נגד פוליו לפני עשור בהודו - עלה פי שתיים-עשרה שיעור הילדים הלוקים בשיתוק.

התכנית, חלק מקמפיין החיסונים של קרן ביל ומלינדה גייטס, מחסנת אוכלוסיות בעולם השלישי בחיסון האוראלי, הזול יותר, אשר ידוע כגורם לשיתוק בעצמו. בשנת 2011, נרשמו בהודו 47,500 מקרי שיתוק חדשים. ד"ר פוליאל: ניתן לקשור את העליה במקרים המדווחים ישירות לעליה בכמות המתחסנים נגד פוליו בעשור האחרון."

מקור -
http://digitaljournal.com/article/323371

תגובה

שלום רב
1.זכרונך מטעה אותך. המקרה האחרון של תחלואת פוליו בארץ היה בשנת 1988. התייחסתי לנושא הסיכון של החיסון רבות. בצורה בה הוא ניתן כיום הסיכון מהחיסון הינו אפסי. בשנת 2005, המדינה היתה נקיה מפוליו, במצב כזה, בהתאם להנחיות ארגון הבריאות העולמי במסגרת המאמץ לבער את הנגיף, הופסק השימוש בחיסון המוחלש. כאשר המדינה נקייה מפוליו, אין מקום לקחת גם סיכון תיאורטי (שכאמור במשך השנים 1990-2005 כאשר הוא ניתן בצורה הבטוחה, הוא לא התממש). כיום יש תיעוד של נגיף פראי לאורך זמן שעובר מאדם לאדם ומישוב לישוב. האיום מהנגיף הפראי ממשי. במצב כזה, יש מקום להשתמש בו.
2. עם כל הכבוד לד"ר האמפריס, אני לא יכול לומר שהיא אשת מקצוע בתחום החיסונים, ובכל מקרה היא מהבודדים שיוצאים נגד החיסון. לעומתה יש קונצנזוס מקיר לקיר כמעט של מומחים מהתחומים הרלוונטיים שתומחים בחיסון, בארץ ובעולם.
3. הלינק שלך לנושא הודו לא נפתח לי אבל אני מכיר היטב את הטבלה המדוברת - ויש לי מספר דברים לומר עליה-
א. הטבלה מראה את מספר המקרים של AFP, שיתוק רפה חד בעברית, במדינת הודו בין השנים 1996-2013.
ב. AFP הינה ההסתמנות הקיצונית של מחלת הפוליו, אך גם של מחלות רבות אחרות.
ג. ניתן לראות שבין השנים הנ"ל, ישנה מגמת עליה במספר מקרי הAFP במדינה. עליה זו יכולה להיות מכמה גורמים שלא ניתן לקבוע מי מהם הנכון (או הנכונים) רק על פי טבלה זו (עליה אמיתית? גורמי סיכון סביבתיים חדשים? אמצעי אבחון חדשים? וכו')
ד. ניתן לראות במקביל, ירידה במספר מקרי הפוליו במדינה עד כדי הפסקת התחלואה שם בשנים האחרונות. דרך אגב, ניתן גם לראות שמאז שנת 2000 כמעט כל המקרים שהיו להם היו כתוצאה מנגיף הפרא ולא כתוצאה מהנגיף בתרכיב.

החיסון כנגד פוליו השיג את מטרתו ובגדול והצליח לבער מחלה זו אפילו במדינה מורכבת כמו הודו. יש כנראה גורם או גורמים אחרים שבמקביל גורמים להסתמנות זו ולמחלות אחרות וכדאי לאתר אותם בהקדם ולטפל בהם.
אציין גם שמגמת הגידול הזו אינה קיימת בישראל ולא באירופה. להלן לינק - http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/diseases/poliomyelitis/case_count.cfm
https://www.facebook.com/groups/154..._id=157390394458503&offset=0&total_comments=8

פולספגן

New member
"אני לא יכול לומר שהיא אשת מקצוע בתחום" |תוהה

הציטוט המלא:- "עם כל הכבוד לד"ר האמפריס, אני לא יכול לומר שהיא אשת מקצוע בתחום החיסונים" - השאלה שמתבקשת היא, האם אתה איש מקצוע בתחום החיסונים"

תגובה

שלום רב
כן. אני רופא, מומחה בבריאות הציבור, התחום שעוסק (בין השאר) בחיסונים ומדיניות של חיסונים. אני מייצג את פה את מדיניות משרד הבריאות, אבל את מבינה בוודאי שלא אדם אחד קבע אותה.
מאחורי המדיניות של משרד הבריאות עומדים לא רק מומחים בתחום בריאות הציבור, ישנם גם מומחים מתחומי המחלות הזיהומיות, מחלות ילדים, נוירולוגים, אנשי מעבדה מתחום הוירולוגיה ומומחים בתחום הפוליו מרחבי העולם.

פולספגן

New member
מה כללה ההכשרה שלך בתחום החיסונים?

אני יודעת שלזיהומולוגים, אימונולוגים ווירולוגים זה חלק מההתמחות שלהם, אך לא ידוע לי שזה חלק מההתמחות של בריאות הציבור (למידת קורס או שניים לא נחשבים בעיניי כהתמחות).

למעלה