מרוכב חדש ומתחיל לתחרות גדולה

פיקולו

New member
מרוכב חדש ומתחיל לתחרות גדולה

אני מקווה ששאלתי תהיה מובנת: בן 37, בריאות תקינה לחלוטין.
רץ בשבוע כ-20-25 ק"מ. ב-2013 עשיתי חצי מרתון ב-02:20 שעות. לעולם לא הייתי בליווי של מאמן או משהו מסודר וזה התבטא במיוחד גם בתזונה שלי. אני חש כי אחרי אימון, גם בגלל הכוונה להרזות אני לא אוכל תקין, כי נשארת תחושת הרעב.
לאחרונה, קניתי אופני כביש (כניסה) מתוך מטרה להאמן בתחום הזה, אבל אני מחפש להתמקצע וכמובן, בעתיד הרחוק (או לא כזה רחוק) להיות מסוגל לעמוד בתחרויות כמו ישרא-מן וכו'.
ברור לי שהשלב הנוכחי שלי כרגע הוא לא רלוונטי בכלל לדבר על זה, אבל איזו רמה מינימאלית אני צריך להגיע בשביל זה? האם תוכניות אימון שאני מוצא ברשת, רלוונטיות? האם אפשר ללכת עליהן, עד שאבנה את רמת הכושר הרצוייה?
בסיכומו של דבר: האם מאמן אישי יכול לבנות תוכנית ארוכת טווח בשביל להגיע למעמד שבו אני משתתף בתחרויות בסדר גודל כמו שציינתי? (חדר כושר, ריצה ואופניים) כי הרי אני לא צריך את המאמן פיזית איתי, רק אחד שכמובן יודע לבנות תוכנית ואני (כמובן...) אבצע.
מישהו יכול לתת המלצה למאמן/ת באיזור רמת גן?
שוב, מקווה ששאלתי בצורה ברורה ותודה לעונים ולהארות והערות שיבואו

odedbc

New member
מאמן אישי יעלה לא מעט ויחסוך לך הרבה זמן

אמנם בחודש/יים הראשונים כל מה שצריך זה לרכב 4-5 פעמים בשבוע שעה/וחצי בלי מאמץ, רק כדי להרגיל את הגוף לרכיבה ואת הישבן לכיסא.
מעבר לתקופת ההסתגלות, במידה והמטרה היא להגיע לתחרויות, מאמן יכול לקצר לך את הדרך.
שני מאמנים עם גישות שונות שאני ממליץ:
*אלעד פלטין, כותב כאן בפורום, נדמה לי שפוסט שלו מופיע בעמוד הנכחי או הקודם.
* אופיר גלאון. התאמנתי איתו שנה ונהניתי .
http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=4404838

אם אינני טועה, עלות האימונים היא 500-600 ש״לחודש

אם מטרתך להגיע לטרי׳ ממליץ לך גם לקנות את הספר (אנגלית)
The Triatlet bible
בהצלחה

פיקולו

New member
600 שקלים לחודש זאת אכן הוצאה לא קטנה

בשבילי בכל אופן...
&nbsp
* ננסה להמתין לתשובות נוספות.
תודה על המענה

ItsikH

Member
ספר שהומלץ לי ע"י נמרוד דובינסקי
[URL]http://www.velopress.com/books/the-cyclists-training-bible-4th-ed/[/URL]
לדעתי אין חובה לפנות למאמנים הנודעים ביותר שעודד הזכיר, יש מאמנים טובים בשפע. בקשתך למאמן "באזור רמת גן" סותרת את כל הקונספט של רכיבה - אתה נייד לכל מקום כמעט, ואימונים דורשים רכיבה בכביש. מפתה להמליץ על עידו סירקין - רק לרכב לצבעון יהיה אימון דיו...
לא הייתי סומך על תוכנית אימונים "סטנדרטית" כי אין כזו. ללמוד את הנושא מספרות ואתרים מומלץ רק כשלב מקדים לבחירת המאמן ובניית תוכנית האימונים יחד איתו.

odedbc

New member
עוד אפשרות טובה וזולה בהרבה: להצטרף לקבוצת רכיבה/טריאתלון

מרבית הקבוצות רוכבות עם/בהדרכת מאמן.
העלות, קרוב לוודאי, 200-300 ש״ח.
חפש בגוגל.

rubber duck

New member
מה-הוא-קופייץ

הגשש אמרו לפני אי איילו שנים : מה-הוא-קופייץ
כנראה שהם התכוונו גם אליך
אתה קופץ מהר מידי ובלי לנסות להבין אלן אתה מכוון

רכשת אופני כביש לפני שבוע או שבועיים
רכבת עליהם ( אני משער שעוד לא הגעת ל 100 ק"מ ) כמה שעות בודדות
אתה עוד לא שולט בכלי ברמה סבירה
שלא לדבר מבין את ההתנהלות ברכיבה של יותר מעתיים

אני גם בספק אם כבר יצאת לכביש ציבורי שזה שלב חשוב מאד בהתנהלות של רוכב כביש

חברה פה המיליצו על מאמנים / קובצה וכו ........
זה יגיע ( אם תרצה )
אבל לפני שאתה מסמן מטרות גבוהות ( אירונמן היא מטרה סופר גבוהה )
למד קודם כל את האופניים
למד אך נוח לרך לרכוב
למד להחליף פנימית בצורה נאותה
אחרי שתתרגל ותדע לרכוב בכיף
תראה האם בכלל מתאים לך לרכוב 180 ק"מ
האם אתה בכלל בנוי לשבת באוכף מעל 5 שעות ( במקרה הטוב )

וחוצמזה , צריך גם ללמוד שחיה בכדי לסיים איש ברזל

קבל את דברי כביקורת בונה

בהצלחה

שרון

פיקולו

New member
מקבל את דברייך באהבה ובהבנה...

למרות ששאלותיי בשלב הז היו לשם התעניינות בלבד.

moshik171

New member
שני השקלים שלי

היי
אתה מה זה קופץ חבל על הזמן.
קודם כל תגדיר מטרה. אופניים זה עסק יקר. יש את רוכבי סוף השבוע שזה בסדר. יש קבוצות שרוכבות בסופי שבוע ושמדי פעם עושים משהו גדול כמו גראנד פונדו ראה למשל קבוצת רוכבי ראשון וגם זה בסדר. יש טריאתלטים שכל דקה פנויה עושים משהו ויש רוכבים בקבוצות יותר מסודרות שגם מתחרות וגם זה בסדר. יש הכל מהכל רק תבחר.
אחרי שהגדרת מטרה צריך להבין שלגוף לוקח זמן להתרגל. זמן נמדד בשנים (ראה מאמרו של ליאור זך מאור([URL]http://www.shvoong.co.il/%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%94/54136/[/URL] )
גם אני התאמנתי לבד לפי תכניות שונות מהאינטרנט ולא בדיוק התקדמתי וגם נפצעתי ועוד. הגוף צריך להתרגל.
תכנית אימונים מהאינטרנט שווה בערך את הנייר עליו היא מודפסת.
מאמן יעשה לך סדר בדברים ויכול לקצר תהליכים וגם לחסוך בפציעות אבל גם אצלו זמן נמדד בשנים בסך הכל זה הגוף שלך זה לא רובוט.
אני מתאמן כבר שנתיים אצל אלעד פלטין (מומלץ) ואין אפס רואים את השיפור. האימונים כוללים אימוני כח (לדעתי מאד חשוב) ואימוני רכיבה ומעבדה.

בהצלחה
מושיק

למעלה