מרוץ התיישנות

aviadavi1

New member
מרוץ התיישנות

שלום, ניפגעתי בתאונת עבודה בשנת 2003, הוכרתי ע"י המל"ל כנפגע תאונת עבודה בשנת 2006. הגשתי בקשה לחברת הביטוח לפיצוי בטרם חלפו 3 שנים, לאחר כ חודש נשלח אלי תשלום ע"י חברת הביטוח ,אך הם פיצו אותי עבור 5% נכות ולא עבור 10% נכות כפי שניקבע לי ע"י המל"ל. הגשתי תביעה בבית המישפט נגד חברת הביטוח והם טוענים בכתב ההגנה שיש לסלק את התביעה על הסך מחמת התיישנות. שאלתי היא : האם מרוץ ההתיישנות מתחיל במקרה שלי מיום התגבשות העילה לתביעה דהיינו מיום קבלת הצ'ק בדואר? האם חלה במקרה שלי התיישנות שלא מדעת? הרי לא ידעתי על אופן חישוב הפיצוי אלא רק לאחר קבלתו בדואר. בדיון שהיה לי בבית המישפט השופט "הפחיד" אותי באומרו שהיה ולא אגיע לפשרה אז יכול הוא לקבע שיש התיישנות וגם את הפיצוי שהסכימה חברת הביטוח לפצות אותי הוא יכול לשלול ממני . האם כך הדבר? אודה לכם על עזרתכם

מרוץ התיישנות

שלום רב, אני יוצאת מתוך נק' הנחה שמדובר בפוליסה לתגמולי ביטוח, שם מרוץ ההתישנות מתחיל ממועד התאונה, ו/או ממועד התגבשות הנזק אם הוא ארע מאוחר יותר. מבחינה זו, עצם העובדה שקיבלת את הצ'ק לא מתחילה מחדש את מועד ההתיישנות. אם מאז מועד התאונה ועד למועד הגשת התביעה, חלפו למעלה משלוש שנים הרי שיש התיישנות, והתביעה יכולה להדחות על הסף, ולכן הייתי בוחנת את סיבת תשלום 5% במקום 10% ושוקלת את אופציית הפשרה, אם היא ראויה, ואני מניחה שתוכל לעשות זאת, באם הנך מיוצג ע"י עו"ד. בברכה,

aviadavi1

New member
הבהרה

עו"ד ענבר שלום, ברצוני להבהיר נקודה , חברת הביטוח שילמה לי 5% במקום 10% ונימקה סיבה זו ע"י נוסחה מתמטית שאינה מופיעה בפוליסה. אין נוסחה זו שאינה מופיעה בפוליסה מהווה תרמית? אין נוסחה זו מהווה מידע שהוסתר ממני (בעל הפוליסה) שלא יכולתי לגלותו אלא רק לאחר שהם שילמו לי את ההמחאה ששם חברת הביטוח פירטה לראשונה וגילתה לי לראשונה על הנוסחה המתמטית. ובנוסף ישנה פסיקה בנשוא תביעתי (יצחק גולדנברג נגד מנורה) שנתקבלה בסמוך לתשלום הפיצוי ע"י חברת הביטוח. האם עצם זה שגיליתי את הנוסחה המתמטית לראשונה רק במעמד התשלום לא מתחילה את מרוץ ההתישנות מרגע שהתגלתה לי? תודה מראש

הבהרה

שלום שוב, אכן זה לא בסדר, ואולי עולה בכדי חוסר תום לב של החברה, אבל זה לא גורם לתחילת ההתישנות מחדש. בברכה,

תביעות ביטוח

בהליכי תביעות ביטוח מירוץ ההתיישנות מתחיל ממועד קרות מקרה הביטוח, קרי התאונה בלבד. לאחרונה, השתנתה פסיקת בית המשפט המחוזי בעניין "אמיתי" והתפכה בעליון. לא ניתן יותר להתבסס על מועד התגבשות הנזק בחישוב תקופת ההתיישנות. פסיקה שגויה לטעמי, אך אין מה לעשות. יחד עם זאת, יש לשים לב, כי קיבלת את המכתב המכיר ב-5% בלבד בשלב מאוחר יותר (אינני יודע מתי המועד המדויק היות ולא פירטת). ולכן, ניתן לטעון, להודעה במקצת הזכות מטעם חברת הביטוח, דבר שמאריך את תקופת ההתיישנות. אגב,לגופו של עניין, ה"התאמה" של הנכויות כפי שנעשה ע"י חברת הביטוח היא אינה כדין. בהקשר זה אתה יכול לעיין בהכרעה עקרונית של המפקח על הביטוח וכן בפסיקת בתי המשפט (למעט בית המשפט העליון אליו טרם הגיע הסוגיה וספק אם תגיע). נא פרט מועדים מדויקים. למעלה מכך, מומלץ להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום. רפאל

aviadavi1

New member
לידיעה!!!! תביעה ייצוגית

בתחילת השנה אושרה תביעה ייצוגית בנושא תביעתי

ישנם הרבה תביעות ייצוגיות

אתה מדבר על "התאמה" של הנכויות? על כל פנים אשמח אם תשלח אליי העתק מהבקשה שהוגשה על ידך והחלטת האישור של בית המשפט המחוזי. מענייין אותי מאוד. רפאל

aviadavi1

New member
קישור לתובענה הייצוגית

להבהיר לך , לא אני זה שהגיש את התובענה אך התובענה מתייחסת לעילת התביעה שלי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3654939,00.html

aviadavi1

New member
הכרה במקצת הזכות

את ה5% שילמה חברת הביטוח לפני תום תקופת ההתיישנות , אני פניתי אליהם על מנת שיאריכו לי את תקופת ההתיישנות כי הם דרשו במכתב שאמציא להם נכות צמיתה מאחר וללא נכות צמיתה הם לא יכלו להתייחס לתביעתי. חברת הביטוח הסכימה להאריך את תקופת ההתיישנות בעוד 5 חודשים ובפרק הזמן הזה הם שילמו לי עבור 5 % ובפירוט התשלום הם הציגו בפני נוסחה מתמטית שאינה מופיעה בפוליסה ובמעמד זה נולדה עילת תביעתי. האם לא חל כאן סעיף 8 לחוק ההתיישנות , " תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודע לתובע...." כמו כן האם עצם הסתרת הנוסחה המתמטית היא לא הונאה או תרמית שתחיל את סעיף 7 לחוק ההתיישנות? - "הייתה עילת התובענה תרמית או אונאה מצד הנתבע תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודע לתובע התרמית או האונאה". אשמח לקבל תשובה בנושא

לדעתי אתה הולך רחוק מידי

עילת התביעה מתחילה למעשה בקרות מקרה הביטוח, דהיינו מועד התאונה. לפיכך, את תגמולי הביטוח עבור מקרה הביטוח והנכויות שנקבעו לך(10%) היה עלייך לתבוע עד שלוש שנים ממועד האירוע. באשר למחלוקת אודות 5% שלא שולמו לך, אני סבור שמאחר ונדע לך על כך לראשונה רק בעת שוולמו לך 5% הראשונים, הרי שמדובר מבחינתך בהודעה במקצת הזכות ולכן באשר ל-5% הנותרים תחל תקופת ההתישנות מאותו רגע, ראה לשון הרישא של סעיף 9: "הודה הנתבע, בכתב או בפני בית משפט, בין בתוך תקופת ההתיישנות ובין לאחריה, בקיום זכות התובע, תתחיל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה; " בהחלט מצבים מסוימים מצדיקים הפעלתם של ההוראות הקבועות בחוק ההתיישנות, אך סיכוי הקבלה של חלק מהם נמוכים. יחד עם זאת, כמובן שיש לטעון גם את סעיפים 7 ו-8 לחוק ההתיישנות, אך הסבירות שסעיף 7 יתקבל נמוך למדי ותלוי בהרבה פרמטרים. היוועץ בעו"ד הבקיא בתחום. רפאל

למעלה