מרוצי העקרב - מגי סטיווטר

אכמו

New member
מרוצי העקרב - מגי סטיווטר

חורגת ממנהגי וממליצה על ספר בתרגומי שיצא ממש עכשיו, פשוט כי הוא כל כך מקסים ואחד הספרים שהכי נהניתי לתרגם בזמן האחרון. הוא מתרחש באי קטן, שפעם בשנה מתנהל בו מרוץ מסוכן על גב סוסים טורפים שעולים מהים. יש בספר אקשן, אבל הוא גם פיוטי מאוד, והעיקר בו מבחינתי הן הדמויות ומערכות היחסים ביניהן, שמתוארות בעדינות ובקסם רב. מוגדר רשמית כספר נוער, אבל לדעתי מתאים בהחלט גם למבוגרים. מומלץ ביותר.

הספר מחכה לי באנגלית.

תודה על ההמלצה!

g l o r y

New member
בדיוק לפני שבוע הסתכלתי עליו בסטימצקי!

מהאחורה לא נראה משהו. אני צריכה להסתכל שוב. מזמן לא קראתי ספר טוב.

אכמו

את יודעת שאני סומכת על הטעם שלך בספרים בעיניים עצומות, זנב קשור ומלפפונים שתקועים לי בנחיריים, אבל, אבל...מהתקציר זה נשמע כמו סיפור אהבה

אני מסוגלת לסבול סיפורי אהבה אבל מתקשה להתמודד עם רובם המכריע ללא שקית הקאה. בתור מישהי שקראה את הספרים הקודמים של מגי (טרילוגיית הזאבים של גרייס), תיעבה למדי את סאם וגרייס אבל סגדה בסתר לקול ואיזבל (במיוחד לאיזבל
): אני אהנה מהספר הזה?

אה, ועוד משו

נניח ואני קונה אותו, אני כנראה אפול על מבצע 1+1 כלשהו...יש ספרים חדשים נוספים שיצאו או יצאו בקרוב ואת ממליצה עליהם גם?

אכמו

New member
אוי, אני כל כך גרועה בלהיזכר על המקום

המוח שלי מתרוקן ברגע ששואלים אותי מה יצא טוב לאחרונה. הכי קל לי להסתכל על מדף הספרים שתרגמתי
שלושה שממליצה אם לא קראת: משפחת פאנג, על משפחת אמני מיצג מטורללת; נער כחול עיניים, ספר מתח פסיכולוגי שמתנהל כולו דרך פוסטים בבלוג (אבל זה פחות גימיקי ממה שזה נשמע); ושפה משלו, ספר על ילד בריטי, מהגר מגאנה, מאוד נוגע ללב ומצחיק. שלושתם מצוינים, אם כי לא ז'אנריים.

אוי, קראתי את נער כחול עיניים!

ואהבתי לגמריגמרי!
חשבת עלי? באמת? גררר-גרר^^.
בסדר, נראה שאני אבקר בצומת ספרים בימים הקרובים (אחרי הכל, עדיין לא ניצלתי עד תום את הרב תו שקיבלתי...והרי ידוע שרצוי לבזבז כסף שמקבלים על ספרים בהקדם האפשרי לפני שנכנסים לראש כלמיני רעיונות על דברים הגיוניים יותר שאפשר לקנות בו, כמו...לוידת, אוכל)

אכמו

New member
שאלה טובה

זה אכן סיפור אהבה, אבל לא רק סיפור אהבה, יש פה אוסף שלם של מערכות יחסים עשויות נהדר. הדמויות מצוינות (אני חושבת שמאוד מאוד תחבבי את פאק קונולי, הגיבורה
), והחלק הרומנטי נעשה בעדינות רבה והוא ממש מקסים בעיני. חיבבתי מאוד את טרילוגיית הזאבים (בעיקר את הראשון), אבל לדעתי הספר הזה הוא קפיצת מדרגה. גם מבחינת היופי של התיאורים, גם מבחינת מערכות היחסים. הוא משווק באופן מאוד בולט כספר נוער, שלא לומר ספר נערות, אפילו בדברים כמו עיצוב הכריכה, ואני מבינה את השיקול הכלכלי שעומד מאחורי זה. אבל לדעתי הוא מסוג הספרים שלא ממש אפשר לסווג לכאן או לכאן מבחינת הגיל (ובעיני אלה ספרי הנוער הכי טובים, כי הם לא עושים שום הנחות גיל, הם לא מורכבים פחות רק משום שהגיבורים הם נערים והספרים פונים לקוראים נערים).

בקיצור, כן, תקראי. למעשה חשבתי עלייך כשכתבתי את ההמלצה

למעלה