מרחב האפשרויות המשותף

neophile

New member
מרחב האפשרויות המשותף

כולכם ראיתם את בליפ ואת העקרונות שמאפשרים לכל אחד להתקיים במציאות משלו. יש לי מרחב אפשרויות מסויים והתדר שלי יביא אותי לחוות בהתאם לרמת התדר חוויות מתאימות. מה שלא מתואר בסרט זה איך כל האפשרויות של כולנו עורכות בינהן אינטראקציה?

ניאו...

האינטרקציה היחידה האפשרית היא קבלת השני בדיוק כפי שהוא. רק במצב של קבלה אינטרקציה אפשרית, וזה כן נמצא בבליפ אך יתכן שזה פשוט אבד לך בתוך מבול הנתונים או הרעיונות שהסרט מעביר.

hikok

New member
למשל בתגובה שלך לאפרים

הבאת לביטוי מצב בו אין התאמה למרחב , ופועל יוצא אין אינטראקציה או יותר נכון יש אינטראקציה מוגבלת לאני היודע ובהתאם אתה חווה... זוהי אינטראקציה שאינה תורמת להתפתחות כי אם להצדקת האני היודע ככל שתיתן לאני היודע פחות משמעות כך תתאפשר אינטראקציה משמעותית אינטראקציה יעילה חג שמח באהבה סיגל

ניאו הן לא

אין כל אינטראקציה, מרחב האפשרויות הוא אישי, החווייה היא אישית, איננו חווים זה את זה, כל שאנו יכולים הוא ללכת זה לצד זה כברת דרך.

אוקין

New member
חווים את עצמנו

אנחנו חווים רק את עצמנו. גם כשאנחנו מרגישים אוהבים את זולתנו, את מי שאנו אוהבים באותו רגע,זה את עצמנו מול אותו אדם. בדיוק כפי כשאנו חווים שנאה,או כל רגש שלילי אחר, את מי שאנחנו שונאים זה את עצמנו בתוך הסיטואציה מול אותו אדם. לכן האינטרקציות הן כל הזמן עם עצמנו. כשאני משתנה,משתנים האנשים מולי,משתנה הסביבה. הכל אשליה,נאו ידידי. ומי כמוך יודע זאת...הרי לא בכדי בחרת לך את השם ניאו. (:)

היי אורנה, חג שמח.../images/Emo141.gif

מעבר לשאלה הפילוסופית של מרחב האפשרויות וחווייה בהתאם לרמת התדר, מונחת השאלה המעשית מאד של בדידותו של האדם. אם אנו חווים רק את עצמנו, כיצד נוכל ליצור קשר אמיתי עם מישהו אחר, היכן מונח אותו מכנה משותף המאפשר לנו לחלוק את מרחב האפשרויות ולהשתתף בחווייה. במובן מסויים ניאו צודק, אישתי יכולה להופיע בחלומי, אבל אין היא שותפה בחלום. האינטראקציה ביננו היא יצירה, היא דבר חיצוני ששנינו שותפים ביצירתו ושנינו מחוייבים לו. אני מסכים איתך שהאינטראקציה היא עם עצמנו, אך אין זה סותר את האפשרות ליצור אינטראקציה עם מישהו אחר, ואמיתותו של הקשר תלוייה במידה שאני מביא את עצמי לתוך הקשר, והיכולת שלי להביא את עצמי, היא פועל יוצא של קבלת העצמי בשלמות, (בדיוק כפי שאמר אפרים) יעקב נ.ב. מה קורה עם הקבוצה?

אוקין

New member
יעקב יקר ../images/Emo23.gif

-"אם אנו חווים רק את עצמנו, כיצד נוכל ליצור קשר אמיתי עם מישהו אחר"- -"ואמיתותו של הקשר תלוייה במידה שאני מביא את עצמי לתוך הקשר, והיכולת שלי להביא את עצמי, היא פועל יוצא של קבלת העצמי בשלמות -" שאלת וענית. (:) ואני מסכימה,רק שמפרשת אחרת את התובנה. ברשותך, ההבנה שלי בדיוק מאותה שאלה ותשובה שלך: היכולת להביא עצמי כפי שאתה אומר, היא היכולת להיות נוכח. או פשוט יותר, היכולת להיות. כשאני הווה אני אחד עם כל מה שיש. ובמצב הזה באופן פרדוכסלי ביותר,אין מישהו אחר,יש רק עצמי. וזהו הקשר האמיתי. כל שאר הקשרים,הם הולוגרמות,פרקטלים,ולכן הם לא האמת. (להיות נוכח במלוא הוויתי,היא הקבלה שאני שלם. כך שמסכימה לחלוטין עם אפרים) הקבוצה- לדעתי נבנה לאט גרעין. ביום רביעי,לא הייתי,אבל דווח לי שנעשתה עבודה ממשית. חג שמח שכולו מצה.

neophile

New member
זרימה הדדית

"ביותר,אין מישהו אחר,יש רק עצמי. וזהו הקשר האמיתי. כל שאר הקשרים,הם הולוגרמות,פרקטלים,ולכן הם לא האמת." מבחינתי יש צביעות מסויימת באמירה הזאת , במזרח במשך שנים רבות אנשים התייחסו לפנימי "המציאות היא מאיה עשוייה מאותו החומר כמו חלומות" ותראי איך הם חיים..בעוני ,ברעב . אני אומר צביעות כי..האם את מוכנה לחיות באותם תנאים? אני חושב שלא... חומרנות זה דבר אחד ונהנתנות וחושניות זה דבר אחר . אנחנו מסוגלים להגיע למגוון של רמות תודעה אבל רמות התודעה שקשורת בביטוי הן מאוד ספציפיות כך שיש בעיה..איך מבטאים את זה שאינו ניתן לביטוי? אתם אומרים שאין מרחב אפשרויות משותף , שכל אחד הוא בפני עצמו...המציאות שוללת את זה . כי החיים לא היו מתפתחים מעבר ליצורים חד-תאיים. יצורים חד תאיים הפכו לאורגניזם אחד מפני שהיתה בכך תועלת, זה הרחיב את מרחב האפשרויות. מהצד השני אם אתם מאמינים בכל העסק של נשמות..אז בוודאי שיש מרחב אפשרויות משותף , למה לנשמה להכנס לעולם משותף עם עוד נשמות? למה לא להכנס לעולם משלה? בשבילי המציאות היא חיבור של הפכים , מהצד האחד העולם של הנשמות ומהצד השני עולם החומר , חומר מטבעו הוא זמני וחולף והנשמה מטבעה היא נצחית. אז למה הנשמה נכנסת לעולם זמני? למה יצורים חד-תאיים מתפתחים? יש כאן זרימה הדדית .

לכל אינטליגנציה יש הכישורים לתקשר

החל ברמת התא היחיד דרך יישויות חסרות גוף אך בעלות אנרגיה גדולה מאוד ועד הבורא בכבודו ובעצמו. וכן, שני ממדים שלי יכולים לתקשר זה עם זה. זה קורה, למשל, כשאני "משוחחת" עם מי שהייתי בגיל 18. למעשה, בכל שבריר שנייה אני "נולדת" מחדש ומקבלת זהות חדשה, המשקפת את השינויים שחלו בי בשנייה האחרונה. אם אבקש לדבר עם neophile עכשיו ומלפני כמה שנים, אראה דמות דומה אך לא זהה.

neophile

New member
מה לגבי מרחב הפעילות המשותף?

האם לכל תא יש מרחב אפשרויות משלו? האם חלק מהאפשרויות הללו כוללות שיתוף פעולה עם תאים נוספים? אין כאן בחירה חופשית, כל תא מתוכנת לעשות משהו מסויים ,גם מרחב האפשרויות שלו מתוכנת מראש .

ביקום פועל כלל האחדות

על הפרט, התא היחיד, חלים אותם כללים כמו על הכלל, מכלול היקומים שבתבל ומלואה. לכן, גם לגבי מרחב הפעילות הכלל משותף, והוא שהבחירה החופשית ומרחב האפשרויות נובעים מעוצמת האנרגיה שבתא. ככל שאנרגיית האור שלו יותר עצמתית, כן יגדל חופש הפעולה שלו.

למעלה