מרחב צמיחה או מרכז אילוף ?

elhombre

New member
מרחב צמיחה או מרכז אילוף ?

חברי הפורום היקרים ! אנו קבוצת חברים, בני 30 + אשר מקיימים מידי חודש, באחד הבתים, דיון מונחה. (הנושא החל, כאשר שמנו לב שככל שהתבגרנו כך התגברה מידת השיטחיות של שיחותינו). מכל מקום, אני מעביר ביום שבת הקרוב דיון בנושא אלטרנטיבות חינוכיות אשמח אם תעבירו לי יתרונות אבל גם חסרונות של החינוך הביתי לצורך הדיון או מתודות הפעלה ממחישות. לעזרתכם אודה
 

Ella Bella

New member
קודם כל... אולי לא הבנתי נכון

אבל אתה מתכוון שהנושא שיטחי ?! (כך משתמע מהמשפט). אני לא אקח את זה אישית
מצרפת לך קישור שוודאי יעזור ואעלה עוד דברים כשהראש שלי יהיה נקי (חזרנו עכשיו מאיזה אירוע של שמחת תורה והיה רועש במיוחד). אגב, איך הגעת להעביר נושא שאני מניחה שלא קשור אליך?
 

elhombre

New member
ההפך הוא הנכון ../images/Emo9.gif

ציינתי ששיחות הסלון שלנו כחבורה, הדרדרו לשיטחיות. ולכן החלטנו שכל אחד יבחר סוגיה שמעניינת אותו יחפש חומר רקע ואז מעביר אותו כדיון סלון יזום. במקום לפטפט על "הנעליים החדשות" ע"ע. נושא החינוך בארץ מאוווווווד מטריד אותי, אני גם מעביר קורסים לבני נוער בחוגי הסיירות של קק"ל כתרפיה אישית. יש שם כמה חבר'ה שלומדים בבית הספר האנטרופוסופי שקד דרך כך עלה בי הרעיון להעביר נושא זה. לדידי יש משהו נחמד בללמוד להעביר ולהעמיק את הידע, דווקא בנושא שאינך עוסק בו. מכל מקום יישר כח ותודה רבה.
 

Ella Bella

New member
הסברת יפה ולכן ...

הנה עוד קישור לאחד האתרים האהובים עלי ... אם לא שונה לכם הנושא ל"סיני - בעד או נגד" , אני מאחלת לכם דיון מרתק אודות החינוך הביתי. אשמח לשמוע איך היה
 

elhombre

New member
אלינק'ה, תודה היה מרתק ...

החוסר היחידי שעלה, היה, נתוני ההצלחה של הילדים כבוגרים בחברה, בכימות סטטיסטי. אבל החברים נהנו. וחוצמזה הכנתי סלט חצילים ופטה הצלחה מסחררת
 

elhombre

New member
מקווה שהפשטות לא תאכזב ...

אז ככה, המצרכים ל 6 אנשים 3 חצילים 3 לימונים 1 רימון חצי בלוק פטה קובץ עליי בזיליקום 10 עגבניות מיובשות. הכנת המשרה: סוחטים 3 לימונים ובהם משרים מעט עגבניות מיובשות שישהו (ישהו, מילה מוזרה לא?) במשרה לפחות שעתיים + רימון אחד מפורר. לעסק: בוחרים חצילים, עדיף בלאדי כיוון שהם כמעט ולא סופגים את השמן, (בעונה אפשר גם חצילים רגילים) חותכים אותם לרוחב לפרוסות בעובי 2 עד 2.5 ס"מ (לא דק). שמים במסננת ובוזקים מלח גס בנדיבות.מחכים חצי שעה לספיגת הנוזלים + המרירות החצילית. משתמשים במחבת טפלון עם טיפ טיפה שמן,לא להלחץ כי השמן נעלם אחרי 2 שניות, החציל הוא הספוג של הטבע. בכל אופן, מנערים את שאריות המלח הגרוס ומטגנים עד לקבלת צבע חום כהה. את החצילים הרותחים מכניסים מיד למיץ הלימון כך הם סופגים טוב את המשרה ומתרככים, לאחר שהתקררו מעט פורסים פטה 0.5 ס"מ מחליקים בין פרוסות החצילים ומפזרים בנדיבות עליי בזיליקום. נא לא לתבל מעבר לכך. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר הטעמים מתחילים להספג ואז... מעדן על לחם או בלי.
 

elhombre

New member
אההה לזה קיים פתרון פשוט ...

תשתמשי בפרוסות סינטה (סירליון)דקיקות בעובי 2 מ"מ (לא צריך לבשל הלימוןיעשה בשבילך את העבודה) ואם את צמחונית (כמו רוב הדרקונים)
אז בליבות ארטישוק ( צריך לחלוט מעט במים רותחים). "אמר חברו לא נורא חבר ישנן צרות גדולות יותר"
 
דוקא לא צמחונית

אבל סינטה זה מסוג הדברים שאני אוכלת לפעמים בחוץ ולא מבשלת. אנסה את הארטישוק.תודה|
 
למעלה