מרחקים בין מעבים

נייט א

New member
יש לי מסתור כביסה גדול (כ3.5 מטר רוחב) לדירת 5 חדרים.
דוד השמש בחדר נפרד ולא במסתור.
כמה מעבים ניתן לשים במסתור כזה?
מה המרחקים המומלצים בין מעבה שמותקן ליד מעבה?
האם יש מרחק מינימלי בין מעבה שמותקן מעל מעבה?

קבצים מצורפים

• מסתור.png
    מסתור.png
    KB 5.8 · צפיות: 6

יוסי זיו1

Active member
מיסתור כביסה של 3.5 מטר מאפשר התקנה של כמה מעבים אבל חובה להבטיח שהאויר יצא כולו אל מחוץ למיסתור אחרת הוא חוזר לחלל המיסתור ומחמם אותו אל מעבר לטמפרטורת עבודה נורמלית ורצויה של מזגן במיוחד היום כשיש חיישני טמפרטורה בכל פינה ביחידה.
בין מעבה לקיר שזה הפינה הימנית 20 ס"מ ,לאחר מכן המעבה ,יש להשאיר במזגנים קטנים כ 35 ס"מ מרווח לשרות ואז המעבה הבא,במזגנים גדולים מעל 30000 BTU להשאיר 50 ס"מ
גג 3 מעבים לרוחב כשעושים צנרת שניתן להזיז את היחידה.
לגובה כשעושים מגדל מעבים שלא מומלץ בכלל ובפרט במיסתור כזה של 80 ס"מ בעומק,היחידות שיותקנו משמאל לחבלי כביסה לא יהיו ברי גישה לחיבורי החשמל ולחיבורי הצנרת ו אין גישה לשרות,טכנאים אינם קופים שיכולים להשתחל במרווח של 40 ס"מ שישאר מאחור,יש הוראות מפורשות בכל החברות היבואניות למחלקות השרות לא לתת שרות במקרים כאלו שישנה סכנה ,וכל קיץ ישנן לצערי תאונות בהם טכנאים ולרוב מתקינים שאינם שכירים של החברות עצמן צונחים ממרומי הבתים אל מותם.
ספציפית המיסתור הזה בעייתי גם ליחידה גדולה אחת דוגמת ה VRF.
תרצה מידע מפורט יותר בכייף בהודעה פרטית.

נערך לאחרונה ב:

נייט א

New member
תדוה יוסי!

אגב, כשאני רואה תמונות של ארבעה מעבים אחד מעל השני מרגיש לי שנוי במחלוקת

אז ממה שאני מבין עבור חמישה חדרים יש מקסימום מקום ל-3 מעבים למרות כל האורך:

1. VRF לסלון ול-4 חדרי שינה.
2. מיני מרכזי + מולטי אינוורטר ל-4 חדרי שינה.
3. מיני מרכזי לסלון + מולטי ל-3 חדרים + מעבה בודד לחדר הורים - סה"כ 3 מעבים

לא?

יוסי זיו1

Active member
היות ובענף מיזוג אויר אין עדיין חוק וסדר הכל פרוץ ואתה רואה שבונים מגדלי מעבים שאחד מפריע לשני, למתקין לא איכפת, התקין לקח כסף ונעלם,אתה כלקוח נשאר עם הבעייה וכשצריך שרות מגיע הטכנאי מהחברה ואומר לך סליחה אבל בהתקנה שכזו אין אחריות ולא מוכנים לטפל בתקלה.
לא אחת אני נתקל במקרים שכאלו ואני בקשר עם מנהלי השרות בכל החברות ויש להם הנחיות ברורות לא לתת שרות במקרים כאלו .
אותם מתקינים לא חזרו לדירה למדוד טמפרטורות במיסתור כביסה ולעקוב במשך זמן על התנהלות צריכת החשמל ועל ההספק של המזגנים שיורד דרסטית, הם גם לא מבינים את זה כי לא למדו בכלל מיזוג אויר וכחלק מהחוק החדש שהלוואי וסוף סוף תקום ממשלה שיאשרו את החוק שמונח כבר שנתיים על השולחן אותם מתקינים יהיו חייבים להכנס למסגרת לימודית כדי לעסוק במקצוע.
וכחלק בלתי נפרד מהשורה מעל את אותם המתקינים לא מעניין הבלאי המוגבר, זורקים את זה על החברה ואומרים יש לך אחריות כמה שנים.
למזגנים קטנים עוד יש מקום ל 3 אבל לא למזגנים גדולים ,רק 2.
או סעיפים 1 ו 2 יתאימו לך , גם אפילו ב מיני VRF כמו בסעיף 1 צריך לעשות את ההתקנה בצורה מיוחדת על מנת לאפשר שרות, השרות שלהם בחזית היחידה.
שלח לי את תוכנית הדירה ואבדוק.

נייט א

New member
טרם נקבע סופית אבל האיור שלי זה הכיוון.
מניח שאם אעשה vrf כל הנחושת תגיע לאזור המסדרון שם בטח תמוקם הקופסא.
אם מולטי לחדרים אז הכל ילך למרפסת.

IMG_20210529_185458.jpg

יוסי זיו1

Active member
בVRF יש יחידה "מרכזית" לסלון מטבח ויחידה לכל חדר ,לחדרי שינה מומלץ להתקין קופסת שסתומים בפרוזדור להשתקת רעשי זרימה , ליחידה ה"מרכזית אין צורך בקופסה מאחר ויש שסתום פנימי, ביחידות קומבינת מולטי למותגים מקומיים מחברים גם אותה לקופסה אבל אלו יחידות מוסבות ולא מקוריות של יצרן ה VRF.

יוסי זיו1

Active member
שוב, יש בעייה עם המיקום שמשמאל לחבלי כביסה שצריך למצוא פיתרון לגישה וטיפול , הכל מצד שמאל ומהחזית.

נייט א

New member
אז יחידה למשל של תדיראן בוקס 50/3 אפשר לחבר בעצם 6 יחידות?

לגבי היציאה. אולי אפשר יהיה דרך החלון במקלחת לצאת?

יוסי זיו1

Active member
לא רק יציאה גם גישה פיזית להזיז לאחור ולטפל, תתקשר ואסביר לך ,זה הרבה לכתוב והבוקס שמוזכר הוא אם לא הבנת חלק מהקומבינה ולא מספיק לדירה כמו שלך , לא משנה כמה יחידות פנים , משנה ההספק שלהם..

רשר

Well-known member
מנהל
לא רק יציאה גם גישה פיזית להזיז לאחור ולטפל, תתקשר ואסביר לך ,זה הרבה לכתוב והבוקס שמוזכר הוא אם לא הבנת חלק מהקומבינה ולא מספיק לדירה כמו שלך , לא משנה כמה יחידות פנים , משנה ההספק שלהם..
לי יש פתרון לבעיה למרות שהוא לא בדיוק שמחה ללקוח:
ויתור על חבלי הכביסה ויבוש עם מיבש חשמלי, אגב בעצם משורטט מיבש ליד המכונה,
כך ניתן להתקין את היחידה מול הפתח הגדול של הכביסה ולאפשר גישה לתחזוקה,
נשאלת השאלה איך תולים מה שלא ניתן לייבש במכונה - מתקן תליה נייד שקונים חדש כל 5 שנים 150-200 ש"ח, או מתקן מתקפל תלוי על קיר חדר הכביסה (מותר להוסיף גם מאורר),

נייט א

New member
הבנתי
אתקשרמה לגבי המיקום של המזגנים? עושים שכל?
יש טיפים לאן לכוון את הזרימה של המרכזי והמזגנים התלויים?

יוסי זיו1

Active member
לגבי הסלון מטבח יש הרבה אופציות של תעול ופיזור אויר ואם יש מעצבת/מעצב משתפים גם אותם, ואם הדירה בשלבי בניה או עושים עבודות גבס וקרניזים יש גם אפשרות של מזגן ניסתר מעל ארונות המטבח, השמים הם הגבול.

יוסי זיו1

Active member
אגב יחידה, לגבי התדיראן שהזכרת אז ה 70/3 כן יכול להתאים בהספק ובמבנה בקושי רב אמהמה,כשתקבל ותראה את נתוני הרעש של יחידות הפנים תבין מה זה המונח קומבינה ישראלית.
וחידוד לגבי הרעיון שלך לצאת מחלון האמבטיה הקטן, בהתחלה כתבתי לך שהטכנאים אינם קופים,ומה תעשה עם יגיע טכנאי שמן ורחב?? תמרח אותו בוזלין שיחלק החוצה??

נייט א

New member
למה שיהיה הבדל ברעש בין ה70/3 ל50/3?
זה לא אותן יחידות פנים?

נ.ב
הלכתי לקנות וזלין :)

יוסי זיו1

Active member
דו שיח של חירשים,במקום שתתקשר ותשמע אתה שואל מבלי שתבין מה כתבתי, אז ה 50 קטן בהספק הכללי לכן ה 70 מתאים ואין קשר לרמת הרעש ,שניהם גבוהים מאד.

למעלה