מרחק בין מקרר לקיר- בקשת עזרה

ריבונת

New member
מרחק בין מקרר לקיר- בקשת עזרה

במטבח שאני מתכננת הנקודה האפשרית היחידה למקרר היא ליד קיר מלא (מצד אחד, מצד שני יש ארונות מטבח) אני מעוניינת במקרר sbs שרוחבו כ- 94 ס"מ. בצד של המקרר אין לי בעיה, כי יש ארונות מטבח שהם פחות עמוקים מהמקרר והדלת תפתח באופן חופשי. לצידו של המקפיא קיים קיר באורך מלא כדי שאוכל לפתוח את הדלת למעלה מ90 מעלות יש צורך להרחיק המקרר מהקיר. מה אורך המקום שעלי לשמור למקרר על מנת שהוא יורחק מספיק מהקיר ולא תהיה בעיה של פתיחת דלתות. כמה עלי להוסיף לרוחבו של המקרר??

פיטנגו4

New member
מה הבעיה?

תלכי למקרר המדובר תפתחי את דלת המקפיא ותמדדי רוחב כולל דלת פתוחה. כל תשובה כאן תהיה שהערה בלבד, כי יש הבדלים בין דגמי מקררים. בנוסף, כדי לשלוף מדפים (לגישה לעומק או לניקוי) יש צורך לפתוח ב-180 מעלות ולא להסתפק ב-90

cobby

New member
אם תשאירי מירווח של 1.10

אזי תהיה לך פתיחה די נוחחה של המקרר אבל בכדי להוציא מגירות תצטרכי מעט להזיזו באלכסון

קנגה רו

New member
לא נכון!!! כל זוית פתיחה מעל 90

תאפשר גלישת מגירות בלי בעיה. ברגע שדלת המקרר אינה בניצב למקרר - אלה בזוית כהה יותר - אין בעית מגירות (יכולה להוצר בעית נוחות, אבל זה כבר סיפור אחר) ככה שבתאוריה מספיק להרחיק את המקרר מהקיר ב 20 ס"מ, וליצור זוית פתיחה של 100 מעלות. והכי פשטו - תעשי ניסוי עם שתי קופסאות גפרורים

cobby

New member
תיאורתית את צודקת , מעשית לא !

כי דלת מקרר אינה דלת בעובי 5 ס"מ אלא בעובי כ-20 ס"מ כאשר הבליטה של הדלת היא פנימה ורק בזוית של כ-110-120 מעלות ינתן לשלוף את המגירות בנוחות ותעשי בביתך את הבדיקה של ניסוי וטעיה (ותהייה) במקרר הרגיל שלך !

קנגה רו

New member
ועדיין זוית פתיחה של 110 מעלות

או 120 מעלות - לא דורשת מרווח של מטר מהקיר!!! (והיה עוזר אם הייתה קורא את מה שכתבתי ... לפני טון ציני ומגעיל!!!)

cobby

New member
עברית שפה יפה

המרווח המומלץ עבור כל המקרר הוא 1.10 ס"מ ולא המרווח מהקיר

zk ISR

New member
התשובה הנכונה

על פי התאור יש מקום לאי בהירות , לכן , מומלץ להכין תרשים של המקום ולפנות ליבואן המקרר אותו יש כוונה לרכוש ולקבל תשובה מוסמכת.

gerson1

New member
יש למדוד את הזווית הפנימית הנוצרת ב

בין הקו הבולט ביותר של המדפים הפנימיים (בולט לתוך המקרר ומחוץ לדלת מבפנים!) וחזית המגירות/מדפים נשלפים במקרר כאשר הקו יהיה גדול מ90 בין הנקודה הבולטת ביותר וחזית המגרות/מדפים נשלפים תוכלי לשלוף את העסק החוצה. קחי את ידית המקרר בחשבון כאשר את בודקת מרחק קיר בחרי בדגם ספציפי שתמדדי אותו ואח"כ תקני אותו-לכל יצרן גימיקם משלו וכבר פרקתי לפחות דלת אחת. בד"כ היום ישנם סרטוטי קאד למרבית החברות

למעלה