מרחשת אמצע השבוע

מרחשת אמצע השבוע

אז יש לנו תבשיל שעועית שחורה קטנה עם הרבה גזר וסלרי- הגבעולים והשורש, בצל והכל מתבשל על חום נמוך עם מלח, מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.

בשניה יש בצל בנדיבות, חבילה גדולה של כוסברה טריה מקוצצת ו....חסה שהתעייפה מבחוץ ושמרה פריכות מבפנים. מלח פלפל שחור גרוס מעט שמן זית. בסוף הבישול יוסף שום מגורר וכמה טיפות שמן שומשום כהה.

חצי כרובית מרוככת על אדים ממתינה להיכנס לתנור עם רוטב סויה/ מייפל/ שום/ משהו חריף

בהשריה חומוס, שעועית לבנה קטנה ואזוקי.
נראה לאן ינשבו
 
אז זהו שהחסה

לא נזקקה לשומכלום ויצאה טעימה להפליא, משהו מתקתק מהבצל המטוגן וזהו - יאמי וחלוטין ומתאים על חומוס באמצע.

את הכרובית הכנסתי עם קוביות גדולות של טופו ויצא שחום וטעים.

יש אורז מאתמול שבושל עם הרבה כרוב סגול מטוגן וקוביות גזר וזה מתאים עם כל אחת מהתוספות שפינו את המקרר לארגז מחוביזה...
 

smaak

New member
שעועית לבנה וחברים

תמיד היו לי זכרונות לא טובים במיוחד משעועית לבנה. אמא שלי היתה מכינה מרק שלא כל כך אהבתי,
ואני חושבת שעד היום לא בישלתי בכלל שעועית לבנה בעצמי.
עד היום.

השריתי אתמול בלילה חצי קילו,
היום הכנתי ממנו
שעועית לבנה ברוטב עגבניות, שאני בדיוק אוכלת עכשיו עם אורז לבן.
ממרח שעועית
פירה שעועית.

את הממרח והפירה הכנתי באופן די דומה, אז אתן את המתכון של הפירה:

אחרי שהשריתי ובישלתי את השעועית.

טיגנתי בצל אחד עד להשחמה,
הוספתי שן שום כתושה ונתתי לה גם קצת זמן על האש, לא הרבה שלא תישרף.
תפוח אדמה אחד רתוח חתוך לקוביות.

הכנסתי את הכל למעבד מזון, ביחד עם מלח, פלפל, וחלב סוייה לא ממותק.
נתתי לו לעבוד עד שהמחית הפכה לחלקה לגמרי.
תענוג!

הבאסה היחידה זה שהחלב הופך את הפירה לחמים ולא חם, ואם אני חושבת נניח על אירוח, אז זו מנה שתצטרך להיות מוכנה ממש דקות לפני הארוחה.

סליחה שאין לי תמונות. אין לי סמארטפון, ומבחינתי זה עול לצלם עם הרפלקס, להעביר למחשב, לערוך ולהעלות..


אתמול ,

פסטה עם ירוקים:

פול ירוק- קניתי תרמילים, קילפתי, בישלתי את הפול עד שהיה מוכן. כאן הם קוטפים אותם ממש קטנים, לא מזכיר את השמנמנים שהייתי מקלפת בשביל אמא שלי.
קולורבי חתוך לקוביות קטנטנות,
ברוקולי שבושל קצת לפני כן במים עד שהיה אל-דנטה,
קישוא

טיגנתי הכל בשמן זית עם עשבי תיבול שונים,
הגשתי על הפסטה, עם אגוזי קשיו קלויים מעל.

עכשיו אני חוזרת לעבוד, ואז לנוח.

פלאס אני שמחה לציין, שיאן ביקש ממני לבקש מהשכנה שלי, אליה הוא הולך לצהרון, להגיש לו אוכל צמחוני.
קצת חששתי כי לא ידעתי איך היא תגיב, אבל היא אמרה שאין בעיה, שאלה מה מותר לתת ומה אסור.
אני נותנת לה שניצלי סוייה, כדורי טחון מהצומח וכו׳,
היא מגישה לו ביחד עם התוספת והירקות של שאר הילדים.

ואני לא לחצתי עליו בכלל בכלל..

אז אמנם לא טבעוני אצלה, אבל לפחות צמחוני, והילד חוגג החודש יום הולדת שמונה. אני שמחה על המודעות!
 

Gidi Shemer

New member
נשמע יופי, והפתרון לחלב ולפירה

אולי פשוט לחמם מעט את החלב לפני ההוספה לפירה?
 
הפתרון לחימום הפירה

להכניס לתנור לזלף מעט שמן מעל ולכסות וככה לחמם- יוצא מעולה
 

RSPA

New member
יש פתרון נוסף...

להתחיל בשלב א' עם ההצעה של גידי.
להמשיך בשלב ב' עם ההצעה שלך
או לחילופין
להמשיך בשלב ב' עם הצעה שלי: להכניס למיקרו לכמה שניות/דקות ולראות את המולקולות (של שני המרכיבים) מפזזות.
 
אבל בארוח

הכמות תהיה יחסית גדולה והשאלה נגעה בפירה מוכן כבר....
לכמות גדולה והאמת בכלל אני מעדיפה חימום בתנור
 

RSPA

New member
חכי קצת. עוד מעט יבוא עופר ויציע....

לשים את הכל בפויקה על גחלים לוחשות...
 

smaak

New member
חשבתי בהתחלה על חימום מחודש

וחשבתי שאולי זה ייבש את הפירה.

בדקתי עכשיו את המרקם כדי לראות שזה עדיין רך ונעים, וזה אכן רך.
ילווה מחר את ארוחת הצהריים.

תודה לכם!!!
 

elin86

New member
לאחרונה עשיתי פירה

תפוא עם קצת דלורית.. במקום חלב הוספתי כפית של שמן קוקוס.. נתן לך את הרכות והשומניות.. עידן את הטעם. אני אהבתי
ואין שום בעיה עם חימום מחדש
 
למעלה