מרחשת אמצע השבוע

מרחשת אמצע השבוע

היום לארוחת הערב
שני צרורות גדולים של תרד שהגיעו מפייסל באדיבות העונה, הסרתי עוקצים שטפתי היטב והכנסתי לסיר בלי כלום לאידוי.
הנפח ירד באופן כמעט מערער, הוספתי לעיסת העלים הירוקה חבילת טופו קדיתא וחבילת "גבינה" צפתית מגוררות על פומפיה ובצל גדול גם. ערבבתי המלחתי,פלפלתי. הוספתי מעט קסנטן גם ומעט קמח טף בהיר.
בזמן שהעלים התכווצו הכנתי בצק נ"ג משקדים שטחנתי בבית וטף בהיר, יוגורט סויה אחד, מלח, חצי כוס שמן זית. שטחתי דקיקות בפיירקס גדול. פיזרתי בצל ירוק קצוץ.
מעל הנחתי את התערובת והכנסתי לתנור לחצי שעה. חום מכל הכיוונים. יצא


ליד זה הגשתי סלט ירקות טרי קצוץ קטן קטן עם הרבה צבעים וטחינה עם הרבה לימון.

מה אצלכם?
 

ladybug6

New member
כאן מרק עדשים וגריסים

עם קצת ירקות וצרור ירוק שנטחן יחד עם חלק מהמרק והוכנס אליו חזרה להסמכה והעשרת טעמים. הקטנה חיסלה קערית מכובדת בתאבון רב!
למחר יש שלל תכניות אבל המציאות כל פעם צוחקת עלי אז נחכה ונראה
 

p e b b l e

New member
היום היה מרק אפונה עם בצקניות

אתמול הכנתי כרובית עם קישואים ועגבניות בתנור עם טחינה ויצא כל כך טעים, כך שיש לי תחושה שמחר אני אכין זאת שוב.
חוץ מזה היו גם מוקפץ ירקות וטופו ונודלס עם ירקות וסויה
 

p e b b l e

New member
פירקתי כרובית לפרחים ואידתי קלות עד שקצת התרכך אבל לא מאוד

את הזוקיני חתכתי לקוביות והקפצתי קלות עם טיפטיפה שמן זית כדי שיתרככו קצת.
את העגבניות חתכתי לקוביות ועירבבתי עם שאר הירקות בתבנית.
הכנתי טחינה מטחינה מלאה (לערבב עם לימון, שום כתוש, מלח ומים עד שסמיך דיו) ושפכתי על הירקות.
הכנסתי לתנור לכ- 25 דקות, ואכלתי לי בתיאבון רב.
גם היום הכנתי את זה, והפעם כמות כפולה כדי שיישאר גם למחר...
 

Dr T noki

New member
תודה! נשמע טעים ופשוט

לאחרונה יש מחסור באיזורי בכרוביות ראויות לשמן. מקווה למצוא אחת.
 

Dr T noki

New member
הכנתי היום ויצא טעים מאד


עם התאמות קלות למה שהיה בבית - כרובית קפואה שהופשרה, קישוא רגיל ולא זוקיני.
 

Gidi Shemer

New member
תראי כמה אנחנו דומים!!!

וטיפל'ה שונים...

גם אני לקחתי צרור גדול של תרד (טוב, אצלנו אין פייסל, אבל לא משנה) ואידיתי אותו קצת.
גם אני הוספתי חבילת טופו (טוב, אצלנו אין קדיתא אבל לא משנה).

מה שטיפה שונה זה שאצלי לא הוספתי גבינה צפתית, לא הכנתי בצק נ"ג משקדים (ובטח לא הכנתי את זה ביד), לא הכנתי מילוי ולא אפיתי.

אני בסך הכל הוספתי לטופו ולתרד מעט פרוסות עגבניה, שמן שומשום, וקימל.

וזהו


אחת משקיענית ואחד עצלן. מה שכן, אני קצת חולה אז מגיעה לי הנחה.
 
רפואה שלמה

ותפסיק ללכלך על החבר שלי
מינימליזם אינו סממן לעצלות כי אם לפרקטיות
 
והיום

קציצות שבבי סויה ואורז עם קמח אורז מלא, השתמשתי באורז לבן לא מבושל
מונחות על מצע קוביות קטנות של בצל, דלורית, חצילים, בצל, סלרי
מעליהן הנחתי סלרי קצוץ קטן ופרוסות עגבניות עם מלח גס.

הקציצות הוסיפו נפח בגלל האורז , הוספתי מים לסיר ותיבלתי במלח פלפל שמן זית כורכום
 
למעלה