ניתוח של הפרק החדש -
עבורו ועבור חמשת הספרים עד כאן
הפרק הזה נכתב מנקודת מבטה של איליין ( לשעבר סאנסה, הבחורה שכל כך אהבתם לשנוא)..
הערה ראשונה - אני באמת צריכה להתחיל לכתוב על המשמעויות של שימוש בשמות שונים ומשונים עבור בראשי הפרקים, ברור לי שעבור סאנסה איילין זה שינוי יחסית קטן וקוסמטי, קוונטין ( שמעולם לא הוצג לנו בשמו האמיתי) הוא באמת דמות מרתקת, גם שינוי השמות של אריה מצביע על תחושת חוסר שייכות דומה.
הערה שניה - אני ממש לא זוכרת מי זה מי, ברוב הפרק - חלק מהדמויות הן כמעט חדשות לחלוטין, וכוללת שמות של אבירים שפגשנו או לא פגשנו, סביר להניח שזה עבורינו תזכורת - מרטין כמעט ולא כתב על מה שקרה בבקעה במשך.... כמה ? שישה ספרים? באדיבות הטקטיקה של ליסה והמבנה של הבקעה, המקום הזה הוא בונקר כמעט כמו דורן ומישור הפרחים, אנחנו לא מכירים את הנפשות הפועלות את הכוחות שיש שם, מירנדה אולי מחדשת לנו כמה דברים, אבל גם לה יש אג'נדה, אל תשכחו.
הערה שלישית ( עכשיו, תכלס למה שקורה בפרק) - סאנסה פוגשת את מי שאמור להיות הארוס שלה, והיא מתפעלת מיופיו ומצד שני נזכרת בג'ופרי, המשפט הראשון שהוא אומר לה בזמן הפגישה הוא עלבון גלוי כל כך שאי אפשר להגדיר אותו אחרת - תוסיפו לזה את הדרך שבה הוא מתאר את הנשים בחיו - את סיסי ש"השמינה כמו פרה אחרי הלידה" ואת זעפרן "שאבא שלה הגדיר שהיא יקרה לו יותר מזהב" ואת ההפתעה שלו כשהוא מתאר את סאנסה כ clever ותקבלו חלאה שוביניסטית צבועה מצויה, חשבתם שג'ופרי גרוע ?
הערה רביעית - מה שמביא אותנו לאצבעון ( אגב, יש שם טעות ? יש שם שתי תשובות אפשריות לסאנסה ? או שזה שתיהן?) -יש לי תחושה שהוא משחק כאן במשחק כפול, הוא יודע שסאנסה לא תהיה מאושרת עם האדם הזה, הוא יודע מאיזה חומר הארי היורש נוצר, הוא יודע שהוא יהיר, שחצן וחסר כל כישורים דיפלומטיים - האם המטרה היא לסדר לה נישואי נוחות בכדי שהיא תחזור אליו בסופו של דבר? או שהוא מנסה להתחנף למי שבסופו של דבר תתן את הטון שם?