מריבות בגלל ילדים

nat345

New member
מריבות בגלל ילדים

היי, כותבת כאן שוב, נכון שייעצו לי ללכת לייעוץ אך כרגע אין אמצעים לזה לצערי
כל הזמן רבים ומתכסחים בגלל הילדים, אני מרגישה לפעמים שהילד שלי מקופח כי הוא שובב והילדה שלו שקטה אז היא מלאך ושלי שטן,
לפעמים אין כוחות נפשיים לסבול את כל זה למה הכל מסובך כל כך, מרוב שאני כועסת אני מתחילה לשנוא את הבת שלו :(

הכי אני רגישה

לקושי של הילדים במשפחות המורכבות.
הם לא עשו שום דבר רע
הם לא בחרו את זה - לא את הפרידה של הוריהם ולא את בני הזוג החדשים
תמיד תסתכלי עליה, ותראי כמה היא קטנה ופגיעה, כמה לא מגיע לה. היא מרגישה את הכעס שלך עליה. למעשה, יכול להיות שהיא אפילו מעמידה אותך בסוג של מבחן, זו דרכם של ילדים. היא הרי לא יכולה להגיד "לא בא לי לגור איתך", אז היא גורמת לזה שלך לא בא לגור איתה.
&nbsp
מכיוון שנשמע שאתם בבלגן מהיסוד, ליווי מקצועי יכול לעזור לכם מאוד בעיני, ואפילו אם זה יהיה מטעם העירייה שזה בעלות מאוד נמוכה ויש שם מטפלים בסדר גמור.
&nbsp
בנוסף, מציעה שתעלי לכאן תיאור מקרה, ותשמעי מה יש לאנשים להגיד. לא דברים כלליים כמו "הצפה רגשית", "השוואה בין ילדים" וכדומה. אלא ממש מקרה מסויים: מה קרה, מה הילדים עשו, מה אתם המבוגרים עשיתם, מה היה חוסר ההסכמה ביניכם וכו'.

nat345

New member
מקרה של אתמול

הילד שלי בן 6התחיל ללכת לצהרון פרטי עד השעה 17:00 והבת שלו בת 5 בצהרון עירוני גם עד השעה 17:00
כל יום אני מוציאה את הילדים והוא מביא אותם לגנים בבוקר,
אתמול התעכבתי בעבודה, סגרנו שהוא יגיע מוקדם יותר, הוא מתקשר אלי סביב השעה 16:00 ואומר לי שייקח את הבת שלו ושאת הבן שלי עדיף להשאיר עד הרגע האחרון בצהרון כדי שיגיע עייף הביתה ולא "ישגע" אותנו,
אז נוצר וויכוח למה אני כל יום מוציאה אותה הכי מוקדם שאפשר ואת הבן שלי עדיף להשאיר עד הרגע האחרון,
אז הוא אמר שהילדה שלו היא אחרת ועדיף להוציא אותה מוקדם כי בצהרון שלה יש 30 ילדים ובזה של בני 15,
אני מרגישה את ההפליה הזאת לא רק בעניין הגנים אלא גם בבית, הוא גידל ילדה שמצייתת לו בהכל והבן שלי חופשי יותר וזה משגע אותו
ואני ממש אבודה לפעמים ולא תמיד מוצאת את הגבול ברגש שלי עד כמה מותר לו להשליט את החינוך הנוקשה שלו על הבן שלי ואוטומטית זה גורם לי להתייחס פחות טוב לילדה שלו
ואני מבינה שהיא לא אשמה אלא רק קרבן בכל הסיטואציה הזו

שאלות

למה היה לך חשוב שהוא יוציא את הבן שלך מוקדם יותר? האם כשאת מוציאה אותו מצהרון את מוציאה אותו מוקדם יותר?
&nbsp
ממה שאת מתארת נשמע שהבעיה היא לא שעת ההוצאה מהצהרון, אלא ההרגשה שלך שבן זוגך לא מקבל את הבן שלך על מעלותיו ומגרעותיו. ואולי אפילו הוא לא מצליח לגלות אליו חמלה, כמו שאני תיארתי קודם.
לגבי מה שאת קוראת "להשליט את החינוך שלו" - בעיני התשובה היא אינדבידואלית לכל משפחה. יש כאלה שבוחרים בדרך שבה כל הורה מחנך עצמאית את הילדים שלו, והדבר היחיד המשותף הוא חוקי הבית (לדוגמא: האם רואים טלויזיה בזמן הארוחות). לשיטה הזו יש יתרון והוא שכל אחד מההורים מחנך על פי רצונו. ויש לה גם חסרון, כשמדובר בילדים שגרים באותו הבית ומקנאים בהקלות שהילד השני מקבל (הם כמובן לא שמים ב אף פעם מה פחות טוב לילד השני
זה טבעי). במצב כזה כמובן שהוא לא יוכל "להשליט את החינוך שלו".
יש כאלה שבוחרים לקבל החלטות משותפות לגבי חינוך הילדים. זה מצריך תקשורת ודיאלוג כל הזמן, וגם כאן אין עניין של "להשליט את החינוך שלו", אלא צריכות להתקבל החלטות משותפות לאחר דיונים. זה לא קל לנהל את השיחות האלה. זה מצריך מכל אחד מההורים להיות מסוגל לגלות את אותה חמלה גם כלפי ילד שהוא לא שלו, וזה דבר לא פשוט בכלל כי אין את האהבה האוטומטית הבלתי מותנית שיש לנו לילדים הביולוגיים שלנו.
&nbsp
אני חושבת שיש לכם הרבה על מה לדבר
אני חושבת שיש לך גם הרבה על מה לחשוב עם עצמך - האם התחושה שלך שבנזוגך לא מקבל את הבן שלך היא בגלל שאת נעלבת שקשה לו? או בגלל שבאמת הוא לא מקבל? האם את רוצה שבן זוגך יעזור לך במשימות הקשורות לבן שלך, ואם כן מה זה אומר על החופש שאת מאפשרת לו לקבל החלטות?

nat345

New member
שאלות

את צודקת ואני מדברתהמון על הנושא ואני כן בעד חינוך משותף וזה פחות או יותר מה שקורה בפועל,
פשוט לפעמים יש לי תחושה שהבן שלי מקופח כי הוא פחות יושב לבד פחות שקט וממושמע ,ואז הוא (בן זוגי) קורא לו תככן כי כאשר אני מזמינה לו חבר הם לא רוצים לשחק עם הילדה, או קמצן וכד' , פשוט יש לי תחושה שקצת פלשנו לעולם שלו וקשה לו לקבל אותנו ולעמותנו הוא והבת שלו הם הדוגמא ואני מקבלת ביקורת על איזו מין אמא אני, כל הזמן :)
זה בערך המצב

בחינוך משותף

יש ויכוחים בין ההורים, זה טבעי
לקרוא לילדים בשמות גנאי זה לא טבעי ולא מקובל
לא ברור לי אם בן זוגך שותף לתפיסה הזו של חינוך משותף או לא
צריכים להיות גבולות ברורים באופן ההתייחסות שלו לבן שלך.
וגם אליך.
&nbsp

TatyBar

New member
קשה לקבל ילד שהוא לא שלך

לו היה הילד שלך מתוק ומחונך ושקט וממושמע ומנומס, אז היה קל יותר לקבל אותו.
ממילא זה נורא קשה לקבל ילד שהוא לא שלך, אז כשהוא ״ילד טוב״ זה מקל מאוד.
אבל כשהוא לא ממושמע, זה מעצבן.
זה כמו ילדים כאלו שרואים בגינה, והם לא שלנו, והם מתפרעים ומשתוללים...הם ילדים מעצבנים.
אזתארי לך להכניס הביתה ילד מעצבן כזה? לא שלך?
זאת נראית לי לא רק משימה בלתי אפשרית (כשהמשימה היא לנהוג אליו בשוויון וכבוד), אלא טעות פטאלית כלפי הילד.
אני מניחה שלא חשבת שזה יהיה ככה.
אבל עוד לא מאוחר לשנות.
וממש לא חייבים לגור יחד.
הילד שלך הוא כנראה -לפחות כלפי בן זוגך, אחד מאותם הילדים המעצבנים האלה.
סורי.
אבל אם ככה הוא מרגיש, ולפי התיאור שלך, הוא אכן מרגיש ככה, גם אם הוא מספיק חכם לא להודות בזה, אז עבור הילד שלך -שאת לא יכולה לראות איך הוא מעצבן עבור אחרים - הנוכחות של מישהו שלא סובל אותו, היא נזק אדיר לאישיות שלו ולהתפתחות שלו.
&nbsp
זה ממש לא קשור לאיסוף מהגן או כל דוגמא אחרת.
אלו סימפטומים של גבר שהילד הזה גורם לו לאי נחת.
אני מניחה שהוא אהב אותך והכל, אבל אני רואה שהילד הזה הוא מבחינתו, ממש מעמסה מעצבנת.
&nbsp
אני חושבת שבן הזוג שלך צריך להודות בזה, לפחות כלפי עצמו, וללכת ליעוץ כדי ללמוד איך להתמודד עם התחושות שהילד גורם לו, כך שהילד לא ירגיש את זה וכך שההתנהלות בבית תהייה שוויונית.
ואני חושבת שאתם חייבים להחליט על חוקים בבית ועל דרכי חינוך שיהיו מותאמות.
&nbsp
ואני חושבת גם, שאת צריכה להודות בפני עצמך, שהשובבות של הילד, היא כנראה יותר מסתם שובבות.
חוסר חינוך וגבולות , הם לא סתם ילד שובב.
זה לגמרי בקטגוריה של ילד מעצבן.
סורי.
אם תודי בפני עצמך שהילד שלך לא מתנהג באופן שגורם לאחרים לרצות להיות בקרבתו, אזיהיה לך קל יותר להבין את בן זוגך.
ואז תוכלו לקבל ייעוץ משותף איך לנהוג בבית.
&nbsp
אבל אם את לא תודי בפני עצמך שהילד שלך לא נחמד,ואם הוא לא יודה בפני עצמו שהוא לא מחבב אותו בכלל, ואם לא תלכו לייעוץ, זה בטוח ייגמר בפיצוץ גדול, ועד אז, לילד ייגרם ממילא נזק נפשי.
וחבל.
&nbsp

לא הכל בגללנו ולא הכל בזכותנו

משפט מאוד חשוב להורים בעיני.
&nbsp
מסכימה עם רוב מה שכתבת - מסכימה שנשמע שבן הזוג לא סובל את הילד, ומסכימה שזה גורם נזק לילד ומסכימה שלא חייבים לגור ביחד.
&nbsp
רק עם דבר אחד לא מסכימה - עם האמירה שכנראה הילד לא מחונך וחסר גבולות. יש ילדים שההורים שלהם עושים עבודת חינוך מאוד קשה ובכל זאת הילדים שובבים (שלא לומר מופרעים). מכירה באופן אישי הורים נהדרים, שיש להם ילדים לא קלים בכלל, ומתמודדים באומץ עם הקשיים של הילד ומול הילד ובמקביל עם ההנחה של הסביבה שהם לא מציבים גבולות. חינוך הא לא אילוף, ולא בהכרח נותן בדיוק את התוצאות שייחלנו להן, לפחות לא בטווח הקצר.
ואפשר לאהוב גם ילדים כאלה, רק צריך לבחור לראות את הניצוץ המיוחד שלהם. לכל ילד יש ניצוץ כזה. וגם לילדים שובבים מגיע שיאהבו אותם.

zeevtam

New member
לילד מותר להיות "מהילדים המעצבנים האלה"

אם הילד לא חי עם זה בשלום ויש לו חברים ומסתדר עם המורים וכו,לא צריך לטפל בזה.

kisslali

New member
אני לא לגמרי בטוחה שאנחנו מגיבות לאותו פוסט

הבחורה אוכל קש מבן זוג שעושה לילד שלה את החיים רעים, ואת מוסיפה שמן למדורה... אלא אם את מכירה אותם אישית, כתבת כאן פרשנות אישית ולא משהו שאף אחד מאיתנו יודע בודאות.
אני מסכימה שבן הזוג לא סובל את הילד, מסכימה שזה לא לגיטימי ושהילד נפגע והכי מסכימה שאין לה מה לחפש שם, עם השאר אני ממש לא מסכימה.

ללי

אין פתרונות קלים

ידיד שלי גרוש מגדל את ילדתה של בת זוגו גם כבת 7, הוא אוכל ממנה מרורים, כי היא באמת חוצפנית , מרדנית, ולצערי אפילו לא נבונה במיוחד.
היא כל הזמן מתגרה בו, משווה אותו לרעה לעומת אביה הביולוגי ובודקת את הגבולות כל פעם.
מכוון שהוא אוהב את זוגתו ויודע שאם יתנהג רע לילדה זה יפגע בה ובזוגיות הוא נושך שפתיים ומבליג.
בעצתי הוא הלך לבד ליעוץ, אחרי שנה בא וסיפר לי שיותר ממה שלמד איך להתנהג לילדה למד על עצמו על אופיו הקפדני , על רצונותיו שהכל יתנהל על פי דרכו וכולי.
ילדים הם הקטליזטור שמפעיל אותנו על שלל תכונותינו, לא בנך הוא הבעיה האקוטית , אלא בן זוגך שלא יודע להתמודד עם המצב הקיים.
אני מצטרפת למירי לפני שהמליצה על יעוץ,יעוץ לבן הזוג.

kisslali

New member
איזה מלך

אני פשוט מלאת הערכה לאנשים שלוקחים אחריות על עצמם, קודם בודקים את הצד שלהם בויכוח וקודם מנסים לשנות את עצמם. כל הכבוד!

ללי

הילד שלך גר עם איש שלא סובל אותו

שחושב שהוא קמצן, תככן, ומעדיף שהוא לא יהיה בבית.

זה לא קשור לבת שלו.

הילד שלך מסכן. גם אם שום דבר לא נאמר לאוזניו, הוא חי בבית שבו לא סובלים אותו. ילדים מרגישים את זה בתת מודע, ונגרם לו נזק אדיר. בעיני יותר גדול מכל דבר טוב שיכול להיות לך כמבוגרת עם האיש הזה. לדעתי אתם צריכים להיפרד, לפחות פיזית. אתם יכולים להמשיך להיות זוג בלי שהאיש שלא סובל את הילד שלך חי איתו.

ואם הילד שלך באמת לא מחונך - נסי לחנך אותו. אחרי שהאיש שלא סובל אותו לא יהיה לידו.

מסכימה כאן עם הרבה תגובות

קודם כל, הקושי כאן הוא בבעיה של בן הזוג להתמודד עם הבן, לכן הבעיה נמצאת אצלו וככל הנראה הוא המפתח לפתרון, או שבכוחות משותפים תגיעו לאיזו הבנה (וזה אפשרי רק במידה והוא משתף פעולה).
דבר שני, לגדול באווירה כזו זה אכן מזיק לילד. יש לי אחים חורגים שסבלו מ-א-ד מאבא שלי - ואפילו אנחנו הבנות של אבי היינו מתווכחות (ועדיין מתווכחות) על היחס שלו כלפיהם, והיום כשהם גדולים אני מאמינה שאפשר לראות את התוצאות העצובות (והם אנשים מדהימים וחבל שככה התייחס אליהם). ומצד שני אשתו של אבא שלי הייתה מתייחסת לכולנו כשווים והרגשנו כאילו כולנו ילדיה, גם כשהיינו בתקופות פחות טובות ומתמרדות שלנו. אפשר לאהוב ילד שובב! כמובן שזה לא קליל, ובטח אם זה לא הילד שלך, אבל זה לחלוטין אפשרי! ילדים עושים שטויות, הם יכולים לעצבן אבל הם לעולם לא מתכוונים לפגוע, אין להם את ההבנה הזו בגילם. מי שחסר הבנה כאן זה בן זוגך - הייתי מנסה לפתור מולו את העניין ואם הוא לא נפתר, הייתי עושה גם צעד קיצוני של פירוק מערכת היחסים עם כל הקושי (והקושי הוא אכן כבד) או לפחות הפרדת המגורים כדי שהדמות המחנכת בחיי בנך לא יהיה בן הזוג. בהצלחה, את באמת בדילמה קשה, אבל מאמינה שיש פתרונות!

למעלה