מריבות בין אחיות

מריבות בין אחיות

שלום לכולם, יש לי שתי בנות, בנות 7.5 ו-9, שרבות ממש כל הזמן שהן נמצאות איתי ביחד בבית.הן לא צריכות סיבה מיוחדת לריב, זה יכול להתחיל בזה שאחת דחפה את השניה בטעות ולהמשיך עם בגד שלא מתאים על הגדולה ועובר לקטנה(והגדולה לא "מסכימה"),למרות שאני קונה כל הזמן לשתיהן באופן שווה עדיין יש תחרות גדולה ביניהן.בדר"כ אין אלימות ביניהן, כשיש אחת מהן רצה אלי ואז זה נגמר מהר. אני מאוד משתדלת שלא לתפוס צד מסויים במריבה ונותנת להם לפתור אותה לבד, לא הולך? שתיהן לחדר/ אין מחשב/ אין טלויזיה. אין לי כוחות להיכנס למריבות שלהן ולהתחיל לחשוב מי צודקת ומי טועה, ביחוד שכל אחת רואה את הסיפור מהצד שלה ואז הוא גם נשמע אחרת. יש לציין, שכשהן נמצאות ביחד לבד (למשל בבית הספר) אז הן דואגות אחת לשניה. אשמח לשמוע את דעתכם ... האמא המותשת.

avivit28

New member
בדיוק מה שקורה אצלי בבית

יש לי 2 בנות אחת בת 8 והשנייה בת 5 הם לא מפסיקות לריב וזה קורה דווקה שאת בשיחה חשובה.. גם אצלי השנה הם ביחד באותו בת ספר חטיבה וכיתה ג' והם שומרות אחת על השנייה משהו הם לא ילכו למסיבה הם לא יקחו שום מתנה אם השנייה לא תקבל לדעתי הם יצרות תחרות מי מקבלת יותר תשומת לב משחקי כוחות אני נוהגת כמוך מפרידה אותם לחדר עד שעוברת הסערה.. עזבי שאליו יהיו הצרות שלנו תאמני לי אני רואה ילדים של אחרים כמה בעיות משמעת יש להם אני אומרת תודה לאל שיש לי כאלה בנות הרי מה חשוב שבזמן אמת הם תומכות אחת בשנייה ובזה הצלחתי חג שמח

בדיוק כמו שהיה ביני לבין אחי

כמה ריבים, מכות, צעקות ולא עזר כלום- לא עונשים ולא איומים ולא שום דבר, הגיל עשה את שלו כנראה ובאיזה שהוא שלב זה ניפסק. אני חושבת (היום בתור אמא) שיש מצבים שאין צורך להתערב במריבות שלהן- תני להן לפתור את המריבה בניהן כי הרי מה שלא תגידי תמיד תהייה אחת לפחות שתעלב ותגיד שאת לטובת השנייה. כמובן שיש מיקרים שיש צורך להתערב ולינקוט עמדה ולהציב גבולות- לפי מה שניראה לך שנכון לאורח החיים שלכם בבית. הישארי איתנו וספרי לנו.

האמת שיש לי מתכון-

הצלחתי להוריד חצי מהריבים שלהן בבית- התגרשתי ואז חצי מזה הולך לאבא שלהן :) . בהתחלה היו אומרות לי : היא עשתה לי ככה וככה אצל אבא, עניתי להן שמה שקורה אצל אבא שלהן לא ממשיך לתוך הבית שלנו וזה ממש לא מעניין אותי . שיהייה לכולם חג שמח ושנה טובה. ממני.

קודם כל, כבר אור באפילה זה העובדה

שכשהן נמצאות לבד הן דואגות אחת לשנייה ומסתדרות. ודבר שני- אולי הן מחפשות ככה את התשומת לב שלך, אולי אחת של השנייה. הצעה שלי: תעשי איתן שיחה בוגרת, לא שיחה מתוך עצבים אלא מתוך התייחסות אליהן כאל גדולות ותגידי להן שהן ילדות גדולות וצריכות לדעת להסתדר ולא לריב ושאפשר לפתור כל דבר אם כל אחד אומר מה הוא רוצה ומגיעים לפשרה.

פילפולה

New member
תניחי להן לנפשן..

כרגע זה הגיל... עכשיו הן רבות ובאיזשהו שלב הן יתחילו להסתדר יותר ולהיות חברותיות יותר. הכל עניין של גיל [למרות שזו קלישאה]..פיל

eris1515

New member
גם אצלינו זה ככה-

2 האחיות הקטנות ממני רבות... זה יכול להתחיל מזה שאני מדברת עם מישהי אז השניה מתערבת או שהראשונה אומרת לשניה מה לעשות ודברים כאלה- נמאס ליייייייייייייייי 2 דק' הם משחקות וחברות הכי טובות בעולם- ו10 דק' זה רק תוהו ובוהו בבית!

למעלה