מריבות וחיכוכים בלי סוף.

ב איתן

New member
מריבות וחיכוכים בלי סוף.

שלום רב! יש לי שלושה ילדים שהגדולים מביניהם הם בן 15 ובת 12 השניים האלה בחיכוכים ובמריבות בלי סוף,הם פשוט מחפשים אחד את השני על כל שטות. זה בא ליידי ביטוי גם בהרמות ידייים ובמיוחד בקללות מביישות ובמשפטי שינאה... כמתבונן מהצד זה נראה מפחיד...אפילו המבטים בינהם יש בהם כדי להבין את חומרת המצב. אני רוצה לציין שעיקר החיכוכים האלה באים על רקע השימוש במחשב,אבל לא רק. זה יכול לבוא גם על כל "פיפס" קטן וזניח. יש לנו מחשב אחד בבית וכדי למנוע את המריבות קבענו ימים ושעות לכל אחד,אבל זה לא מרגיע אותם...הם עומדים עם סטופר אחד מול השני כדי לבדוק האם מישהו חרג בשעות או חלילה נכנס ביום לא שלו,ואם זה אכן קרה אז הבית הופך מייד לשדה קרב. הדרך הקלה אולי זה לקנות עוד מחשב,אבל לדעתי יש פה משהו יותר עמוק ביחסים בינהם. איך ניתן לגרום להם לחיות יחד באחווה,עם מינימום חיכוכים וקצת אהבה? אשמח לקבל עיצות וטיפים. תודה מראש! איתן

happy00

New member
../images/Emo91.gif על ספר בנושא

אחים ללא יריבות מאת אדל פייבר ואליין מייזליש. ספר קריא וברור עם דוגמאות מאויירות, ומדריך את ההורים איך מתמודדים עם יריבות בין האחים, ואיך לעזור לכל המשפחה לחיות בשלום. באמת מומלץ.

איתך, ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

אולי שווה במקום לעשות חלוקה שתקבע את השעות מחשב של כל אחד, לתת להם לבצע את החלוקה בעצמם במקום שזה ייעשה על ידך- ככה מנסים להסתדר בין חוגים וחברים מתי שבד"כ מתאים, וגם אפשר לעשות שכל אחד חייב לפחות פעם בשבוע/חודש/אחר לוותר לאח ולהתחלף עימו. הילדים שלך בגיל ההתבגרות וזה בדיוק הגיל להתחיל במריבות ובמרד וזה סוג של מרד כשרוצים להשיג יותר ממה שיש לאחים, שכועסים ולא מראים המון אהבה. אני לא הייתי מתערבת יותר מידי ביניהם, אלא מטפלת במסביב- ליצור יותר הזדמנויות משפחתיות משותפות כמו ללכת לשחק באולינג או לשבת במסעדה ביחד, לעשות ערב משחקי קופסא ביום חורפי קר למשל. לא להכריח אותם לבלות ביחד, אלא למצוא מכנה משותף ביניהם- משחק שהם אוהבים, תוכנית שהם אוהבים לראות וליצור הזדמנות משותף של בילוי איתם ושלהם ביחד. מה דעתך? ועכשיו הלכתי לישון
- מחר טיסה
ולא כדאי שאני אהיה ישנונה מידי

maiky17

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

בתור מתבגרת שחיה בבית עם שני אחים תאומים, אני יודעת על מה אתה מדבר, ואני בטוחה שההורים שלי עוד יותר מכירים את התחושה שלך. אח ואחות בגילאים קרובים הם שני אנשים בעלי המון דברים המשותפים להם, ודבר כזה יכול ליצור מריבות וחיכוכים. אני ממליצה לך לתת להם להסתדר בינם לבין עצמם עד שזה מגיע לקולניות ולאלימות. אם הם לא יידעו להסתדר ביניהם עכשיו, הם לא יידעו להסתדר ביניהם בעתיד. גם אני הייתי בת 15 וגם בת 12 [מן הסתם], ואני יכולה להבטיח לך - באיזשהו שלב מגיע הרגע בו לומדים גם להסתדר ולא רק לריב כל הזמן.

ברוך הבא איתן../images/Emo24.gif

אני חושבת שזה קורה אצל כל אחד.. תנסה להיזכר, אולי תיווכח לדעת שגם אתה היית ככה עם אחים שלך.. ואולי לא
בכל אופן, כמו שהמליצו לך הבנות מעליי, תן להם להסתדר לבד, זה הגיל שהם מחפשים לריב כל הזמן.. בטוחה כשהם יתבגרו יותר הם ילמדו להסתדר אני ואחים שלי היינו חתול ועכבר והיום ב"ה אנחנו מסתדרים מצויין
אני יכולה להבין את התסכול אז אני יכולה להציע לדבר איתם, לקחת אותם לבילוי משותף ששניהם אוהבים שככה אולי הם יוכלו למצוא שפה משותפת.

ב איתן

New member
מודה לכם על העיצות הרעיונות וה../images/Emo24.gif.

אני רוצה להודות לכם על העיצות והקבלת פנים,אני כמובן אקח איתי את אשר כתבתם לי בתקווה שהעסק ילך וישתפר. תודה לכולכם.

בשמחה../images/Emo9.gifוהעיקר.. לקחת הכל בפרופורציות../images/Emo70.gif

הכל יהיה בסדר
אתה מוזמן לחזור ולעדכן

למעלה