מריבות על אוכל

הילהל

New member
מריבות על אוכל

אני מעתיקה לכאן הודעה שכתבתי בפורום הנקה. אשמח לשמוע עוד דעות: יש לי ויכוח קשה עם בעלי בנוגע למוצקים. בעקרון, עוד בהריון דיברנו על כך שלא נכריח את ילדינו לאכול (בעיקר עקב התוצאות ההרסניות שאני רואה על עצמי - איבוד הקשר בין רעב לאכילה והשמנה כתוצאה). יופי של עקרון, נכון? אבל מה קורה עם הפשוש מחליט להתפנק לאמא על הציצי ומתעצל לאכול משהו אחר? התוצאה היא שאני מרגישה ממש מצוצה/סחוטה/מנוצלת אפילו ובנוסף, יונתן מתעורר המון גם בלילה לינוק. אני מעדיפה שבערב הוא יאכל משהו קצת יותר "כבד". ולכן מתעקשת איתו לפחות על מרק משביע )בסה"כ מצקת אחת, לא יותר). בעלי מזועזע מכך שאני כאילו "דוחפת" לילד מרק למרות מחאותיו ורצונו הברור בציצי. אני מסבירה שזה לא "לדחוף" מכיוון שהוא באמת רעב (והעדות - הוא מוחה אבל אוכל. בעוד שכשהוא לא רעב הוא יורק או סוגר חזק את הפה). האמת, גם לי לא נעים, אבל זה ככה אחרי כל מחלה (מה שקורה המון) וכבר אין לי כוחות כל פעם לחכות שבוע מההחלמה עד שהאדון יואיל בטובו לאכול בכיף. מה דעתכן? אני באמת כזו איומה?

הילהל

New member
שנה וחודשיים

היום הלכתי על אופציה של "נשנושים" משעות אחה"צ עד השינה והוא הגיב לזה יותר טוב, מה שבכלל מגביר את תחושת האשמה אצלי. אני רוצה (מצד אחד) לגדל ילד שאוכל כשהוא רעב ומפסיק כשהוא שבע. ומצד שני, שמשתלב בחיי המשפחה מבחינת השעות שאוכלים והתפריט. איך משיגים את שניהם?

מחשבות

New member
ילדים לא אוכלים סתם אוכל מזין. הם

אוכלים עד כמה שמתאים להם, אם זה טעים כמובן. רצוי מאוד שיאכלו אוכל מזין ומגוון ושיאכלו. לא ברור מה בעלך רוצה. הילד יכול גם לינוק וגם לאכול. זה בסדר וגם זה. לחיים יש את הזרימה שלהם ולמה להתעקש?

הילהל

New member
אבל הבחורצ´יק רק יונק כבר שבוע!

אין לך מושג כמה זה מתיש. אם חשבתי שהנקה מלאה של תינוק בן יומו זה קשה, אז הנקה כזו לגברבר בן שנה + במשקל 11 קילו זה הרבה יותר מתיש. אני משתדלת לפנק אותו במאכלים שהוא הכי אוהב וגם במעון המטפלות עושות מאמצים, והוא בשלו: מסרב. בפעם הקודמת המצב הזה נמשך כחודש וגרר ירידה במשקל. אני לא רוצה לעשות לו אנטי לאוכל ע"י האכלה בניגוד לרצונו, אבל אני גם לא רוצה להניק כ"כ הרבה (ואין טעם לנסות בקבוק - הוא לא מוכן לקבל בקבוק מגיל 8 חודשים. פשוט יורק בגועל).

בת ה י ם

New member
../images/Emo47.gif על ההנקה

אולי תוותרי לו על המרק , ותתני לו לטעום מהאוכל שלכם? הוא כבר גדול בשביל מרק לטעמי. מה שברור לי יותר מכל - זה שליד רעב אוכל אז נכון שבהתחלה הרעב שלו הוא לא בדיוק תואם לזמן הארוחות שלכם אבל זה באמת האישו ?????

הילהל

New member
ניסינו גם ניסינו

הכל הוא או יורק, או סוגר חזק את השפתיים ומנענע בראש לשלילה. במעון כבר ניסו אפילו במבה (אני נגד) ולא הלך. העניין של הזמנים - בגלל זה עברתי לשיטה של נשנושים (כאן ביסקויט, שם כמה כפיות מעדן) מין ניסיון לבדוק מתי הוא רעב ויש סיכוי שיסכים לאכול. זה קצת שיפר את המצב. העניין הוא שכשהוא כן אוכל (ויש תקופות ארוכות וטובות כאלה) הכל יותר רגוע: ישן יותר טוב בלילות, ואני נהנית יותר כי הזמן שלנו יחד הוא גם למשחק וכיף ולא רק להנקה. בעקרון, כשהוא אוכל יפה יש 3 הנקות ביום (חזרה מהמעון, אמבטיה והרדמה) ואולי אולי אחת בלילה. עכשיו הוא פשוט "תלוי" עלי וזה לא לעניין. אני שוברת את הראש: למה זה קורה? שום דבר לא נראה לי שונה ממה שהיה קודם. מוזר.

מלמלה

New member
אני לא הנקתי

למרות שרציתי והתשובה שלי באה מנקודה של חוסר נסיון והיא שנראה לי שבדיוק כמו שאני מבהירה לילדות שלי שהגוף שלהן הוא שלהן וזכותן עליו כך גם אצלך ואם הגעת לשלב שאת רוצה להפסיק להניק ומרגישה שזה מפריע זו זכתך על גופך להעביר את המסר לילדך וכמובן גם לבעלך אוכל מוצקים לא חייב להיות מרק אלא מה שהילד אוהב אפשר לטבול פיסות לחם במרק, מעדן כל שהוא או כל אוכל אצבעות אחר.....

בת ה י ם

New member
בוקר טוב +

אני חושבת שכדאי ש"תניחי" לילד ילד רעב אוכל כל נושא הנישנושים...מעסיק אותך יתר על המידה תרפי מעט ואז לדעתי כשיהיה רעב יאותת לך בהצלחה

הילהל

New member
אני לא בדיוק רוצה להפסיק להניק

אני רוצה להניק לא יותר מ3 פעמים ביום, נניח. כמו שילד בגיל הזה לא חי רק על בקבוק, הוא לא אמור לחיות רק על הנקה. אני יודעת ש"ילד רעב אוכל" אבל נראה לי שכשילד רעב רוצה רק בקבוק במקום (נניח) קציצה ואורז זה פחות בעייתי מכשהוא רוצה להיות תלוי לאמא על הציצי. אולי זה לא טוב או משמח תזונתית, אבל זה פחות קשה.

הילהל היקרה../images/Emo24.gif

אני מבינה את מצוקתך, אבל חשוב שתביני. את בעצמך אומרת שאת לא בדיוק רוצה להפסיק להניק. ברגע שתחליטי שזה מה שאת רוצה, כשתהיי החלטית עם עצמך ומשוכנעת בצעדייך ,הדבר יקל עלייך. . כי, מצד אחד את מותשת וגמורה ומצד שני, כנראה, עדיין נהנית מהאקט עצמו. כנראה שאת בפרשת דרכים , תחליטי ותפעלי בהתאם. תרי

למעלה