מריחואנה רפואית

Midriff

New member
מריחואנה רפואית

חברה בישראל מקבלת בישראל מריחואנה רפואית באישור רופא. היא מגיעה לביקור בארה"ב (נוחתת בשיקגו וטסה למדינה בה מריחואנה רפואית לא חוקית). ההנחה שלי שזה לא חוקי והכלבים בשדה תעופה כבר עלולים לזהות אותה ולגרום לה צרות. אני צודקת, או שיש דרך לעקוף את זה?

John the Savage

New member
צודקת לחלוטין

האכיפה בשדה התעופה היא פדראלית, ולכן זה לא משנה בכלל אם היא מגיעה לסטייט בו מריחואנה רפואית היא חוקית או לא. יותר מזה, אם היא נושאת איתה מריחואנה בכניסה לארה"ב, מדובר ביבוא של סמים, שזו עבירה חמורה יותר מאשר אחזקה.

שימי לב שהסכנה העיקרית היא בשיקאגו, כשהיא נוחתת. בטיסות מקומיות בארה"ב, ה-TSA לא עורכים חיפוש לסמים, בניגוד לטיסות בינלאומיות. אבל זה לא יעזור לה במיוחד משום שבאילינוי אמנם מותר מריחואנה רפואית, אבל רק תושבי הסטייט יכולים לקבל אישור וזה תהליך לא מאד פשוט.

במילים אחרות, היא תאלץ לחפש אלטרנטיבה אחרת לצורך הנסיעה.

Midriff

New member
יש לך מושג לגבי CBD

בעקרון CBD הוא חוקי בארה"ב, יש איזושהי סכנה בלעבור עם זה שדה תעופה בינלאומי?

Boston Guy

New member
אם היא מגיעה לשיקגו היא מן הסתם עושה קונקשן באירופה

אם זה המצב - בבדיקות הביטחון שיעשו לה לפני העליה על הטיסה לארה"ב יש מצב יותר מסביר שיעשו לה SWAB TEST לתיקי היד ולבגדים \ ידיים שלה.
המכשיר שלתוכו תוקעים את ה SWAB אמור להתריע על נוכחות קנביס.
אם היא משתמשת כל כך כבדה כמו שנוצר הרושם מההודעה שלך - די סביר שהמכשיר ידליק נורה אדומה. מה שמן הסתם יגרום לחיפוש מדוקדק בחפציה.

אז כן, יש מצב שתהיה בעיה - לא רק בארה"ב עם הכלבים, אלא אפילו לפני ההמראה לארה"ב.

Midriff

New member
אכן

היא מגיעה מאירופה, וכחולת סרטן היא לוקחת את זה כל יום להתמודדות עם כאב (סרטן זה המצב הרפואי היחיד בארץ שמאשרים לו מריחואנה רפואית למיטב הבנתי).
אתה חושב שגם CBD לא יעבור את ה- SWAB?
CBD נמכר בחנויות בארה"ב גם במדינות שלא מאשרות מריחואנה, מיוצר ונשלח גם באירופה ובישראל. והוא למיטב הבנתי חוקי לגמרי בארה"ב

Boston Guy

New member
אז שתיסע עם מלאי של Patches‏ Fentanyl במקום

ותדאג שלהיה לה מכתב (באנגלית) מרופא, ומרשם של התרופה - בתיק היד שלה.
למרות שזו תרופה חזקה פי כמה מקנביס - הרבה יותר קל "להסביר" אותה לשוטרים ואנשי מכס.
רצוי לא להשתמש במדבקה בטיסה (היא מדכאת נשימה וזה יכול להיות בעייתי באוויר). להדביק אותה אחרי ההגעה ליעד.

placid1

New member
נכון. האמת שדי קל לקבל מרשם

לכל מיני מצבים שמלווים בכאבים כרוניים, כולל כאבי גב שאין שום דרך להוכיח האם אתה ממציא או באמת סובל....

Ani15

New member
ומצד שני

מדובר בכאבים עוצרי חיים ממש (אבא שלי שבר חוליה לפני שנה וחצי. הכאב כבר עבר אבל על השיקום המוטורי אנחנו עדין עובדים, ובגיל 92 אחרי חודשים במיטה בלי יכולת לזוז זה לא יהיה שיקום מלא בכל מקרה. לא ביקשנו מריחואנה רפואית רק כי הוא לא היה יכול לסבול את הרעיון, אין לי ספק שהוא היה מקבל ושזה היה עוזר לו)

placid1

New member
לא אמרתי את זה כביקורת, אני בעד שכל

מי שרוצה וצריך יוכל לקבל.

Midriff

New member
הנסיון של הגברת הזאת היה מאוד שונה

רוב הרופאים בארץ לא נותנים (או לא יכולים לתת מרשמים לזה) והיא הייתה צריכה להגיע לרופא ספציפי בירושלים בשביל זה.

Ani15

New member
זה לא שונה

בישראל יש היום 2-4 רופאים בלבד שמוסמכים ע"י משרד הבריאות לתת אישורים כאלה. הם מוסמכים אישית (האמת, אין לי מושג מה הקריטריונים), אין "סוג רופא" מסוים (למשל מנהל מרפאת כאב וכו) שאפשר ללכת אליו ולקבל אישור. זו הסיבה שהתהליך לוקח המון המון זמן. אבל אפשר לקבל אישור גם למחלות קשות שאינן סרטן.

John the Savage

New member
לא ברור

מצד אחד, היצרנים טוענים ש-CBD חוקי בכל ה-50 מדיניות, בהתבסס על פרשנות מסויימת של החוק. מצד שני, ה-DEA לא מסכימים לפרשנות הזו, והוציאו הצהרה לפיה מבחינתם זה schedule I, בדומה למריחואנה.

לא יודע מה יהיו ההשלכות של זה בפועל בכניסה לארה"ב.

placid1

New member
יש מדינות שבהן מריחואנה רפואית

אינה חוקית? חשבתי שהן נבדלות רק בחוקיות ה recreational marijuana. אני הייתי נזהרת גם מלהגיע עם כמויות של פנטניל לאור מצב החירום בנושא בצפון אמריקה וגם בגלל ההשפעות האפשריות על בריאותה.
הפתרון היחיד שאני רואה הוא לנסות למצוא מישהו מקומי עם אישור למריחואנה רפואית ולהשתמש באספקה שלו.

GeJuFan

New member
זה לא מצב שהרפואית לא חוקית

היא אכן, לזיכרוני אצטרך לשאול חברה שעובדת בתחום, חוקית ברוב- אם לא כל- המדינות, אלא זה שהחוק מאד מגביל, כמו שג׳ון ציין: לא פעם זה רק לתושבים של הסטייט.

Midriff

New member
כן, יש מדינות כאלה

כאן זה לא חוקי.
בכל אופן, היא לא תיקח שום דבר אחר, והזמינה לה CBD לביקור פה שיחכה כאן.

למעלה