מריטת שיער, אני שוב שואלת

yuli775

New member
מריטת שיער, אני שוב שואלת

היי עינת הנה אני שוב שואלת. בני בן ה- 2 וחמישה חודשים, תולש את השיער ומכניס לפה. אכן לפי הצעתך אני לא מעירה ולא אומרת דבר. ביומים האחרונים מצאתי את עצמי מעירה לו, כי הוא כמעט הקיא בגלל השיערה. הוא עושה את זה בעיקר כאשר הוא לקוח את הבקבוק בבוקר או בערב, מבקש שאחזיק לו את הבקובק כדי שהידים שלו תהיינה פנויות לשחק עם השיערה. בנוסף בלילות האחרונים הוא לא ישן רגוע(לא ברור לי למה?) והוא תוך כדי המילמול בכי שלו סוחב שיערה ומשחק איתה כשעיניו סגורות. עינת, אני ממש אבל ממש מתוסכלת. דרך אגב הוא גם קוסס ציפורנים. תודה יולי

מריטת שיער...

שלום רב, ילדים צעירים ממש כמו מבוגרים חווים חוויות רבות. ומתמודדים יום יום שעה שעה בזירה החברתית. בגן, ובבית. אין זה קל כלל ועיקר. בחיי השגרה הם חווים לחץ, מתח וכיו"צב שבאים לידי ביטוי בסימפטומים שונים כמו הנ"ל. האם לדעתך בנוסף לחיי השגרה יש עוד מצב שבנך מתוח בגינו? כמו בואו של אח חדש, מתח בין ההורים, סבתא חולה, מעבר דירה, משבר כלכלי? עינת גבע.

yuli775

New member
מריטת שיער

לא. אני אם חד הורית רווקה ,אולי מחסור של אבא. לא שאנחנו מדברים או שאני משדרת את זה.

rinaca

New member
לבקש עזרה

אחד הדברים שלמדתי במהלך 7 שנות הורות הוא שכפי שאנחנו מלמדים את ילדינו לבקש עזרה כשאיננו יכולים להסתדר לבד חשוב שנדע אנחנו לבקש עזרה מאיש מקצוע. אני חושבת שכמה שאנחנו רוצות כאמהות להיות הכל לילדינו, לפתור את כל מצוקותיהם איננו מסוגלות לזה. חשוב לבקש עזרה מאיש/ת מקצוע. טיפול באמנויות מאד מאד עוזר במיוחד עם ילדים קטנים. זה נותן לילדים אפיק לעבד ולעכל את הרגשות וגם ההורה מקבל הדרכה וכלים מהמטפל/ת. אני מכירה פסיכוטרפיסטית מקסימה שעובדת עם ילדים דרך עולמם באזור הרצליה בשם ליאת קרן. בהצלחה יולי

yuli775

New member
../images/Emo240.gif../images/Emo53.gifהדרכה

היי עינת אשמח לקבל הדרכה כיצד לנהוג. כי הלילה זה שוב קרה. הוא רצה לראות דורה לפני השינה יותר מפעם אחת ולא הסכמתי. ומספר פעמיים הוא התעורר בלילה בבכי וביקש לראות דורה ותוך כדי מרט את שיערו ושיחק איתו. אני לא רואה משהו חריג ממה שכתבת שבגללו הוא לחוץ. אני מנסה לחשוב , יש אצלו בגן ילדה שהוא מאוד מחבב ולדעתי היא משחקת בעיקר עם ילד אחר. ומעט איתו, אולי?? בבקשה תשובתך

האם זכור לך?

נדמה לי שבזמנו הצטרפת לתכתובת שניהלנו עם עוד אם בעניין. אחת הגולשות הפנתה למאמר ואני הגבתי. זוכרת? עינת גבע

yuli775

New member
תשובה

מאמר לא. אני זוכרת שאימא אחת דיברה על הילדה שלה באותו גיל. ואמרה שהיה לה רעיון לתת ה בובה שהיא תתלוש לה את השיער ולא לעצמה. ואת ענית לה להיות ענינית ולא להעיר לה ולא לבקר אותה. (האם התכוונת לזה?) האמת אני רק רוצה להיות רגועה שהמצב לא אקוטי שאני צריכה ללכת לטיפול כמו פסיכולוג או רופא כל שהוא. מה דעתך בענין הזה .? תודה יולי

שדאגה וערנות במידה...

שלום רב, אני חושבת שלא יהיה זה אחראי ולא מקצועי לצפור צפירת הרגעה דרך הפורום. אני חושבת שדאגה וערנות במידה הם מפתחות חשובים. מציעה לך להמשיך להתבונן, לעקוב, להוריד את מפלס המתח, לא להעיר, לא לדבר איתו בכלל על הנושא, לא להטיף, לא לבקר האם את מסוגלת? עינת גבע.

yuli775

New member
דאגה וערנות-תשובה

אכן אני מסוגלת , אבל לפעמים זה קשה לי. כמובן שאשתדל. השאלה כמה זמן עלי להמתין על מנת לגשת לייעוץ? ואיזה סוג של ייעוץ? את יכולה בבקשה לצרף את הלינק למאמר שאמרת שצירפת בעבר בנושא. בבקשה עזרי לי, זה כבר מספר חודשים שהוא כך. תודה יולי

משיכת שיער- המשך....

שלום רב, הסימפטום עלול להתקבע בגלל " אבל לפעמים זה קשה לי" כי הילד יכול להסיק שמשיכת השיער מסבה אליו את הזקרור ומספקת לו את הצורך בנראות ומורגשות ( צורך פסיכולוגי בסיסי). ילדים שמגלים שהתנהגות מסויימת שלהם מניבה התיחסות של אימא . לא מוותרים עליה. לכן עלייך להתאמן: בואי ננסה: ספרי לי לאור ההבנה של דבריי, מה תעשי בפעם הבאה שתראי את בנך מושך שיער? עינת גבע נ.ב. כדי להגיע למאמר תצטרכי לדפדף בפורום(לא אני צירפתי אותו) ואין לי אותו בהישג יד.

yuli775

New member
משיכת שיער המשך

בפעם הבאה ,אסתכל ולא הגיב כלל גם עם הוא מכניס את השיער לפה. או תוך כדי השינה שהוא מתעורר ומילל שהוא רוצה לראות את התוכנית של דורה ומושך שיער ומשחק איתו. לא אגיד לו שום הערה ולא אנסה להוציא לו את השיער מהיד. עינת האם יש פרק זמן כל שהוא שעלי לקחת בחשבון ואז לפנות כן לייעוץ מקצועי? והשאלה איזה? כי הוא פעוט. יולי

ממשיכות להתאמן...

הי יולי, מברכת אותך על תכנון האסטראטגיה לפעולה בזמן אמת . האם התנסית? איך הולך? בואי נצעד צעד קדימה: ציירי בדמיונך סיטואציה בה את פוגשת את הילד מכניס שערות לפיו. עומדת לך על קצה הלשון הערה. עצרי. מה תגידי לעצמך כדי לדבוק בדרך שבחרת? מציעה לך כרגע במקביל : להשתמש בהבטחה שלך לעצמך. ובמהלך היום : לשתף, להתייעץ, לאפשר לילד בחירות, להראות לו שהוא שווה, חשוב, נחוץ, מוסיף לחייך ומועיל. כל התנהגות שמתוגמלת על ידי התיחסות מגדילה את עצמה. לכן, מומלץ לצמצם התיחסות להתנהגות "בעייתית" ולספק התיחסות להתנהגויות רצויות. יולי, את חוזרת ושואלת אותי בנוגע לייעוץ. ואני חוזרת ואומרת, לא יהיה זה מקצועי ואחראי להתיחס לשאלה בפורמט זה. בברכת "קשה באימונים...", והתמדה בדרך שלך, עינת גבע.

למעלה