מריך המלצה לנגן MP3 כול הפרטים בפנים

SignedIncognito

New member
מריך המלצה לנגן MP3 כול הפרטים בפנים

שלום, הנגן של גוסס והגיע הזמן לקנות חדש, אני כבר מזמן לא בדקתי מה יש בשוק ולכן אני מאוד אשמח לעזרה. ברשותי נגן של IRIVER הדגם H10 לדעתי, עלה לי בזמנו 1400 שקל 6GB נפח, ולצערי הרב מאוד התאכזבתי ממנו,הוא לא קרא עברית היה מרבה להיתקע והיתרון היחידי שהיה בו הוא העמידות שלו בפני נפילות. הניסיון שלי עם IRIVER היה רע אבל אני לא פוסל אותם לגמריי על הסף. הדרישות שלי(בעקבות מאמר שקראתי פה בפורם): סוגי קבצים : שיקרא MP3 מעבר לזה לא כול כך אכפת לי גודל מסך.....כמובן שכמה שיותר גדול ככה יותר מצד שני זה לא הפקטור הכי חשוב בשבילי ואני לא מוכן לשלם סכומי משמעותיים רק בשביל כמה אינץ' נוספים. נפח זיכרון: 8GB יספיקו לי לכול צרכי המוזיקה שלי בהחלט. אפשרות הרחבה בעמצות כרטיס זיכרון לא מעניינת אותי. רדיו והקלטה יהיו מבורכים, אבל אני מוכן להיתפשר תמיכה בעברית: שיהיה מסוגל לקרואאת השמות של השירים ולא באופן הפוך, הממשק רצוי שיהיה באנגלית. מקור אנרגיה: לא כול כך משנה לי בנגן הנוכחי שלי יש סוללה פנימית אבל אין לי בעיה גם עם סוללות אצבע, למרות שכול יצרן רציני מייצר את הסוללות המיוחדות שלו. שליטה בנגן, כול סוג שליטה תספק אותי.לא יצא לי להיתנסות במסך מגע אך אני לא פוסל אותו, האמת שהרעיון עצמו קוסם לי והשימוש נירא לי נוח. חיבור לרשת: לא מהותי מבחינתי ואם זה מגיע עם המכשיר אז בסדר, אבל זה קרטריון שלא נחוץ לי(כלומר לא נוחות שרק בשבילה אני אשקול מכשיר). סידור בנגן" אני מכיר רק סידור בתיקיות ודיי נוח לי אבל אני פתוח להיתנסויות :) בנימה אישיתי יותר ופחות מכנית, בחיים לי היה לי נגן של אפל ואני בהחלט אשקול IPOD גם את הIPOD בעל המסך מגע, אני אשמח להיתיחסות שלכם לנושא הנגנים של חברת אפל. יש גם את הנגנים של סאנדיסק שנשנעים לי נחמדים. התקציב שלי נושק לכיוון האלף שקל ואני מוכן לשלם טיפה יותר. אני כנירא לא אקנה את הנגן בארץ אלא אזמין אותו מחול, ככה שאני אשמח להמלצות על נגנים שלא נמכרים פה באופן מסודר. תודה מראש לעונים.

D2?

אייפוד טאצ' לפי הבנתי(יש פה כמה שמבינים בזה יותר, הם יענו לגבי אפל) לא תומך בעברית. אבל האייפוד נאנו החדש כן תומך(איך התמיכה - תשאל בפורום אייפוד) והוא יכול להיות מתאים חוץ מהעובדה שהוא תומך בתגיות(נורא קל להתרגל לשימוש בתגיות, לדעתי. אבל זה אינדיבידואלי ודורש עבודה - אני בדיוק סיימתי לסדר את רב הספרייה שלי). מבחינת סנדיסק יש לך את הפיוז. וכמו שנאמר בכותר, D2+ של קואון יכול להתאים. יש גם את I7 של אותה חברה.

אה, אוקיי, יש עברית לטאצ' לפי פורום אייפוד.

SignedIncognito

New member
תודה רבה על ההמלצות, אשמח לעוד זוויות

בדקתי את הנגנים שהפנתה אותי אליהם והם מרשימים למרות שאת החברה לא הכרתי קודם, אני אשנח לעוד המלצות על מנת לתת לי ספקטרום רחב יותר.

יאיר B

New member
אני גם חושב בכיוון של איאודיו,

D2 או 7 (ל-7 יש עברית ישרה בשמות השירים וממשק באנגלית, D2 עברית ישרה וגם ממשק בעברית). איפוד - לא מכיר, אין לי ניסיון איתו. הערה: נגנים שמגיעים מחו"ל לא כוללים אחריות שתקפה בישראל (מלבד איפוד שנקנה במקום מסודר). כלומר אם יקרה משהו לנגן, הלך הכסף. אני לא יודע מה מוכרים בחו"ל שאין בישראל (מצד שני, אם אתה רוצה עברית היא מן הסתם לא תהיה בנגן שלא נמכר בישראל).

SignedIncognito

New member
בחול ביחוד למוצרים יקרים יש מחירים יותר טובים

בארץ כול אחד מחפס לגזור קופון בצורה מוגזמת והתוצאה מחירים שמשמעותית גבוהים יותר ממש שיש בEBAY. עברית אני משער שאפשר לעדכן דרך עידכון תוכנת המכשיר, אחריות לא קריטית מבחינתי בדרך כלל היא לא שווה את המחיר.

יאיר B

New member
זה לא ממש נכון שגוזרים קופון, יש הסבר למחיר

הגבוהה. אבל זה לא משנה. עברית כאמור תהיה רק למכשירים שגם נמכרים בישראל (עד כמה שאני יודע זה רק דגמים מסויימים של איאודיו כגון D2 ו-7 ודגמים מסוימים של סנדיסק כמו הקליפ והפיוז). על עברית באיפודים תשאל בפורום איפוד. לארכוס אין עברית דרך הקושחה, העברית פותחה בישראל וצריך לקנות אותה מהספק (אם יסכים למכור לך מאחר ולא קנית אצלו).

SignedIncognito

New member
את העברית אני אקח כשיקול, לגביי המחיר הגבוהה.

אני אשמח לדעת למה יש פה מוצרים רבים שנמכרים בארץ במחירים גבוההים בהרבה מהמקובל בחול חוץ מחזירות ישראלית טיפוסית.

יאיר B

New member
הסבר קצר:

כשמדובר בחברות גדולות, יש להן יבואנים שעובדים מול החברה עצמה. לחברות יש מנהג מגונה להגדיר את ישראל בחלק מאירופה. לכן הן מחייבות את היבואניות שלהן לקנות מוצרים מהדילרים שלהן באירופה. כידוע, המטבע האירופאי הוא יורו שגבוה יותר מהדולר. אז כבר יש הפרש בין מה שאתה קונה בארה"ב למחיר שהיבואנית קונה. לגבי כמויות - דילרים באירופה (או ארה"ב, עוד יותר טוב) קונים כמויות עצמות (פי אלפים מישראל - בגלל גודל המדינות הללו והשוק הגדול יותר שלהם) ולכן הם מקבלים מחירים טובים יותר מהיבואניות בארץ שקונות מעט מאוד יחידות. אחרי הקנייה - צריך לשנע לישראל (עלויות שינוע+ביטוח+עמילות מכס = שחרור מהמכס+תשלום על אחסנה בישראל = ממן אם הגיע באויר או נמל אם הגיע בים). אני לא בטוח אם נגנים צריכים לעבור בדיקה של מכון התקנים, אבל אם כן אז יש עוד עלויות (+ עלויות הנגנים שלא מוחזרים). לפעמים יש עלויות של התאמה לישראל (למשל חוברת בעברית שיש בחלק מהנגנים שהיבואן מכניס בארץ). כמובן שהיבואן צריך להרוויח משהו וגם החנות (אלא אם כן החנות היא גם היבואן כמו באג למשל). וכמובן שגם המדינה רוצה את החלק שלה בצורת מע"מ. בנוסף, אם יבואן רשמי, גם צריך להקים מעבדה + ציוד + אנשים שצריך לשלוח להשתלמות (על חשבונו, כן?). באירופה להרבה חברות יש מעבדה אחת מרכזית בכל אירופה, דבר שמוזיל עלויות. בישראל צריך לבנות מעבדה או להשתמש במעבדה האירופאית (וגם זה עולה כסף: משלוח לאירופה + שחרור מהמכס ותשלום מע"מ אם נשלח מכשיר חדש במקום הישן לפי חוקי ישראל). סביר להניח שיש עוד כמה הוצאות שלא חשבתי עליהם שמשוקללות במחיר המוצר. אם תחשב את כל הדברים הללו, תגיע למחיר די דומה למחיר בישראל. כך שאף אחד לא "עושה עליך קופה". הינה דוגמא: באמזון ארה"ב, איאודיו S9 עולה 262$ שזה בשקלים בערך 1000 ש"ח. http://www.amazon.com/Cowon-Video-P...1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1254005964&sr=8-1 המוצר בישראל עולה 1400 ש"ח. אם תוסיף את כל מה שכתבתי (משלוח, שחרור ממכס, מע"מ ישראלי...) אני בספק אם באג מרוויחה יותר מ-150 ש"ח על כל נגן שהיא מוכרת. לדעתי הסכום הזה הוא לא חזירות. ואגב, באמזון אירופה (צרפת למשל) הוא עולה יותר מאשר בישראל... http://www.amazon.fr/Cowon-iAudio-L...1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1254005838&sr=8-1 אידיגיטל מצד שני מחוייבים לקנות באירופה ופה הם משלמות ביורו (להזכירך: יורו אחד שווה כיום 5.53 ש"ח, בעוד דולר אחד שווה כיום 3.77 ש"ח).

yo12

New member
קניתי D2 בארה"ב הזמנתי דרך B&H. תומך בעברית..

בממשק וגם בשמות. אגב, המחיר ל-16GB היה לפני כשנה 200$.

למעלה