מרימה את הכפפה - יוגה תרפיה

מרימה את הכפפה - יוגה תרפיה

אולי קצת בהמשך לדיון שלמטה לגבי איך לעורר את הפורום. עלה הרעיון של להעלות דיונים על יוגה תרפיה. אז מנסה להרים את הכפפה ושואלת: לאחרונה, אחרי תקופה של שקט, חזרו לי בגדול כאבי הגב שאני סובלת מהם. בגלל כל מיני עניינם ביורוקרטיים של קופת חולים ייקח זמן עד שאוכל לבצע את האבחנה למקור הבעיה. בכל זאת החלטתי לחזור לשיעורי היוגה לגב שהייתי בהם בזמנו ועזרו לי. לפני יומיים הייתי בשיעור ראשון ולמרות שמאוד נזהרתי ולמרות שזכיתי במורה טובה וקשובה, עדיין יצאתי משם עם יותר כאבים. השאלה שתהיתי לגביה היא עד כמה חשוב לפני תחילת תרגול יוגה תרפיה לאבחן את מקור הבעיה? אני יודעת שזה חשוב, אבל השאלה היא האם בכל זאת ניתן להתחיל את התרגול לפני האבחנה ואיך למנוע מעצמי נזקים נוספים? ומצד שני אני שמה לב למקרים שבהם אני יותר מדי מפחדת לעשות תרגילים שאולי בעצם עשויים להועיל לי. איך מוצאים את האיזון בין תרגול יעיל ובין הקשבה לכאן ועכשיו כדי להמנע מלמתוח יותר מדי איפה שלא צריך ולהמנע מכאבים מיותרים?

0 אור 0

New member
כדאי לאבחן אבל ...

תרגול לא נכון שלא מתאים לבעיה עלול גם להזיק, למרות שמכובן שיטה של עבודה תוך הקשבה לגוף ובלי לנסות לאלץ תנועה מקטינה את הסיכון הזה לאחוז די אפסי, מה שאני רוצה להציע הוא אבחון נוסף , לא של אורתופד אלא של מי שמתמחה בעיסוי רפואי-שיקומי ו/או יוגה-תרפיה במסלול היותר פיזי. הסבר: כשאומרים יוגה תרפיה יש אנשים שעוסקים בזה והדגש שלהם הוא הוליסטי עם הדגש על הנפש, ויש יוגה תרפיה (כדוגמת המסלול של אלפונס במיוגה ) שהיא שילוב עם תרפיות של עיסויובדגש יותר מערבי/שרירים. כמי שעוסקת בעצמי גם ביוגה וגם בטיפולים הוליסטיים לרבות עיסוי - אני מעריכה את רמת הידע המדויקת הנדרשת לאבחון ברמת השריר המדויק, וכתוצאה ממנו התנועות שמועילות ומזיקות (לפעמים הפוך בדיוק ממה שחושבים) - זו רמת מומחיות שאני מפנה בה למישהו אחר.

אני התכוונתי במובן הפיזי

השיעורים שהתחלתי ללכת אליהם הם שיעורי יוגה לגב, שמתייחסים יותר לפן הפיזי וכשאמרתי "יוגה תרפיה" לזה התכוונתי. בכל אופן גם מורים שעוסקים ביוגה תרפיה, ביקשו ממני אבחנה ולא ידעו לאבחן בעצמם. לכן שאלתי..

0 אור 0

New member
הבעיה שעל אותו שם יש הכשרות שונות

יש לי חברה שעוסקת ביוגה תרפיה מהפן ההוליסטי - אז היא לא תדע לאבחן אם צריך לעבוד לך על הפריפורמיס או הסופרה-ספינטוס (גם אני לא ברמה שמתחרה באורתופדים וגם לא זוכרת את כל השמות של השרירים ...), אבל אנייודעת שיש תלמידים של אלפונס שמתחמחים בצד הפיזי, ולומדים בתוך ה 3 שנים של הקורס גם את הידע של עיסוי רפואי. גם המעסה הרפואי יבקש ממך את האבחנה של האורתופד, ויש מצבים מסויימים של פריצת דיסק טריה או פגיעה בעמוד שדרה צוארי שוהא לא יגע, אבל יש לו כלי אבחון וטיפול שהרבה מאד אורתופדים ופיזיותרפיסטים לא מכירים (למרות שהם באים מאותו עולם ידע) - וממליצה מאד להגיע לאחד כזה, לקבל אבחון נוסף והמלצות לתרגילים, עם הכוונה מה כן ומה לא ביוגה.

כל האמצעים קשרים....

הי נטע. הדבר ההגיוני לעשות לפני שבוחרים דרך פעולה הוא: לדעת עד כמה שאפשר מה הענין. ואבחון לא מוגבל רק לקופ"ח....כל כלי שיוכל לתת מידע, תקף, ובזה אני לגמרי מסכים עם אור. מניסיון גם שלי אישית וגם באופן כללי, כאב גב לא בהכרח מגיע מהגב.... אני זוכר פעם שתפסתי את הגב וסחבתי אותו ואת עצמי כמה חודשים...בדיקה קצרה של אישתי (שדוקרת ומעסה...) הצביעה שהמקור לתפיסות לא מגיע מהגב למרות שללא כל ספק לא יכולתי לעמוד.... בסוף, אחרי חודשיים שלושה של דקירות, משחות, מרפקים... מה שעזר.... יציעה טובה בשרותים שיחררה את התפיסות. אישתי אמרה כבר על ההתחלה שהנקודה שאני מראה לי היא בכלל נקודה רגשית שקשורה לפחד וחוסר יכולת לשחרר... ככה שכשמתיחסים ליוגה תרפיה נראה לי שההפרדה בין הרגשי, נפשי פיזי לא כל כך "נכונה", או ליתר דיוק, אין באמת הפרדה. אני מגיע מהבריגהו יוגה ואני זוכר שכשהיינו מגיעים להתמודד עם מצב מסויים לא היינו מתיחסים אליו רק מהייבט הפיזי. לסיכום: נראה לי שהצעד הראשון הוא לאבחן כמו שצריך, הקשבה וניסיון יכולים, והוכיחו את עצמם ככלי הבחוני יעיל ביותר, ואפילו יותר מרנטגן.... יאללה לבריאות ובבטחון. אבי.

תודה רבה לשניכם

אני חוזרת עכשיו מעוד שיעור יוגה (הפעם עם מורה אחר). סה"כ אני יכולה לומר שהיה שיעור טוב. הסברתי למורה מה הבעיה (עד כמה שידוע לי) והוא הנחה אותי איך להתאים תרגילים כאלו או אחרים. אני לא אגיד שהשיעור היה חף מטעויות אבל בגדול היה טוב והרגשתי במהלכו ואחריו יותר טוב מלפני השיעור. מקווה גם שאמצא דרך לאבחן את הבעיה גם לא דרך קופת חולים. תודה וסופשבוע נהדר.

0 אור 0

New member
מסכימה עם התיקון /השלמה

אכן לא פעם בעיה פיזית נובעת מהקשר נפשי/רגשי/אנרגטי ולכן הטיפול ההוליסטי שמטפל במקור הבעיה פותר אותה, הסיבה לכך שבתשובתי פה צמצמתי לכיוון הפיזי היתה בגלל הצורך לאבחן בצורה מדוייקת לנושא של שרירים/רקמות, אבל התיקון שלך בהחלט במקום

למעלה