יש אנשים שרק מחפשים דרכים לחזור לשם
ואפילו מוכנים לשלם למעסיקים שישלחו אותם לסינגפור
סינגפור היא גן עדן לכל אוהבי הסדר, האסטטיקה, והפינוקים שיש לכסף להציע - למי שיש.
כ - Expat החיים הם חיי מותרות, יש עוזרת צמודה (מתגוררת בבית המשפחה) שמנקה, מבשלת, עושה קניות...את כל הדברים הסזיפיים שרובנו לא כ"כ אוהבים לעשות.
מי שלא מעוניין באינטראקציה עם האוכלוסיה האסייתית יכול להשאר מסוגר בחברת אקספטס אחרים ממולדתו או מעשרות מדינות אחרות,
ולחיות בתוך בועה וורודה של "החיים הטובים"
לי יש ילדים גדולים וברגע שסיימתי ללמוד וויתרתי על העוזרת, סגנון החיים הזה לא התאים לי בלאו הכי, גם וויתרתי על מגורים בקונדו עם בריכה ושירותים אחרים - זה רק חידד את הניכור והבידוד שלנו כלבנים באי של 80% אסייתים.
כל הזמן חיפשתי את ה"לב" של סינגפור ואת האנשים שלא יעזבו אותה מחר כי זה ביתם, בסופו של דבר זה הוביל למגורים בבית קרקע בשכונה מקסימה של מקומיים בקרבת החוף, לקבלת תעודה של תושב זמני והשתלבות שלי בעבודה עם מקומיים וזרים.
הסינגפורים הם אנשים מסבירי פנים ומנומסים ביותר אבל שומרים על מרחק בטוח ולא פותחים את ליבם וביתם לזרים בקלות. ההתמדה שלי והרצון הכן שלי ללמוד להבין אותם ולא להיות יהירה ולנסות לשנות אותם פתח בפני עולם שלם של אפשרויות לקשרי חברות אמיתיים שחלקם נשמרו עד היום (שתיים מהן כבר היו אצלי בביקור בארץ).
החזרה הביתה היתה יוזמה שלי, אף אחד מבני משפחתי לא רצה לחזור לארץ (אפילו לא לחופשת קיץ), עבורי זו היתה נורת אזהרה, אז הודעתי שאני חוזרת ומי שרוצה מוזמן להצטרף אלי. כשהם הבינו שאני רצינית הם התחילו למצוא את היתרונות ולהבין מדוע העיתוי שבחרתי הוא כ"כ משמעותי, אבל במשך 6 החודשים הראשונים בארץ עוד שמעתי מהם תלונות בסיגנון של: "בשביל זה חזרנו?", "מה עשית לנו"....
עכשיו זאת כבר היסטוריה, קיבלנו לאחרונה הצעה לצאת שוב לסינגפור אבל אף אחד חוץ מבעלי לא מוכן לשמוע על כך...עם כל הכבוד לנוחות, אחרי 3 שנים של חגים עם בני המשפחה המורחבת, שירות בצבא, יצירת זוגיות (לכל אחד מילדיי) - סינגפור פשוט לא עומדת בתחרות.