מרימה סקר היום: אוכל ילדים.

zimes

New member
כן, וטיפ טכני:

אם את כבר יודעת שזה עלול לקרות, תכיני משהו שאת יכולה לכסות בניילון או לשים בקופסת פלסטיק, ולהחזיר למקרר, כך שזה יהפוך לארוחת בוקר. אני אומרת כן כ"כ מוחלט, כי קרה יותר מפעם שאני מאוד רעבה או צמאה, וגם מאוד עייפה (אמנם לי יש תירוץ), וקורה שאני מבקשת מבעלי שיכין לי משהו, ולא בטוחה אם אני אחזיק ערה עד שזה יהיה מוכן. אבל אז אני לפחות נרדמת, שזה גם משהו... (אני מוכרחה לציין שזה קורה פחות ופחות עם המרחק מהלידה - עכשיו כבר נשאר לי כח להכין לי משהו בעצמי, אז אני לא נרדמת תוך כדי הכנה
)

סדר הארוחות אצלנו

הוא בערך כזה: חוזרים מהגן בסביבות 16:00 ואז אני מניחה על השולחן צלחת פירות חתוכים יפה (והילדים אוכלים, כל אחד לפי העדפותיו). בערך ב- 18:00 הם מתחילים להסתובב סביב המטבח אז החלטנו להקדים ארוחת הערב לשעה זו. אחרי ארוחת ערב אני מסכימה לאכול "שטויות" (חטיפים, שוקולד וכו´). בערב, אחרי המקלחת המסעדה נסגרת וכך גם ארון הממתקים. מי שרעב אוכל פרי. מצאנו שאם אוכלים שטויות אז אין תאבון לארוחת ערב נורמלית... וגם אם אנחנו מצליחים לשמור בעקביות על ההחלטות שלנו אז אין התעסקות כל אחה"צ סביב המטבח. ההמלצה שלי: לברר מה הסדר המתאים למשפחה כולה מבחינת נוחות השעות וגם שעות הרעב (של הילדים, כי המבוגרים יותר גמישים וממילא אוכלים גם כשלא ממש רעבים) ולנסות להיות עקביים בענין. אצלנו זה עובד. ועוד דבר - אני עוד לא פגשתי ילד בריא (שוה לברר את ענין הבריאות) שהרעיב את עצמו... השאלה ממה הן שבעות ואיזה כלי משמש האוכל (במאבק נגדך? או משהו אחר.) אם קיימת בעיה של חוסר תאבון זה לעיתים נובע מחסר ויטמינים. קיימת תרופה הומאופתית מעולה לשיפור התאבון אצל ילדים... לשאול בבית מרקחת הומאופתי. בהצלחה.

היה נחמד אם עומר היה אוכל משהו

שאני בישלתי, אבל יכולים להיות 3 סוגיח מרקים ביתיים בבית, למשל, והוא יעדיף "מרק לבן" שהוא המרק הנמס בכוס של אוסם. נקניקיות הולכות טוב. גם מלפפון עם שמן זית ומלח שנקרא אצלינו סלט מלפפונים. ותפוח. ותפוח בדבש. ופסטה. וגמדים תות-בננה. ואקטימל. ופסטרמה עוף. וגבינה צפתית פיראוס. והלבן של הביצה. ופופקורן. ותפוצ´יפס. ושוקולד.ושוקולד.ושוקולד.ושוקולד. בחוץ הוא אוכל גם ג´חנון, סושי / סשימי סלמון, שרימפס וקלמרי מטוגנים, בורקאס גבינה קטן וקרואסון בלי כלום. וואו - כשרושמים את זה - זה נראה המון דברים
שאלה - גם הילדים שלכם אוכלים כל דבר בנפרד ואסור למאכלים לגעת אחד בשני ?

אוכל קדימה אוכל

היי בנות. לגבי תומר עוד אין לנו בעיה, היא עדיין אוכלת הכל
. לגבי שחר, זו קצת בעיה, היא לא אוכלת כלום כשהיא בבית ואין לי מושג מה קורה בגן. ממה שאני רואה עכשיו בחופשה, היא אוכל פעם ביום בערך בחמש אחה"צ את ארוחת הצהריים שזה הסטנדרט: מקרונים ונקניקיות, או פתיתים. בהתחלה היא לא אכלה גם את זה אבל כדי לשכנע אותה התחלתי לקנות לה שניצלונים בצורות (כוכבים וכו´) של פיקצ´ו וזה עובד. גם את הנקניקיות התחלתי לבשל ברוטב ככה שהיא מוכנה לאכול את זה עם מג´דרה. לגבי ארוחת ערב, רק מעדן וגם זה לא כל יום. למזלי (או שלא) מדי פעם היא לוקחת איזשהו חטיף. עכשיו אני רוצה לעשות מעקב בגן ולראות שהיא אוכלת שם

noa_f

New member
כן. למעט דברים שהוא "טובל"

כלומר: נקניקיות "טובלים" בקטשופ - כמו גם צ´יפס. שניצל טבעול "טובלים" בחומוס. אבל אם אשים קטשופ או טחינה "על" האוכל - זה ישאר. את השניצל אני חותכת לו ושמה על כל חתיכה פרוסת מלפפון חמוץ. כשפגשתי בזמנו את אבא שלו (שהיה אז בן 30) וראיתי שהוא אוכל ככה את השניצל, נורא צחקתי. היום אני עושה בדיוק את זה לבן שלנו...(זו היתה הדרך היחידה שהצלחתי לגרום לו לאכול שניצל ביתי.) בניגוד לכמה דוגמאות שניתנו כאן, הבן שלי אכל הכי טוב במעון של נעמת. ברגע שהגיע לצהרונים עם הנקניקיות וצ´יפס כל יום - הפסיק לאכול טוב. ועוד על אוכל ש"לא נוגע": אם אני עושה מהאוכל "פרצוף", למשל פירה בעיגול עם שתי קציצות כעיניים, שערות ופה משעועית ירוקה או מלפפון, אז אפשר. כל השאר - לחוד, ועדיף גם בצלחות נפרדות.

imale

New member
אני עד היום לא מערבבת ../images/Emo8.gif

חוץ ממקרים מסויימים, גם כילדה וגם היום אני אוהבת להנות מכל מאכל בנפרד. למשל, חל וחסיסה שיתערבב הסלט עם האורז, אבל אפשר פירה ובשר באותו מזלג.

מיכל153

New member
ואני אוכלת אורז רק עם משהו כמו...

אפונה, שעועית , סלט וכו´ ובלי זה אורז לא יכנס לפה שלי. הצירוף טעים. גם אני מפונקת באוכל. אמא שלי אומרת:" איך את רוצה שהם יאכלו, אם את לא רוצה ?" אני למדתי אותם מגיל קטן שמה שהם לא אוהבים (אחרי נסיון כמובן) הם לא חייבים לאכול (תמיד מוצאים משהו במקום. יש טעם שונה לכל אחד. אחד מעדיף עוף, אחד בשר, אחד קציצות. הבת שלי מעדיפה עכשיו עוף עם חבושים, אז אמא שלי מבשלת לה כל סופשבוע את זה. אני, לעומת זאת, לא נשארת רעבה, כי אני אוכלת יותר מדברים שאני כן אוהבת אצלה. בהתחלה נעלבה ואמרה:"מה אני צריכה לבשל במיוחד בשבילך?" אמרתי לה:"לא, פשוט אוכל מה שטעים והשאר לא.זו בעיה שלי אם אשאר רעבה." טוב, הארכתי מספיק , אז ביי מיכל153

למעלה