מרינדה לשניצלים – עוף/הודו

מרינדה לשניצלים – עוף/הודו

שיטה זו להכנת השניצל, מתאימה מאוד לאימהות עובדות שבד"כ אין להן את הזמן המתאים לכך. ניתן להכין את השניצלים ולהקפיא , עד לפני הטיגון , ובשעת הצורך רק לטגן בשמן עמוק. השניצל יוצא רך ועסיסי, ובגלל הטיגון בשמן עמוק לא סופג יותר מיידי שמן. 3 ק"ג שניצל - לדפוק את השניצל מעט ולשטוף (זהירות לא יותר מיידי שלא ייקרע). ניתן להכין ½ כמות שניצל בתוך ½ כמות מרינדה החומרים למרינדה ל-3 ק"ג שניצל 3 –4 ביצים 6 כפיות חרדל 1 כפית גדושה חוויג' למרק (לא חובה) 1 כפית אבקת סודה לשתיה 4 כפיות אבקת מרק עוף 3 שיני שום כתושות 1 כפית כוסברה טריה קצוצה/יבשה אופן ההכנה בקערה עמוקה לערבב את כל החומרים במקצף יד. להוסיף את השניצלים הדפוקים והנקיים ו"להטביע" אותם במרינדה. להשאיר למנוחת לילה מכוסה עם ניילון נצמד, במקרר. למחרת, נכין בקערה עמוקה תערובת של פירורי לחם שומשום ( 1X1). להניח כל שניצל בנפרד בתוך תערובת פירורי הלחם והשומשום , לכסות אותו היטב בתערובת הפירורים והשומשום. להכין מגש חד פעמי לאחר שכל השניצלים טבולים בתערובת של פירורי הלחם עם השומשום, יש לנער מעודפי הפירורים, ולסדר את השניצלים בקומות כך שבין קומה לקומה מפריד ניילון נצמד, אחר"כ נכניס הכל להקפאה . לטיגון השניצלים - נוציא רק את הכמות הרצוייה מההקפאה. נטגן בשמן עמוק. תערובת פירורי הלחם והשומשום : 1 כוס פירורי לחם + 1 כוס שומשום הערה וטיפ - אם נשאר מתערובת המרינדה ומתערובת פירורי הלחם והשומשום, לאחר טיגון השניצלים אם נשאר מתערובת פירורי הלחם והשומשום, ניתן לאחד התערובות, להוסיף עוד 1 כפית גדושה רסק עגבניות (אם רוצים) לבלילה ולטגן . מתקבלות חביתיות מאוד טעימות.
 
למעלה