מרינדות ל"על האש" - כן או לא?

יעל י

New member
מרינדות ל"על האש" - כן או לא?

לפרגיות עשיתי ככה : סויה סילאן צ'לי מתוק שום כתוש ומיץ לימון כנפיים רק טיבלתי (תבלין לעל האש+אבקת מרק) ומה עם הסטייקים?
 
לא !

סטייקים מאיכות טובה אינם זקוקים למרינדות ואף רצוי להימנע מהן ע"מ לשמר את טעם הבשר נטו. מלח + פלפל ועל האש או על המחבת [יש המוסיפים את המלח רק בסוף הצלייה כדי להימנע משאיבת הדם]. מצד שני, לא מדובר במדע מדוייק ולכן - איש איש וטעמו, כלומר: יש המשרים אותם במרינדות כדוגמת זו שציינת.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif אפשר ככה וגם ככה ../images/Emo9.gif

קרניבור אמיתי שמחכה לסטייק טוב יעדיף אותו עם מלח ופלפל גרוס שמוסיפים בסוף הבישול לעומת זאת כבר אכלתי מספר פעמים סטייקים שהושרו במרינדות שונות והטעם היה נפלא. מרינדה אחת למדתי מחבר רוסי: מפזרים עלי פטרוזיליה ורצועות בצל על הסטייקים ומעל שופכים מעט חומץ רגיל (זה מרכך את הבשר). ככה מסדרים בשכבות אחת אחרי השניה בכלי לא גדול או סיר ונותנים לכל לנוח כמה שעות בקירור. מריטנדה שניה שאהבתי: רוטב סויה + דבש + שום כתוש + שמן זית, להשרות כשעתיים בקירור גם זה היה נהדר לכנפיים הייתי מוותר על אבקת מרק ( עדיף להשאירה למרק בלבד וגם זה לא בטוח
) אותה המרינדה של הפרגיות היתה הולכת נפלא גם עם הכנפיים. אפשר לתבל כנפיים ב: תבלין שווארמה, חוואייג' למרק, רוטב ברביקיו קנוי, אבקת קארי, פפריקה, שום כתוש, רוטב סויה, דבש, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי.........ועוד ועוד לשלב בניהם או כל אחד לחוד הכל לפי הטעם בפעם הבאה בשבילי בלי א. מרק
 

Bavmorda

New member
גמני לא אוהבת אבקת מרק.....

אבל - המונוסדיום גלוטמט שכולנו בורחים ממנו בעצם מרכך את הבשר. אליה וקוץ בה - גמני לא אוהבת מרכיבים כימיים מידי (ככה נטעמת לי אב. המרק) אבל אם כבר שמים, אז עדיף ככה, למי שבאמת התרגל ולא יכול בלי.(ואני מכירה כאלו). BAV.
 

o h a d d

New member
סטייק טוב-מרינדה רק גורעת

אגב, אצל הארגנטינאים לא מתבלים בכלל, רק מוסיפים מלח גס אחרי הצלייה. אפילו לא פלפל. גם שבעצם רוטב צימיצורי נמצא על השולחן...... המרינידה שציינת מצויינת לעוף , ניתן להוסיף יין אם חסרים לך נוזלים. ממולץ להשרות לילה.
 

Bavmorda

New member
../images/Emo123.gif לא לגעת בסטייקים....

... אני כבר באה
אבל אם אני לא אספיק להגיע.... אז עליהם רק פש"ג וזהו, ומידת הצליה המתבקשת כמובן - לא יותר ממדיום. בתאבון
BAV.
 
למעלה