מרינדות ל- BBQ

מרינדות ל- BBQ

היי, אני מתכננת על האש שבוע הבא ורציתי לקבל רעיונות למרינדות שונות. בדרך כלל כבדים ולבבות אני רק ממליחה מעט. לגבי פרגיות אני מכינה מרינדה של דבש (או סילאן, תלוי במצב רוח), סויה, טריאקי ומעט צי'לי חריף. יוצא מעולה כשמצטרף לזה טעם מעושן. גם סטייקים וכנפיים בדרך כלל מתובלים מינימלי. רעיונות למישהו?
 

clcl

New member
מרינדת עשבי תיבול

מרינדת עשבי תיבול 1 יח' טרגון, 1 יח' בזיליקום, 1/2 יח' טימין, קצוצים היטב עם שמן זית ומעט חומץ. בסיס לבשרים, לאנטי פסטי, לתפ"א, אורז, לפסטות, לירקות ועוד.
 
פששש... תשובה מהירה לשעת לילה מאוחרת

לאיזה בשרים בדיוק זה מתאים? גם לכבדים ולבבות?
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifתראה את התגובה שלי שתי שורות למטה

וברוך הבא לפורום
 

clcl

New member
המיץ של המיץ מרינדות לבשרים

המיץ של המיץ מרינדות לבשרים מרחבי העולם וגם אחת שילדים אוהבים במיוחד אמנם סטייק משובח לא צריך הרבה יותר ממלח ופלפל, אבל נתחים אחרים ישמחו לאמבטיה של עשבים ונוזלים טעימים – מיטב השפים עם המרינדות החביבות עליהם למשרה תפקיד כפול; קודם כל לתבל את הבשר ולכוונן טעמים ואחר כך ולהוסיף לו עסיסיות. יש משרים שכוללים גם מרכיבים שעוזרים בריכוך הבשר (בעיקר יין וכהילים). את המשרה מכינים מבעוד מועד ומשרים בו את הבשר עד לצלייתו על הגריל. זמן ההשריה המינימלי לבשרים עדינים כמו עוף או דגים הוא שעתיים, אך השריות ארוכות יותר, עד לילה במקרר, ייתנו תוצאה טובה יותר. מאת: מערכת וואלה!
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifסטייק באמת עדיף במינימום תיבול

גם כבדים ולבבות לא זקוקים למרינדות, מספיק להם מלח, פלפל ואפשר גם קצת כמון או תבלין שווארמה שיתן להם טעם של מעורב ירושלמי. פרגיות, כנפיים, חזה וכל חלקי העוף יותר זקוקים למרינדות..... מרינדה 1: שמן זית, שום כתוש, רוזמרין, אורגנו וטימין טריים קצוצים דק. מרינדה 2: רוטב סויה, שום כתוש, ודבש. מרינדה 3: צ'ילי מתוק, קארי, כורכום ופפריקה מתוקה. מרינדה 4: רוטב טריאקי (להיזהר כי הוא דומיננטי), בצל קצוץ, שום כתוש ושבבי צ'ילי. מרינדה 5: שמן זית, פפריקה מתוקה, חוואייג' למרק וכורכום. מרינדה 6: יין אדום, שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים דק. מרינדה 7: פשוט הרבה מיץ לימון סחוט טרי ולהשרות לפחות שעתיים את חלקי העוף. (פטנט שלמדתי מארגנטינאים) יש במרכולים גם רטבי ברביקיו מוכנים ברמה טובה מאד ובטעמים שונים, ואפשר להבריש אותם על הבשר בזמן הצלייה על המנגל....הם מתאימים גם לצלעות וספריבס. לכל המרינדות להוסיף מלח ופלפל לפני הבישול, אפשר להוסיף או להוריד ואפילו לערבב בין המרינדות.
 

חן גול

New member
לא יותר מקצת תיבול לכבד ולבבות

לסטייקים ועוף: להשרות לכמה שעות ב: יין אדום, מעט בלסמי, שום כתוש (בנדיבות), פלפל אנגלי, ומקל קינמון. יוצא מפתיע. עוד אפשרות: דבש, שמן זית, מעט כמון, תבלין לסטיק, תערובת פירות יבשים. או מעט סילן. מרינדת לימון: (נפלא לחזה עוף "על האש") מיץ מ 3-4 לימונים, שמן זית, שום כתוש, תבלינים, צרור עירית, צרור טימין קצוץ דק. מרינדת רימונים: יין אדום, רכז רימונים, מעט סילן, תבלינים. פיקנטי: צ'ילי מתוק, כמה טיפות טבאסקו, פלפל גרוס, פפריקה חריפה, פלפל שאטה שלם (להוציא אחר כך).
 

genik

New member
מרינדה טיפשה

מרינדה שהכנתי פעם בזמן של מחסור חומרים ויצאה טובה למרבה הפלא . מיץ מלימון אחד , גרד לימון , מספר כפות ( 2-4 בהתאם למתיקות הרצויה ) סליאן ( אפשר דבר אבל לסליאן טעם יותר " שרוף " ולאכן לטעמי הוא יותא מתאים לבשר ) וצ'ילי מיובש . בנתיים הוספתי בוריאציות שונות גם קצת רוטב סויה שום או גרגירי חרדל שלמים אבל גם הבסיסי טוב לכשעצמו ומתאים בעיקר לעוף
 
למעלה