מרינדת טופו

luliy

New member
מרינדת טופו

איזו מרינדה מומלץ לטופו? לא אוהבת חרדל, סילאן. אולי מרינדה של רוטב סויה, צ'ילי מתוק וטאריאקי? כמה זמן "ישיבה" ברוטב דרוש? לאחר מכן איך מבשלים את זה?
קניתי גם פפריקה מעושנת- האם היא מתאימה לטופו?
אם אני אוכלת רק חצי מכמות הטופו, ניתן להכניס למקרר ולאכול למחרת?
 
השילוב שלך נשמע מעולה

אין לי כמעט נסיון עם טופו לא יודעת לענות על השאר!
הייתי מנחשת לפחות שעה.
 

RSPA

New member
הנה כל הפרטים ומתכון מעולה של נופר לאצבעות שניצל טופו

[URL]http://tinyurl.com/z47348v[/URL]
יש שם גם את המרינדה וגם מה ואיך לעשות עם הטופו.
מתכון מומלץ !!!
 

RSPA

New member
ובענין הפפריקה המעושנת - הולכת מצוין עם טופו

את יכולה לחתוך את הטופו לקוביות קטנות, ליבשן מנוזלים מיותרים בעזרת מגבות נייר ואז - להכניסן למרינדה שכוללת כף שמן זית, שתי כפות רוטב סויה ושתי כפיות פפריקה מעושנת. אחרי כמה שעות כשזה נספג בטופו - את מטגנת סהרונים של שני בצלים גדולים במחבת עם קצת שמן זית עד להזהבה. לזה את מוסיפה את קוביות הטופו ומקפיצה. אפשר גם להוסיף פטריות שמפיניון חתוכות ואז ביחד זה בכלל מעדן.
אם צריך מוסיפים עוד קצת רוטב סויה ופפריקה מעושנת לתערובת כולה שבמחבת. הכל לפי הטעם.
 

luliy

New member
האם אפשר להוסיף למרינדה

סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק- להוסיף פפריקה מעושנת? אגב מה מיוחד בפפריקה מעושנת? מה הכמות שיש לשים? והאם מוסיפים את זה למרינדה או רק במחבת?
 

נטעליג

New member
לי פפריקה מעושנת מתחברת לרוטב פלפלי-עגבנייתי

פפריקה יבשה במחבת כמו שהיא, עלולה להחרך ולהיות מרירה. אולי לפזר קצת תוך די טיגון הקפצה של פלפלים (מתוק+חריף) במחבת?
יש תבלין מעושן אחר הולך עם סויה.. או שקניתי רוטב סויה שהיה כבר בטעם "מעושן".. אשאל בשבילך כי גם רוטב סויה וגם אוכל ספרדי כבר לא הכנתי המוןן זמן.
 

luliy

New member
בסוף הכנתי מרינדה מ...

שקית לתיבול עוף שמכילה, פפריקה, עגבניות, שום ושמן זית. תוך כדי טעמתי את הרוטב והיה חסר משהו אז הוספתי קטשופ וזה השלים את המרינדה.

לא הבנתי מה הכוונה " ... הקפצה של פלפלים (מתוק+ חריף)"
תודה רבה על כך שאת מוכנה לברר עבורי לגבי רוטב סויה מעושן
 

נטעליג

New member
כשיש לי כוח (ומצאתי פלפלים טעימים) אני מקפיצה אותם במחבת

ומפזרת תוך כדי בחישה מעט פפריקה. לפעמים מוסיפה עגבניה בשלה חתוכה לרבעים (רק לתוספת מיץ לרוטב ומוציאה אותה
לא אוהבת את המרקם).
 
גם וגם וגם זה יותר מדי

סויה מתאים לה ליווי מתוק אם את לא אוהבת סילן תחשבי על קצת מייפל
את יכולה להשתמש בצ'ילי מתוק, אני אישית לא אוהבת הוא מאד מאד מעובד-תציצי ברשימת הרכיבים... אולי קצת מייפל במקום

טאריאקי זה כבר כיוון אחר והוא מבקש עזרה נניח שום כתוש, איזשהו נוזל נניח מעט שמן או מיצלימון...

פפריקה מעושנת כשמה כן היא, נותנת גוון מעושן, מתאימה לקציצות סטייל המבורגר , ירקות בתנור שאת רוצה לתת להם גוון כאילו ניקלו על הברביקיו וככה.
מתאימה לטופו? תלוי מה את רוצה להשיג.
אני השתמשתי בה כשהכנתי נתח טופו סטייל פסטרמה.

ברור שאפשר לקרר ולאכול למחרת לעיתים זה אפילו משתבח מבחינת ספיגת הטעמים.
כמה זמן ברוטב תלוי בסוג הטופו ובמידת החשיפה שלו . נניח אם זה נתח גדול שחרצת והכנסת לחריצים רוטב, או קוביות שכיסית ברוטב או קוביות גדולות...יש הבדל.
כלל אצבע- ככל שהחתיכות גדולות יותר זמן השריה גדול יותר. עוד משתנה חשוב הוא כמה רוטב יהיה במוצר המוגמר. ככל שיהיה יותר רוטב ויהיה במה לטבול את החתיכות לפני שמכניסים לפה כך זמן ההשריה פחות חשוב.
ככל שהטופו רך יותר הוא זקוק לפחות זמן השריה.
לפעמים חותכים לקוביות קטנות ומבשלים ברוטב לרוב ואז לא משרים בכלל והבישול עושה את עבודת החדרת הטעמים.

בהצלחה
 
למעלה