מרינספורט2002

האנטר34

New member
מרינספורט2002

ממש עכשיו קיבלתי עיתון עם פירוט הארועים בתערוכה הנ"ל. נראה לי שגם הפעם מדובר יותר בצלילות,וגלשנים. ולא ביאכטות. נראה נחמד בכל מקרה
דרך אגב, מישהו יכול להסביר לבורה גמורה בצלילה, מה זה ניטרוקס? בתיה

גולן בן

New member
בתיה שלום ניטרוקס .....

אז ככה בכדי להסביר לבורה בתחום אני אנסה לתת לך קצת רקע. כידוע לך (או לא) על מנת לצלול דוחסים אוויר רגיל לתוך מיכלים ללחץ של 200 בר וצוללים איתם. אם רוצים לבצע מספר רב של צלילות האויר הרגיל לא מספיק טוב מיכוון ואת חושפת את עצמך בכל צלילה למושג שניקרא הרעלת חנקן או בשפה מקצועית דיקומפרסיה. לכן משתמשים בתערובת שנקראת נייטרוקס זוהי תערובת שמועשרת בחמצן, לכן מסוגלים לבצע איתה מספר רב של צלילות. זוהי בעצם צלילה יותר בטוחה מיכוון ואת נחשפת פחות להרעלת חנקן כל אחד יכול לבצע צלילות נייטרוקס, מה שצריך זה קורס קטן שמוסבר העיקרון וכמויות התערובת לרוב מדריכי צלילה משתמשים בה מיכוון והם מבצעים המון כניסות למים מקווה שעכשיו החכמת.

lizard

New member
הסבר (קצת ארוך) ../images/Emo13.gif

נייטרוקס זה ערבוב של חמצן וחנקן (ו/או גזים אחרים - לא בטוח). למעשה מה שאנחנו נושמים זה ניטרוקס 21%. (מעוגל) שזה אומר 21% חמצן 79% חנקן. אם כך נייטרוקס 32% זה 32% חמצן ו68% חנקן. למה אנחנו צריכים את זה בעצם ? די פשוט (אבל מסתבך...
) הרעיון הוא למנוע מחלת דקומפרסיה ושכרון מעמקים. אני לא מומחה בתחום אבל הרעיון הוא כזה: ככל שיש פחות חנקן אנחנו יכולים להיות יותר זמן במים ויותר עמוק. מה החסרון (הרציני) ? אנחנו משתמשים בתערובת מועשרת חמצן, וזה אומר שיש אפשרות להרעלת חמצן. עכשיו, הרעלת חמצן זה דבר ממש ממש ממש לא נחמד וסימפטי. אם בהרעלת חנקן (שכרון מעמקים) אנו חשים אופוריה ואושר (או פחד ואימה זה תלוי) וכדי לצאת מזה פשוט עולים לעומק רדוד יותר (עניין של מטרים ספורים) אז בהרעלת חמצן הגוף תוך שנייה נכנס לעוויתות,פירכוסים ועוד דברים שלא כדי לקבל על האדמה ובטוח שלא במים. על מנת שלא תיהיה הרעלה שכזו חייבים להקפיד באופן מ-ו-ח-ל-ט !!! על הפרופיל צלילה ולא לחרוג ממנו. אם החלטת לצלול לעומק של 20 מטר ולקחת תערובת אופטימלית לעומק הזה (עושים חישוב) אז את לעולם לא תעמיקי יותר מהעומק הזה. סיכום. אמנם הנייטרוקס מגביל משהו את הצלילה השימוש הנכון בו מבטיח צלילה מענגת וטובה. יש זמן שהיה גדול יותר מתחת למים (פחות חנקן),פחות עייפים מהצלילה, הרבה יותר בטוח ואוויר הרבה יותר איכותי מאחר והתקן למילוי נייטרוקס הרבה יותר מחמיר (בלי שמן ולכלוך). אם את צוללת אני ממליץ לך בחום לעשות את הקורס הזה,הוא לדעתי קורס MUST לכל צולל היום. תערובות נייטרוקס הרבה יותר זמינות מאשר בעבר וגם מחירן הולך ופוחת. מיכה

האנטר34

New member
../images/Emo51.gifלשניכם-מפורט וברור../images/Emo70.gif

מאחר שהמושג ניטרוס(גז צחוק) מתקשר לי לרופא שניים רציתי להיות בטוחה שאין קשר
בתיה

lizard

New member
את צוללת ?

לא אני יכטה...פההה פההה פההה טוב הייתי חייב
עכשיו ברצינות
את עוסקת בצלילה ? אם לא אז אני ממש ממליץ. ואולי יכול לסדר לך משהו. מיכה

skipper

New member
למה שלא תסדר לי משהו, הא??

פספסתי אותך באילת. הבנתי שהיה קצת קר.

lizard

New member
חבל על הזמן היה נורא

ועוד הייתי עם 5 מ"מ חצי יבשה אני אהיה בחודש ה4 לאיזה שבוע שוב.

האנטר34

New member
נסיון הצלילה שלי../images/Emo9.gif

מסתכם ב: א.חילוץ סבון סורר ממעמקי האמבטיה ב.הצלת ברוזון מפלסטיק....כן כן שוב-ממעמקי האמבטיה (ושתי צלילות עם מדריך צמוד שהחזיק לי ביד שלא אברח-באילת) מעבר לזה...ממש אין לי נסיון..ואני בטח לא אהיה זו שתחלץ חבל תקוע במדחף...טוב תמיד יש מישהו אחר שכן יעשה את זה. אבל....היד נטויה בתיה

lizard

New member
צלילה זה יותר מהוצאת חבל מהמדחף.

אז אם תרצי רק תגידי. מיכה

arye9

New member
איך קיבלתי תעודת צוללן

בתיה, הסיפור הוא אמיתי ואני מקווה שיחפה על ההודעות השובניסטיות. לפני שנים הפלגתי כקצין על האניה שלום (זוכרים?) שמידי פעם הפליגה לקריבים, ולכן, לטובת הנוסעים היה באניה מדריך צלילה וכן כל הציוד הדרוש. יום אחד בברכת השחיה ביקשתי מהמדריך שיתן לי לנסות לצלול עם בלונים, כמובן שעם שנורקל צללתי כבר. המדריך הוריד אותי עם הבלונים לברכת השחיה וכעבור כמה דקות של צלילה קיבלתי ממנו תעודת צוללן רשמית שלא היתה מביישת כל איש צפרדע. דרך אגב, זאת היתה הצלילה היחידה שצללתי.

האנטר34

New member
בריכה=אמבטיה../images/Emo35.gif

לפחות אתה קיבלת תעודה. לצערי, הברווזון מפלסטיק לא היה מורשה לאשר תעודת צלילה..... אז כנראה שלא נותר לר אלא לנסות בדרך המקובלת. בתיה

lizard

New member
אני לא בטוח שזה תקף בכלל

אולי יש לך תעודת אינטרו.

arye9

New member
בחייך, הייתי מעז להכנס למים

עם תעודה כזאת? סיפרתי את זה בתור בדיחה (למרות שהסיפור אמיתי ב 100%)

האנטר34

New member
אתה מתכוון לאניה שלום

בתקופה שלצים היו אניות נוסעים? סבי, לפני המון המון שנים עבד על אונית נוסעים של צים. אתה יכול לספר לנו קצת על אוניית הנוסעים האלו....ואיך היה בקריביים? בתיה

האנטר34

New member
דווקא-כן../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

ויתקן אותי מיכה(מנהל הפורום) אם אני טועה אבל....כל מה שקשור בשייט, ים והפלגות-קשור לפורום הזה. אני למשל, אשמח לקרוא סיפורים מענינים. אם תרצה לספר כמובן
יכול להיות שהרושם הכללי שנוצר הוא שהפורום נועד להעברת אינפורמציה קצרה וקולעת. אבל גישה שכזו מצמצמת מאד את פעילות הפורום והמטרה ממש הפוכה. יש מקום לתקשורת קצרה ואיפורמטיבית ויש שמקום לכל מה שמעבר-סיפורים, מאמרים מענינים וכו"ד. כמה שיותר ים וכל מה שקשור בכך-לא בהכרח מידע על ציוד או מכירת סירות. זו לפחות דעתי...מה אתה אומר מיכה? בתיה בתיה

lizard

New member
סיפר סיפור אנחנו רוצים סיפור

הפורום הזה לא מיועד רק לנושאים טכניים. סיפורים ,מסעות וכול דבר אחר יתקבלו בברכה ואפילו יותר. נעשה תחרות סיפורים. המנצח יקבל יכטהמתנה מהפורום. קטנה כזו בבקבוק
אגב,אני רציני. מיכה

למעלה