מרירה על השוקולד

מרירה על השוקולד

שלום לכולם, מזמן לא כתבתי, אבל מי שאוהב שוקולד מריר - לא לכל היצרנים אכפת שנשלוט בכמויות.
אני עפ"ר קונה שוקולד 86% של קוטדור (לוגו של פיל) ואוכלת קוביה ליום (10ג', כ-2 ג' פחממות, פחות מרוב השוקולדים "ללא תוספת סוכר"). לאחרונה שמתי לב שהם שינו את עיצוב החפיסה, ביטלו את הקוביות לטובת תבליט גדול של פיל במרכז . ועכשיו לכי תדעי כמה שוקולד את לוקחת. הם גם לא חברה ישראלית, כך שלא יעזור לכתוב להם. מתבאסת כי זה שוקולד טעים.
 
לא צריך דיוק ולא צריך להפסיק ליהנות

מה הבעיה לשבור את הפיל למספר חלקים בהתאם לגודלו וגודל קוביה.
ואם זה יצא 3 גרם פחמימות או 4 זה לא יהיה טוב?
זה יזיק?
בכל מקרה כמות מזערית שנספגת מאד מאד לאט.

לא צריך להפסיק ליהונות.
לדעתי, את צריכה להמשיך לאכול את זה.
 

tulkin

New member
אני אוכל כמויות מסחריות של שוקולד 100%

וכשאין, אז כמויות פחות מסחריות של שוקולד 92%.
בשוקולד 85% אני לא נוגע. כשמסתכלים טוב טוב על התווית רואים הבדלים אדירים בין יצרנים ברמת השוקולדיות הזו - לפעמים הם מגיעים עם 30% פחמימות ולפעמים עם 17% הבדל שלא ברור לי מה מקורו. 17% עוד היה יכול להיות נסבל, אבל ההבדלים האלה גורמים לי לחשוב שהסימונים האלה לא מדוייקים, ולכן מעדיף להימנע לגמרי מהם.
חוץ מזה אחרי שמתרגלים לשוקולד 100% אז שוקולד 92% מרגיש כמו פינוק מתוק, ושוקלד 85% מרגיש כל כך מתוק שזה עושה לי מייד רגשות אשם וייסורי מצפון וכאבי בטן.
&nbsp
 

ladybug4NLP

Active member
אף פעם לא פגשתי שוקולד 100% או 92%

הגבוה ביותר שראיתי היה (כמדומני) 85%

אז היכן רוכשים? ואיך החיר שלו מתחרה עם שוקלוד מריר בעל % גבוה של הסופר.?

כנ"ל לגבי אבקת קקאו טהור

ץןדה
 

tulkin

New member
המחיר שלו מנצח בהפרש ניכר (כלומר גבוה מאד)

יש ברשתות טיב טעם, עדן טבע מרקט וגם בחנויות טבע למיניהן.
שוקולד 100% יש שני יצרנים מרכזיים שמשווקים בארץ: stella (והשוקולד נקרא experience) שהיא חברה שוויצרית, ויש את הולי קקאו שזה שוקולד בוטיק מישראל.
שוקולד 92% יש שוקולד אורגני מתוצרת ויוואני (חברה מגרמניה).
גם סטלה, גם ויוואני וגם הולי קקאו מוציאים גם שוקולדים עם פחות מוצקי קקאו. להולי קקאו יש גם שוקולד גרסת 90% שהיא לא רעה.
&nbsp
כמו כן יש חברה שמשווקת מוצרי קקאו בסיסיים אורגניים: עיסת קקאו (במטבעות קטנים), חמאת קקאו (גם היא במטבעות), וחתיכות פולי קקאו קלויים או נאים. מכל הנ"ל אפשר להכין שוקולד באופן עצמאי בהתאם לטעם ולמרקם הרצוי, ולמרות שמחיר חומרי הגלם יחסית גבוה, כשמשווים את התוצר הסופי לשוקולדים הנ"ל זה יוצא יותר זול (אבל עדיין יותר יקר מעיסות הסוכר בטעם שוקולד שמשווקות בארץ כ"שוקולד חלב" או "שוקולד מריר")
&nbsp
 
בלי הגבלה זה קצת בעיה

בשוקולד יש גם שומן (עלי להתחשב גם בשומנים). הבעיה היא שיותר קל להיות ממושמע ברמת "קוביה אחת" בהשוואה ל"חלק הגיוני מחפיסה". אבל רואה שאני לא מתפרעת גם ככה.
 
למעלה