מרכזיה ביתית

izackv

New member
מרכזיה ביתית

היום אני מריץ אסטריסק עם freePBX על מחשב ישן ששיפצתי.
החיבור של שלוחות IP מתבצע דרך כרטיס תקשורת 1GB
החיבור של קו הטלפון והשלוחות הקוויות מתבצע דרך כרטיס PCI של דיגיום עם 2 כניסות FXO ושתי כניסות FXS

אני שוקל להחליף את המחשב הזה ברספברי-פיי 3 (שיקולי רעש וחשמל)
אבל אז אצטרך fxo/fxs getway
יש המלצות לחומרה מתאימה?
או רעיונות לקונפיגורציה שונה?

מדובר במערכת ביתית ולא עמוסה.
בדרך כלל רק קו אנלוגי אחד (לפעמים מחובר גם סים לצורך כל מני ניסויים), שתי שלוחות אנלוגיות ו כ- 4 שלוחות IP
(לפעמים מתחבר מרחוק דרך VPN לרשת ואז עובד מרחוק עם עוד שלוחת IP כביכול לוקלית)

SysAdmin1

New member
אם אתה צריך מוצר עם חיבור FXO\FXS אחד מכל סוג, אז קיים ...

אם אתה צריך מוצר עם חיבור FXO\FXS אחד מכל סוג, אז קיים Cisco SPA3102 .
מדובר על מוצר ישן וזול שמתאים במחיר שלו לשוק הביתי, רק שלא כדאי לצפות ליותר מדי ממוצר שתוכנן לשוק הביתי לפני יותר מעשור.

במקרה שאתה רוhttps://www.amazon.com/Cisco-SPA3102-Voice-Gateway-Router/dp/B000FKP55U
במקרה שאתה צריך מתאם FXO עם יותר כניסות ויותר איכותי, קיים למשל מוצר של grandstream מדגם GXW410x
http://www.grandstream.com/products/gateways-and-atas/analog-voip-gateways/product/gxw4104/4108
רק שבכל המוצרים האלה, צריך גם לדעת להגדיר את הציוד, כולל את הבקרת ניתוק, מול העורקים האנלוגיים ואת כל התיאומים בשביל שלא יהיה תופעות, כמו הד למשל.

izackv

New member
אופטימלית, אני צריך 1 FXO ושני פורטים של FXS

בזמנו קינפגתי את המרכזיה עם רסברי-פיי 2 (בערך כשהוא יצא לשוק) שיצא דרך linsys PAP-2 או דרך OBI110. אני כבר לא ממש זוכר.
אחרי שה PAP-2 מת במילוי תפקידו השמשתי מחשב ישן והוספתי לו כרטיס דיגיום אנלוגי
&nbsp
עכשיו אני מתלבט עם להחליף לרסברי-פיי 3 שהתפנה לי מפרויקט אחר.
&nbsp
ראיתי את ה GrandStream HT503.
ונראה שהוא מתאים לשמש מתאם. יש איתו בעיות מיוחדות?
יש מתאם (פשוט) מוצלח יותר?
סך הכל מדובר בבית שכמעט לא משתמש בקו הנייח במילא.
ומבחינתי הוא משמש בעיקר להתחברות מרחוק כשאני בחול כדי להוציא שיחות בארץ בחינם (דרך הקו הבייתי)
&nbsp
יצא לי להתמודד עם הגדרות עיקשות, אובדני שמע בכיוון אחד ואקו.
עד עכשיו תמיד הצלחתי לפתור את זה (אין לי מושג אם זה יהיה שונה מהותית בציוד החדש, אבל אם הצלחתי להתמודד עם רסברי-פיי 2, אני מניח שה 3 יהיה הרבה יותר פשוט)
בנוסף, אני מתכוון לשדרג מאסטריסק 11 שרץ אצלי עכשיו לאסטריסק 13 שאמור להיות מעט יותר פשוט לקנפוג.
&nbsp
זה יותר פרויקט "לימודי" מאשר עסקי. במשרד לא הייתי משחק עם רסברי-פיי ומתאמים

SysAdmin1

New member
בקשר למתאמי FXO זולים...

בקשר למתאמי FXO זולים, מתאמי FXO הם לא מוצר לשוק הביתי בדרך כלל, בניגוד למתאמי FXS ובגלל זה, מתאמי FXO סבירים מתומחרים במחירים של ציוד ארגוני, אלפי דולרים וצפונה וכוללים גם מספר רב של עורקים אנלוגיים. המתאמי FXO הזולים, הם בודדים וגם לרוב עובדים בצורה גרועה במיוחד. המתאם
GrandStream HT503 הוא דוגמה מצויינת לכך. הבעיות שיכולות בהם הן רבות, ממערכת דיכוי רעשים לא שמישה, שכבר בהתחלה כדאי לנתק אותה, דרך מערכת הגברה ושליטה על רגישות המגבר שלא מתפקדת ועד מנגנון הגדרת cadence ובקרת ניתוק שלא מתפקד ושתוקע עת כל העורק. בגלל זה נתתי את סדרה של GXW410x כדוגמה למינימום שמתאים לשוק הביתי.
בקשר להגדרות שביצעת עד כה, עד עכשיו כל ההגדרות של בקרת ניתוק של העורקים היו בתוך התוכנה של ASTERISK, למשל בקובץ zapata.conf ששלט על כרטיסי דיג'יום והייה מוגדר כבר מראש בהפצה עם כל ההגדרות שמתאימות לישראל. בניגוד לזה במתאמי FXO שהופכים את הקו האנלוגי ל SIP Trunk ההגדרות האלה, כמו גם ההגדרות האחרות נמצאות בתוך הממשק ניהול של המתאם וצריך לדעת אותן, להבין אותן בידיוק, לדעת מה הציוד של מרכזייה הציבורית קיים בצד השני, למשל אם זה קו של בזק, אם כן, אם זה MSAG עם פורט משולב ושל איזה יצרן ( כי כל אחד מהיצרנים שבזק עובדת איתם מוגדר אחרת ) ואם ההגדרות האלה לא יהיה נכונות, אז במקרה הטוב לא ישמעו בצורה תקינה את השיחה או שהעורק יתקע ובמקרה הגרוע זה ידליק נורות אדומות בממשק שו''ב של מרכזיית בזק והם יתעניינו בלקוח המדובר. גם בקשר ל t.38 בפרט ולפקסים בכלל נדרשות הגדרות מתאימות גם בצד של המתאם FXO וגם בצד של ASTERISK . אפילו הנושא של DTMF , הוא לא טרוויאלי במתאמים כאלה ויכול להיות מיושם עקום בכל אחד מהם, דבר שמצריך להגדיר אותו שונה במקרה של כל מתאם וגם כתלות בגרסת FIRMWARE שלו, אחרת IVR של המרכזייה שלך או IVR של הצד המרוחק לא יזהה בצורה נכונה את ה ספרות שמוקלדות. יש עוד הרבה נושאים שצריך לקחת בחשבון, כמו למשל הגדרה של תיאום עכבות נכון מול הקו הנכנס וכו.
צירפתי צילום מסך של הגדרות שעוסקות בחלק קטן של נתוני בקרת ניתוק וממשק מול הצד האנלוגי של FXO פשוט מול MSAG של בזק מסוג nokia siemens הנפוץ.

izackv

New member
תודה על המידע. אכן השימוש באסטריסק פתר לי את הבעיה הזאת

לגבי הקו שאני מחובר אליו - למעשה זה לא קו אמיתי אלא קו שאני מקבל קופסת ה VOIP של בזק בין לאומי. (קו ביתי של 014)
במקור ניסיתי לגלות איך אפשר להתחבר אליהם ישירות, אבל לא הצלחתי להשיג שום מידע או שיתוף פעולה.
&nbsp
אתה מכיר דרך שמאפשרת להתחבר דרך שירות ה VOIP הביתי שאני מקבל מהם היום במקום לשים בין הקופסה שלי לקופסה שלהם מתאם FXO?
(בהנחה שבצד שלי רץ אסטריסק, טלפוני ה IP מחוברים אליו והטלפון הקוי מחובר למתאם FXS פשוט)

SysAdmin1

New member
במצב של המרה כפולה מ SIP ל POTS ובחזרה מ POTS ל SIP ...

במצב של המרה כפולה מ SIP ל POTS ובחזרה מ POTS ל SIP , האיכות שמע יורדת בצורה משמעותית. אבל ללקוחות הפרטיים ספקי מפ''א ישראליים לא מספקים את הפרטים להתחברות למתגים שלהם. האופצייה של התחברות היגיונית שמורה ללקוחות העסקיים וכל ספק טלפונייה בישראל משווק גם שרות של SIP TRUNK , שבמסגרתו ניתן על חיבור IP בודד לנהל מספר לא מוגבל של עורקים ומספרי חי''פ.
ללקוחות שמזמינים שרות כזה כל החברות, כולל את בזק ובזק בינלאומי מספקים את כל הפרטי ההתחברות למתג שלהם, כולל URL של השרת, שם משתמש, סיסמה ואת המבנה היחודי של sip registration שלהם לצורך שירותים מתקדמים.
כך שכמו בכל השרותי תקשורת האחרים, הלקוחות הפרטיים מקבלים עטיפות צבעוניות יפות ריקות והלקוחות העסקיים מקבלים את הסוכריות הטעימות.
לקוח פרטי שרוצה להזמין SIP TRUNK בישראל, יכול לבצע את זה רק מחו''ל, אבל גם במקרה כזה, בנוסף לתשלום המתאים, הלקוח יסבול בגלל חיבור אינטרנט הגרוע לחו''ל שמסופק ללקוחות הפרטיים ( Jitter, Latency ,packet loss וכו' ), כך לא ניתן יהיה להסתמך יותר מדי על הקו כזה.
אופצייה נוספת ללקוחות הפרטיים, היא החאפרים שפועלים בישראל בתחום הזה ושמופעיים ונעלמים בתדירות של כמה חודשים עד שנים, למשל כמה מהם:
https://www.astraqom.com/il/israel-sip-trunk/
http://www.mydivert.com/buy_telephone_numbers/24_Israel_numbers.html
http://www.bhcomm.net/untitled
וגם ריכוז של כל ה"ספקים" מהסוג המדובר:
http://www.voipproviderslist.com/country/voip-israel/voip-providers-israel/

izackv

New member
מבחינת איכות, הקו מותקן ככה יותר מ 3 שנים

עם כרטיס של דיגיום ועובד מספיק טוב לטעמי.
אין הד, אין רעשים, אין קטיעות.
מצד שני זה באמת קו שכמעט ולא נמצא בשימוש.
&nbsp
סתם מחשבה... אם אני אשים סניפר לפני הקופסה של 014, זה יספיק כדי להתחבר? (זיהוי של מחרוזת ההתחברות ושל השרתים המבוקשים והפורטים) או שזה מסובך יותר? (סרטיפיקטים וכדומה)

SysAdmin1

New member
אם תחבר את הסניפר...

אם תחבר את הסניפר אתה יכול לראות את הכתובת של השרת SIP של בזק בנלאומי ואת השם משתמש SIP של חשבון שלך, אבל את הסיסמה אתה לא יכול לראות בצורה גלוייה, כי היא מעוברת, כ sip password hash , ובשביל לאחזר אותה נדרש כבר ידע יותר מתקדם וכלי תוכנה מתאימים, שמן הסתם לא נחשבים כחוקיים במיוחד וזה לא המקום ואני לא הכתובת לפרט אותן .
כמובן שבגלל שלמתכננים של מערכות של בזק בינלאומי אין מושג ירוק באבטחת מידע, הם לא משתמשים בשום הגנה מינימלית בנושא של SIP ואפילו דברים הכי פשוטים וטריוויאליים כמו SIP TLS לא בשימוש אצלם ובגלל זה כל מי שטיפה מבין בנושא של אבטחת מידע יכול לצותת לשיחות של המנויים שלהם ולהפיק את כל הפרטים הנדרשים.

A

adorah

Guest
עם קו בזק SPA3102 צריך מינימום הגדרות ברשת מקומית

יש מדריכים למכביר ברשת ואין צורך להיכנס להגדרות מתקדמות. זאת כשמדובר בקו של בזק.
חיבור קווים מסוג VOB עלול לעיתים ליצור בעיות שיחיבו הגדרות יותר מורכבות.
SPA3120 נותן לך יצאת FXO אחת וFXS אחת. אם אתה זקוק ליותר מזה SPA118 (מחליף ה PAP2 הותיק) נותן לך עוד 2 יציאות FXS. שניהם מוצרים לא יקרים.

קח בחשבון שקו אנאלוגי + מתאם SIP יאט את קצב החיוג החוצה ויהיה שיהוי מסויים גם בשיחות נכנסות אך זה עניין זניח כשמדובר במרכזת ביתית.

למעלה