מרכזים מתקדמים-המלצות ??

missingbamba

New member
מרכזים מתקדמים-המלצות ??

עוקבת וקוראת פה ויש לי שאלה שאשמח אם מישהו יוכל לענות.
מדי פעם כותבים פה שיש מטופלים שבוחרים לבוא מחו"ל לישראל לטיפולים.
מנסה לחפש ברשת מידע איזה מרכזים למעשה מתקדמים,
האם מדובר בסוג מסויים של סרטן שיש לו טיפול יותר טוב בארץ ?
אני מקוה שאפשר לשאול פה על זה כי קשה לי לדלות מידע לא מוטה באינטרנט. רק בריאות לכולנו.

התשובה היא שהכל יחסי

למשל - שירותי הרפואה בישראל טובים יותר מאלה שבאוקראינה, ולמרות שאולי לא עולים על אלה שבגרמניה, החולה בשרשור האחרון בנושא מעדיפה את ישראל - אולי בגלל שבישראל יש לה חברים שיכולים להיות לה למשענת רגשית ולעזור לה בין טיפולים.

וכמובן שתייר מרפא לעולם לא ימצא את עצמו במסדרון, הוא לעולם לא יחכה בתור והניתוח שלו לא יידחה. וזה בגלל שתיירות מרפא = רפואה פרטית.

מטילדה11

New member
תיירות רפאית

מספר בתי חולים מעדיפים אותם על פני החולים מכאן כי הם יותר רווחיים .

זה פחות או יותר כמו שמכאן נוסעים למרכז זה או אחר בהתאם לטיפול הנדרש כך גם הפוך.

missingbamba

New member
אוקיי, הארתן לי את הנושא מעוד צד שלא ממש חשבת

אוקיי, הארתן לי את הנושא מעוד צד שלא ממש חשבתי עליו והוא תמיכה מהסביבה.
דוקא השאלה שלי התעוררה בעקבות משהו שאחת המשתתפות הקבועות פה כתבה בנושא כואב.
השאלות בינתיים היפוטתיות.. אני מתחילה לעכל עוד ועוד אינפורמציה.. אז תסלחו לי על הבלבול מוח..
אז נניח שהייתם גרים בארה"ב עם משפחה בישראל... איפה הייתם מעדיפים להיות מטופלים?
בהנחה שמדובר בסרטן השד. אני מתחילה לקלוט שיש יותר גורמים להכניס למשואה,
אודה לכם אם תתיחסו ותכתבו לי בנושא.. קצת מבולבלת.. תודה למי שקרא

תראי - אני גרה בחו"ל

וביטוח הבריאות שלי מאפשר לי טיפול יזום בכל מקום בעולם - עד לעלות הטיפול כמו שהיא כאן.

אז אני יכולה בהחלט להעיד, ממקור ראשון, שלא. לא הייתי שוקלת טיפול בישראל - למרות שהמשפחה שלי שם.

יש בערך 10 בתי חולים בעיר שלי, אחד מהם הוא המרכז הלאומי לחקר הסרטן ולכן מיועד לחולי סרטן בלבד ומטפל בחולים מכל המדינה ואני יכולה לבחור (למשל - אני עברתי כימותרפיה בבית חולים אחד והקרנות באחר - כבחירה מושכלת)

אני אמנע מלעשות את ההשוואה עם ישראל מעל גבי הפורום כי זה לא הוגן כלפי שאר הכותבים והקוראים פה.

kmiki

New member
זה לא עובד ככה

אין עדיף ולא עדיף באופן היפותטי.
אני מכירה את שני הצדדים, מכירה אנשים שבאו לארץ לקבל טיפול במחלות מסויימות כי הטיפול פה יותר טוב, מכירה כאלה שהגיעו כי עבור ביטוח הבריאות שלהם היה הרבה יותר שול שללוח אותם לארץ, הכל כולל הכל, מאשר במדינה ממנה הם הגיעו, ואני מכירה כאלה שנסעו לחו"ל לקבל טיפול (כולל חבריםש נמצאים שם ממש עכשיו לטובת ניתוח שאינו קיים בארץ).
אין כלל אחד.
אני לא יודעת אם את מדברת על עצמך או על אדם אחר.
אחרי שיש אבחנה של מחלה, פונים למומחה ומתחילים לחקור את המחלה, מחפשים מה המרכז הטוב ביותר בקיים בטווח ההגיוני (מדינת המוצא) לטיפול במחלה, הכל גם משתנה בהתאם לביטוחים רפואיים ולוגיסטיקה, ובהתאם מבררים מה קורה במדינות אחרות שבהן יש מרכזים מומלצים.
יש מחלות, כמו לוקמיה למשל, בהם מדינת ישראל נמצאת במקום מאד גבוה מבחינת יכולת הטיפול, גם השתלות מח עצם למשל, בארץ נעשות ברמה גבוהה, לפי הפרוטוקול האירופאי (גרמניה) ואין שום סיבה לנסוע למדינה אחרת, להיפך, מאירופה מגיעים רבים לקבל טיפול בארץ.
זה נורא תלוי, אי אפשר להכליל.
אולי תתני קצת יותר פרטים מדוייקים ויהיה יותר קל לייעץ לך.
מצטערת אם זה נשמע מעט חטטני, זו לא הכוונה, אבל אי אפשר לתת 0.0% מהמידע ולקבל 100% מהתשובות.

missingbamba

New member
צודקת.. :) עלית עליי אבל ככה אני, מרגע שהכדור

מתחיל להתגלגל רצים לי בראש כל התסריטים האפשריים.
בינתיים תוך כדי ההתבשלות במיץ של עצמי החלטתי לבוא לשוחח קצת פה.
סה"כ אני בחרדות לאור הסטוריה משפחתית עגומה, ובדיקה אחת של כירורגית שד שהעלתה ממצא חשוד ("לא מה שאנחנו אוהבים לראות"). נראה לי שפשוט אני לא רגילה לזה ..הם פשוט רוצים להיות יסודיים אולי? הרופאות שלי מאד יסודיות ושלחו אותי לסדרת בדיקות, שלוש מהן השבוע. משום מה נתנו לי אם אר איי, וגם ממוגרם אבחוני ואולטרסאונד. אז עד סוף השבוע ובהמתנה לתשובות, במקום לנוח, אני צפויה בדרך האופיינית לי, לאגור עוד ועוד מידע, למרות שאולי בכלל לא אשתמש בו. (לפי הסטאט, אז כן. אם לא עכשיו, אז מתישהו). תודה על ההתייחסות . בריאות שלמה.

missingbamba

New member
Screening vs Diagnostic Mammogram

אחד screening בדיקה שגרתית, מומלץ לנשים מעל גיל 40, ארבע צילומים עם טכנאי ויתקשרו אליך אח"כ אם צריך.
השני diagnostic אותו דבר פלוס שימוש בסד נוסף (paddle) לזויות נוספות לפי בקשת הרופא המפנה ופירוט איפה הגוש.
הdiagnostic מבוצעת ע"י רדיולוג והקריאה נעשית במקום ואז יש אולטרה סאונד ולפי הצורך MRI.

kmiki

New member
אז תנוח דעתך, לבינתיים

כי עוד אין לך אבחנה ביד אפילו, וזה עוד לא הזמן לחשוב על טיפול.
תני לעצמך את הזמן הנדרש לקבל אבחנה, ולעכל את מה שזה לא יההי, ואולי עוד תתגלה כטעות אחת גדולה או משהו שפיר.
בלי קשר, יש מיסקונספציה אדירה לגבי הטיפול במחלת הסרטן בארץ.
מדינת ישראל נחשבת לאחת מהטובות בעולם, בתחומים מסויימים, אל לך לרוץ ולחפש טיפולים בעולם.
חכי, עצרי, נשמי עמוק, למדי ללכת לפני שאת מנסה לרוץ.
אנחנו פה, ולא בורחים לשום מקום, אם וכאשר זה יהיה רלוונטי, חזרי לדון בנושא, אני בטוחה שתקבלי את כל המידע הדרוש.
למדי דבר אחד מאד חשוב לגבי סרטן. סרטן זו מילה כוללת לכמה מאות של מחלות שונות, אמת אחת של סרטן X אינה רלוונטית לאמת אחרת של סרטן Y.
מאחלת לך בריאות שלמה ושלא תזדקקי לעזרתנו, אבל אם כן, אנחנו פה.

missingbamba

New member
תודה לך.

באמת הגזמתי קצת עם תרשימי הזרימה.
מתכוונת לקחת את הזמן ולהשלים את הבדיקות בלי חרדה
אני גרה בארה"ב ומקוה שזה יהיה באמת משהו שפיר או בכלל כלום.
מנחמת אותי קצת העובדה הסטטיסטית שבארה"ב רופאים ממליצים על ביופסיה הרבה יותר מבאירופה למשל. קראתי ש10-20 אחוז בלבד מתגלים כסרטן לעומת אירופה ששם 80 אחוז מתגלים כסרטן. וזה לא בגלל שבאירופה יש יותר סרטן אלא משום הפניות יותר תדירות ותכניות מניעה יותר מקיפות בארה"ב המונעות ע"י תקנות משרד הבריאות (כמובן המניעה, יסודיות ככל שתהיה, לא תמיד נמצאת אפקטיבית בכל סוגי הסרטן, במיוחד אלה הקשים לאבחון).
חשבתי שהם קצת התחרפנו עם מסכת הבדיקות שהזמינו לי בגלל גוש אחד קטן. מקוה שזה באמת כלום.

למעלה