מספר הבהרות בתשובה
תודה לכל השואלים והמתעניינים. מאוד בקצרה, לפני כשנתיים/שלוש התבשל רעיון לנסות ולהקים מצפה כוכבים קהילתי (ותיירותי) ברעננה אשר אולי יהיה גם משולב עם פלנטריום. זאת לאור גופים מדהימים בסגנון זה שקיימים במקומות שונים ברחבי העולם ואשר עדיין אינם קיימים בארצנו. בתור מי שבילה תקופות מסוימות במקומות כגון מצפה גבעתיים, העביר פעילויות באסטרונומיה לקהילה במסגרות שונות, וגם עוסק באסטרופיזיקה באופן מקצועי (אונ' ת"א), חשבתי אולי יהיו לי ולאנשים נוספים הכוחות והזמן לפעול למען הקמת גוף ברעננה שמרכזו אסטרונומיה, אבל כזה שיכול גם לקדם מדעים באופן כללי - כאשר ניתן לשלב עם הזמן מגוון רב של תחומי עיסוק ואוכלוסיות יעד (כולל קרקע לעבודה סמי-מדעית - של תלמידי תיכון, האונ' הפתוחה וכו'). העלנו את הרעיון בפני ראש העירייה לשעבר - ביילסקי וגב' פרי נתיב, ובשורה התחתונה לא זכינו לשיתוף פעולה, כזה המאפשר המשך התהליך מולם. זה הסיפור בתמצות ובפשטות. לי ולשותפים האחרים לרעיון עיסוקים אחרים ולא היה ביכלתנו להמשיך ולהשקיע זמן וכסף בקידום העניין. אני עדיין חושב שמרכז אסטרונומיה ומדעים ברעננה אינו רעיון רע. רעננה אינה סתם פרבר חסר חשיבות, והתנאים לתצפיות עירוניות, במיוחד באזורים שסביב ומזרחית לפארק רעננה, בהחלט סבירים. אגב, מאז הסתיים הקמתו של הטכנודע בגבעת אולגה, בו מצפה כוכבים מרשים ופעילות משמעותית ונרחבת באסטרונומיה. מנהל המצפה, תושב רעננה, הוא חבר טוב ואחד השותפים לרעיון בזמנו של גוף דומה ברעננה. הוכחה לצורך בגופים כאלה, וגם באזור השרון, היא הצלחתו של הטכנודע והמצפה שבו. בברכה, עפר ירון.