מרכז פסיפס מזמין למפגש בנושא פתיחת תיק אימוץ בחו"ל

תומשק

New member
מרכז פסיפס מזמין למפגש בנושא פתיחת תיק אימוץ בחו"ל

מנסיונינו ,חלק מההורים המאמצים עסוקים, גם כשהילדים צעירים, באסוף המידע על ההורים הביולוגים ומשפחתם . הילד שואל שאלות גם בגיל הצעיר ולא רק לקראת גיל 18. מה אני כהורה עושה עם המידע שיש לי, מתי ומה אני מספר לילד,איך אני כהורה מתמודד עם המידע הזה, איך מתכוננים לנסיעה כזו ההורה וילדו,ומה קורה למאומץ כשחוזרים הביתה.
המפגש יתקיים בתאריך 3.12.15 בשעה 20.00 בית הגימלאי בהרצליה
מצורפת הזמנה. נשמח לראותכם.

KallaGLP

New member
חייבת להודות שלא ממש הבנתי למה הכוונה

ב"עסוקים באיסוף מידע על ההורים הביולוגיים ומשפחתם". בדרך כלל המידע הקיים או הניתן למסירה נמסר במעמד האימוץ. איני מכירה דרך לאסוף מידע מהסוג הזה פרט להעסקת חוקר פרטי. האם לזה הכוונה? שהורים רבים שוכרים חוקרים פרטיים כדי לאתר את המשפחה הביולוגית ולקבל מידע עליה?

אבי351

New member
לא לכולם יש מידע מלא על הביולוגיים ושמעתי על כאלה שמתחילים ל

לחפש מידע עבור ילדיהם שעדיין הם קטנים שיהיה להם מה לתת להם בבגרותם

KallaGLP

New member
לרבים אין מידע מלא, במקרה הטוב מידע חלקי.

אבל זה המידע שיש ובדרך כלל מקבלים אותו במעמד האימוץ (לפחות באימוץ חו"ל). השאלה שלי היא איך ואיפה בדיוק מחפשים מידע נוסף.

משתפרת

New member
נקודת המוצא היא הפרטים בתיק האימוץ

בתקווה שהם מדויקים. כבר הכרנו בפורום סיפורים של מאומצים שגילו שהפרטים בתיק שלהם לא נכונים.
אפשר לפנות לאנשי הקשר שעסקו באימוץ בארץ המוצא. חלקם כבר לא בחיים, חלקם עברו למקומות אחרים וכתובתם לא מוכרת, חלקם אכן יסכימו לעזור בחיפוש מידע נוסף.
אפשר לפנות לשגרירות ולקוות שיוכלו להגיע למרשם האוכלוסין במדינת המוצא, ולהגיע לעוד מידע בעזרת הפרטים הקיימים. מילת המפתח היא "לקוות", זה לא בגדר התפקידים המוגדרים שלהם.
צריך להגיע לאנשי קשר בארץ המוצא, שיוכלו לברר פרטים במרשם האוכלוסין, שיוכלו להגיע לישובים בהם התגוררו המשפחות הביולוגיות של ילדינו. אם ראית את הסרט "הילדות מברזיל" של נילי טל, אנשי קשר מקומיים עזרו להם בחיפושים. יש מקומות בהם בלש פרטי יעשה זאת, יש מקומות בהם יש אנשים שמתמחים בחיפושים כאלה. איך מגיעים לאנשים כאלה? מחפשים אותם. שומעים מאנשים אחרים שכבר עשו את זה. זה לא מיידי.

Alex Klempf

New member
מפגש במרכז פסיפס

נושא המפגש מאוד מעניין ומאתגר.
גם אני מגיע.
אלכס קלמפף
סמנכ"ל
עמותת "טף"

סביון1

New member
אהה - פתחתי את ההזמנה, הכל כתוב

למעלה