מרכז תאילנד

רלו

New member
מרכז תאילנד

שלום חבר´ה! עוד חודש ושבוע , אנחנו יוצאים בשעה טובה לתאילנד...!
אנחנו הולכים להיות חודש וחצי בתאילנד (או ליתר דיוק 48 יום). פרט למסלול הרגיל, אנו רוצים בנסיעתנו מבנקוק צפונה, לא לנסוע היישר לצ´נג מאי, כמו שהרוב עושים כך הבנתי, אלא לעבור ולטייל בערים בדרך. אני אשמח לתגובות והצעות על המסלול הבא (כולל דברים של MUST SEE): קנצ´נבורי, 2-3 ימים, לופבורי (יש שם בכלל מה לעשות?) יום אחד,פיטסאנולוק (יום -יומיים), סוקותאי (שוב, יום), צ´יאנג מאי....(כנראה ששבוע או יותר, כולל הסביבה). אם יש למישהו הצעות נוספות, נשמח לשמוע רלו אגב, מישהו יודע כמה עולה טיסה מצ´יאנג מאי לאיים? יש טיסה ישירה לקו-סמוי? קופ-קון לכולם (תודה לכולם...)

aviron

New member
אז ככה:

בעצם ציינת לעצמך מסלול שהוא סביר ביותר - מן מסלול קובנציונלי שכזה. אולי אפשר להוסיף את איוטיאה - או שתבקרו באיוטיאה במסגרת טיול יום מבנגקוק - חזרה לבנגקוק אחה"צ. חשוב גם איך אתם מתכוונים לעשות מסלול זה, שציינת. באם ברכב שכור (אפשר - אך עליך לדעת שבתאילנד נוהגים בצד שמאל ולא-כל-כך-בזהירות) אז או-קיי. באם בתחבורה ציבורית: הייתי מוותר על עלייה באוטובוס ציבורי (או כל תחבורה ציבורית אחרת) צפונה ומסתפק רק בקאנצ´נבורי - פארק לאומי "ארואן". באם תחזור לפורום ותציין איך (אחרי שתחליט אם) אתם תנועו - אציין לך - באם תרצה - היכן לבקר בדרך. ללופבורי במסלול זה לא הייתי מגיע - כי זאת סטייה לא ראוייה - במלבד פגודת הקופים אין מה לעשות כאן - וקופים תוכלו לראות במקומות אחרים. ללופבורי כן הייתי נוסע באם הייתי הולך על מסלול שונה (וייחודי מאד) שעבורו צריך רכב צמוד. וכוונתי : עלייה לצפון דרך לופבורי, קוראט, פנום-רונג,פימאי, חבל ארץ איסאן - משולש הברקת - צפון-מערב תאילנד ועד צ´יאנג ראי. (ראי ולא מאי). אחר"כ לצ´יאנג מאי, מה-הונג-סוןוהסביבה. צפון מערב תאילנד: זהו מסלול לא שגרתי ולא מתוייר (יש תשתית בתי-מלון ואין כל חשש באיזורים אלו) המעביר אתכם בתאילנד המיוחדת: מקדשים חמרים ענקיים מתקופת חמר (קמר) (מאה -12 ), עיירות וכפרים של תאים שורשיים שכמעט ולא רואים תיירים, נהרות, נופים ואוירה מיוחדת. תחליט... טיסה ישירה מצ´יאנגמאי יש רק לקו פוקט - טיסה יומית בשעה 11:20 . אין טיסות מצ´.מאי לקו סמוי. אך מלבד אותה טיסה ישירה לפוקט - אין בעייה להגיע למקומות אחרים - וגם לפוקט - בטיסות המשך. ז"א" טיסה מצ´.מאי לבנגקוק ומבנגקוק לפוקט או לקו סמוי. יש מספר רב של טיסות יומיות שכאלה. טיסה מפוקט לאיים תעלה לך כ- 120 דולר (2 שעות טיסה) - אלא באם (כדאי) תצטיידו ב"תאי-פס" - אפשר לקנות אך-ורק בארץ, לא בתאילנד - המקנה לכם 3 טיסות ב- 150 דולר (50 דולר לטיסה : צ,מאי-בנגקוק: 50 $, בנגקוק-פוקט או סוראתני: 50 $. במילא אתם צריכים גם לחזור מהאיים לבנגקוק והרי לכם עןד טיסה . אז, זהו. יש לכם אפשריות ל-2 מסלולים שונים מבנגקוק לצפון: תבחרו...

רלו

New member
בתשובה לשאלתך,

קודם כל, תודה רבה על תשובתך המפורטת והמאירת עיניים...
דווקא לא חשבנו לשכור רכב בתאילנד. אני צריך להבין מהודעתך שבתחבורה ציבורית לא ניתן לעשות את המסלול לעיל? גם לא באוטובוסים ממשרדי נסיעות?? בכל מקרה, נראה לי שנוותר על לופבורי ונלך לאיותיאה, שם אומרים שיש מקדשים מתקופת חמר, לא? לגבי המסלול המיוחד, אני מבין שללא רכב צמוד לא ניתן לעשותו. פעם הבאה שנגיע ונכיר כבר ולא יהיו חששות מוקדמים נשקול בחיוב בהחלט (נשמע אחלה, לא מתוייר זה ממש טוב, אותנטיות זה ממש חשוב). ושוב תודה גם לגבי המידע על הטיסות. לפי המחיר של 120 $ (יקר) נראה לי שפשוט נטוס מצ´יאנג מאי לבנקוק ומשם באוטובוס לקו סמוי... רלו

aviron

New member
../images/Emo73.gif../images/Emo160.gif../images/Emo61.gif

אכן - ללא רכב צמוד (נהיגה עצמית או ואן עם נהג) יקשה עליכם לבצע המסלולים המדוברים. בכל-זאת: מה שאני מציע לכם, זה: קאנצ´נבורי: ארגנו לעצמכם "העברה" מבנגקוק לקאנצ´נבורי - דרך "השוק-הצף" שבסאדוק דמארן". פשוט פנו אל מספר משרדי נסיעות שבבנגקוק - אם תהיו בקאוסן אז אין לי ספק שתמצאו העברות שכאלו בלי כל בעייה - ביחרו לכם חד-וחלק את ההעברה הזולה ביותר. העברות מתבצאות ב"ואן" בן 10 מקומות ישיבה. צריך להיות בסכום של כמה מאות באת´. (1 $ = 43 באת´). סגרו דיל העברה שכזה עם נסיעה דרך השוק-הצף שבסאדוק דמארן. היציאה מבנגקוק צריכה להיות מוקדמת (!)- 07:00 זה טוב.. (מוקדמת _ כי השוק הצף נסגר מוקדם, יחסית. משהו בסביבות 11:00). מבנגקוק לשוק-הצף: כשעתיים נסיעה - כולל עצירה בת רבע שעה (לצילום בעיקר) בבריכות המלח ועצירה נוספת בת כחצי-שעה במטעי הקוקוס. לשוק-הצף המון-המון חניונים, שחלקם הינו "מלכודות-תיירים". עמדו על כך שאתם רוצים להגיע אל השוק - הצף , בחלק הקרוי "שוק הבצל והשום". כך "תקבלו" שוק-צף אותנטי - ביחד עם דוכני-טקסטיל ומזכרות ("אתר קולבים..") - שכנראה לא נוכל להפטר מהם - לעולם - בתאילנד. בשוק הצף שכרו לכם סירה המושטת במשוטים ע"י כפרייה מקומית (לא תצטרכו לחפש היכן - יפנו אליכם..) לשייט שקט בין סירות השוק. המחיר? נתון למשא ומתן - בדר"כ בעבור כחצי-שעה משהו בסביבות 150 , אולי פחות, באת´ - לאדם. שימו-לב: אל תתפתו לשייט חינם מאיזור מטעי הקוקוס אל השוק הצף בסירות מנוע - השייט חינם מכניס ל"מכלאת מלכודת תיירים" שבה יש קצת סירות אותנטיות והמון-המון דוכנים (יקרים). לאחר הביקור בשוק הצף: המשיכו לקאנצ´נבורי (עוד כ-שעתיים נסיעה). קאנצ´נבורי: - שממוקמת באחד הפארקים הלאומיים היותר יפים שבתאילנד - פארק ארואן - מוכרת בעיקר בעניין "הגשר שעל הנהר קואיי". אפשריות הלינה בקאנצ´נבורי הן רבות ומגוונות - בין היתר עשרות "גסטהאוסים" צפים - על הנהר.. זול ומשגע..!!. לקאנצ´נבורי הייתי מקדיש מספר לילות. אם זמנכם אינו בידכם: 2-3 לילות.מקאנצ´נבורי הייתי חוזר לבנגקוק. דרך-אגב: אפשר להגיע לקאנצ´נבורי גם ברכבת שנוסעת על תוואי שהוקם ע"י השבויים ועובדי הכפייה של היפנים המלחמת-העולם ה- 2 .אבל כך "תפסידו" את השוק-הצף. אתרים שאסור להחמיצם בפארק "ארואן" (קאנצ´נבורי): המפלים. "מצוק-המוות" (גשר המוות) עם ה"מערה היפנית" שבו - משמשת כיום למדיטצייה - 70 ק"מ מקאנצ´נבורי. אפשר להגיע לאיזור זה עם הרכבת שיוצאת ב- 11:00 מהתחנה שבקאנצ´נבורי. שייט על הקואיי: מהתחנה האחרונה של הרכבת לכוון גבול בורמה - ועד למצוק המוות שהזכרתי קודם. ביום אחר: (כוון אחר) - מקדש "הנזירה הצפה" . אפשר להגיע אליו בשייט מהגשר . מקדש הנמר. ("לשחרר" את הסירה שהביאה אתכם ל"נזירה הצפה" - במקום שבו "נוחתים" מהסירה יש טויוטות - קחו טויוטה שתמתין לכם בצפה ולאחר מכן תיקח אתכם למקדש הנמר ואחר"כ לקאנצ´נבורי חזרה. מקומות נוספים לביקור: "הגשר שעל נהר הקואיי" (איך לא..), "מוזאון המלחמה" - בו תוכלו לצפות בצילומים אותנטים של השבויים שבנו המסילה והגשר ובבית-העלמין הצבאי הבריטי שבו טמונים 8500 חיילי בנות-הברית שנפטרו בבניית המסילה והגשר. (מתוך 10000 חללים ו- 90.000 (!) עובדי-כפייה שמתו !). בערבים ובלילות "חאפלות" עד אור הבוקר בפאבים ובדיסקוטקים צפים על הנהר - בקיצור "הללוייה!". אז זאת המלצתי לעניין ימי קאנצ´נבורי. באם מעניין אותך ותרצה המלצות לגביי איוטיאה , צפון וכ"ו - ציין זאת ונפתח "שרשור" כאן.. בכל-מקרה (בקיצור): את איוטיאה אפשר לבקר בטיול בן יום אחד מבנגקוק. לצפון תעלו בנסיעה באוטובוס או רכבת (לילה שלם). והעיקר שתעשו חיים !!!

למעלה