אז ככה:
בעצם ציינת לעצמך מסלול שהוא סביר ביותר - מן מסלול קובנציונלי שכזה. אולי אפשר להוסיף את איוטיאה - או שתבקרו באיוטיאה במסגרת טיול יום מבנגקוק - חזרה לבנגקוק אחה"צ. חשוב גם איך אתם מתכוונים לעשות מסלול זה, שציינת. באם ברכב שכור (אפשר - אך עליך לדעת שבתאילנד נוהגים בצד שמאל ולא-כל-כך-בזהירות) אז או-קיי. באם בתחבורה ציבורית: הייתי מוותר על עלייה באוטובוס ציבורי (או כל תחבורה ציבורית אחרת) צפונה ומסתפק רק בקאנצ´נבורי - פארק לאומי "ארואן". באם תחזור לפורום ותציין איך (אחרי שתחליט אם) אתם תנועו - אציין לך - באם תרצה - היכן לבקר בדרך. ללופבורי במסלול זה לא הייתי מגיע - כי זאת סטייה לא ראוייה - במלבד פגודת הקופים אין מה לעשות כאן - וקופים תוכלו לראות במקומות אחרים. ללופבורי כן הייתי נוסע באם הייתי הולך על מסלול שונה (וייחודי מאד) שעבורו צריך רכב צמוד. וכוונתי : עלייה לצפון דרך לופבורי, קוראט, פנום-רונג,פימאי, חבל ארץ איסאן - משולש הברקת - צפון-מערב תאילנד ועד צ´יאנג ראי. (ראי ולא מאי). אחר"כ לצ´יאנג מאי, מה-הונג-סוןוהסביבה. צפון מערב תאילנד: זהו מסלול לא שגרתי ולא מתוייר (יש תשתית בתי-מלון ואין כל חשש באיזורים אלו) המעביר אתכם בתאילנד המיוחדת: מקדשים חמרים ענקיים מתקופת חמר (קמר) (מאה -12 ), עיירות וכפרים של תאים שורשיים שכמעט ולא רואים תיירים, נהרות, נופים ואוירה מיוחדת. תחליט... טיסה ישירה מצ´יאנגמאי יש רק לקו פוקט - טיסה יומית בשעה 11:20 . אין טיסות מצ´.מאי לקו סמוי. אך מלבד אותה טיסה ישירה לפוקט - אין בעייה להגיע למקומות אחרים - וגם לפוקט - בטיסות המשך. ז"א" טיסה מצ´.מאי לבנגקוק ומבנגקוק לפוקט או לקו סמוי. יש מספר רב של טיסות יומיות שכאלה. טיסה מפוקט לאיים תעלה לך כ- 120 דולר (2 שעות טיסה) - אלא באם (כדאי) תצטיידו ב"תאי-פס" - אפשר לקנות אך-ורק בארץ, לא בתאילנד - המקנה לכם 3 טיסות ב- 150 דולר (50 דולר לטיסה : צ,מאי-בנגקוק: 50 $, בנגקוק-פוקט או סוראתני: 50 $. במילא אתם צריכים גם לחזור מהאיים לבנגקוק והרי לכם עןד טיסה . אז, זהו. יש לכם אפשריות ל-2 מסלולים שונים מבנגקוק לצפון: תבחרו...