מרכיבים מן החי

alfalfa

New member
מרכיבים מן החי

היי חברים נפלאים תהייתי אם יש ביכולתכם לעזור לי להשיג רשימה מסודרת ומלאה של שמותיהם המסחריים ו "המקצועיים" של חומרים שהן בעצם מרכיבים מן החי המופיעים בתעשיית המזון ובתעשיית הקוסמטיקה שיהיה לכולנו יום מתוק ומלא מודעות עם חיבוק מצורף דפנה - אלפאלפה נ.ב דבר שהטריד אותי זמן רב בכול הרשימות המעודכנות של מדריכי הקוסמטיקה מופיעה חברת הנקל סוד - יצרנית סבון הוואי תחת הרשימה השחורה כחברה שמבצעת ניסווים / או שאין עליה מידע שאינה מבצעת אך אם תביטו מאחורי אריזת סבון הוואי - מופיע סמל השפן ??? מישהו יכול בבקשה להבהיר את העניין
 

monkilita

New member
בקשר לנ"ל

לא ממש הבנתי.. כל מה שמפורסם באתרים האלה עשוי מהחי? או שאלו פשוט תוספי מזון שאין לנו (לי..) מושג ממה עשויים וכדאי להמנע מהם?? כי כשאני קוראת על מצרכים מסוימים את רשימת המרכיבים, כל מה שנשמע לי כימי מדי אני לא קונה, אבל אולי לא הכל נורא.. תוכל לעזור בעניין? לא לקנות מה שיש בו משהו מן הרשומים באתרים?? אולי אתה מכיר אתר בעברית?? תודה מראש על העזרה (שכבר הגיעה בכל אופן בתשובה שנתת) יום מעולה!
 

דורון ק

New member
רשימות

הרשימה הספציפית הזאת מתייחסת חמה שיכול להיות מהחח,למה שבטח מהחי ולעוד מושגים. ברשימה של מספרי ה-E מצוין אם זה מהחי או אפשרי מהחי או לא מהחי. לא ראיתי רשימה כזאת בעברית וגם רוב המושגים רשומים במילא באנגלית..... מצרף רשימה(פחות מקיפה) לשמות רכיבים שבטוח מהחי. וכן,לא כל מה שנראה "כימי" הוא גם מזיק אבל הרבה מהם כן,גם המוצרים שיש בהם שימוש בהרבה רכיבים כאלה הם מעובדים ומזיקים בכל מקרה. כלל-ככל שרשימת הרכיבים במוצר קטנה יותר כך בדרך כלל הוא פחות מעובד. אם יש לך שאלה לגבי משהו ספציפי אז תשאלי!
 

monkilita

New member
../images/Emo8.gifהסתבכת..

מה זה GM? מה זה sequestrant (לא מוצאת במילון) הם מהחי או לא בטוח??? ת - ו - ד - ה !!!!!
 

דורון ק

New member
BKF../images/Emo13.gif

GM,הנדסה גנטית-מבלי להיכנס לפרטים קטנים הנדסה גנטית היא תהליך של שינוי הקוד הגנטי(DNA) על ידי החדרת גן זר אל רצף ה-DNA של האורגניזם המסוים,בתעשיית המזון משתמשים בהנדסה גנטית בעיקר על מנת לצמצם עלויות על ידי הגדלת התפוקה. יכול להיות מהחי או מהצומח. דוגמאות-RBGH-הורמון הגדילה הסינטטי שמזריקים לפרות על מנת שייצרו יותר חלב,סויה לרוב מהונדסת גנטית. המטרה של הנדסה גנטית היא לרוב לחסוך בעלויות. חסרונות של הנדסה גנטית: סבירות לכמות גבוהה יותר של טוקסינים. כמות גבוהה יותר של אלרגנים. ערך תזונתי נמוך יותר. בקטריות שחסינות לאנטיביוטיקה. וזה מבלי להיכנס לתופעות האקולוגיות של GM... SEQUESTRANT:שם כללי לחומרים ש"לוכדים" חומרים אחרים היוצרים קשירה במזון-יכול להיות צמחי או מהחי. החומר שמשתמשים בו לרוב בהקשר הזה בתעשיית המזון הוא EDTA.
 

דורון ק

New member
הוספה קטנה

התכוונתי לרשום:"חומרים שלוכדים חומרים אחרים וממיסים"... ולא כפי שנרשם-הנה לינק על EDTA.
 

דורון ק

New member
חומרים מתחלבים

מים ושמן הם חומרים שאופיים מנוגד והם לא מתערבבים זה בזה חומר מתחלב (אמולסיפיר) הוא "שדכן" חומרים פעילי שטח הפועלים להקטנת מתח הפנים הנוצר בין שני סוגי החומרים הבאים במגע(השמן והמים) תפקיד המתחלב הוא לגרום ליצור מזון בעל מרקם אחיד ויציב,ולא בשכבות מזון אליו מוסף חומר מתחלב הוא אחיד וחלק - גלידות, שוקולד, מרגרינה לכל חומר מתחלב שני קטבים: הידרופילי-קוטב עם זיקה למים או חומרים פולריים. ליפופילי -הדרופובי(דוחה מים) קוטב עם זיקה לשמן. דוגמא למזונות בהם קיימת מערכת של תחליב-שוקולד, חלב, מיונז, מרגרינה וכו´. חומרים מתחלבים יכולים להיות מהחי או מהצומח. דוגמאות לאמיולסיפיירים:ג´לטין,גואר גאם. תרגישי חופשייה לשאול עוד שאלות!
 

monkilita

New member
תודה על התשובות

אז אם ברשימת ה- E אם רשום מתחלב ולא כתוב מהחי זה בסדר נכון? יש מוצרי טופו וסויה ללא הנדסה גנטית.. זה רשום עליהם.. וגם אורגני הוא בד"כ לא מהונדס.. לא? אז אפילו מרגרינה זה לא ממש פרווה?? (ללא בע"ח) כבר אי אפשר לאכול כלום...
 
למעלה