מרכיב שכר

איציק 2

New member
מרכיב שכר

רציתי לדעת לגבי חישוב פיצויים? בפיצויים שאני אמור לקבל אני מקבל רק לפי משכורת בסיסית ישנם מרכיבים במשכורת כגון בונוס נוחכות 30%. נסיעות וכו`` כאשר כול חודש אני מקבל אותם (רואה חשבון אמר לי שצריך לקבל אותם) אבל אם לא מוכנים לתת וגם רוצים שאני יחתום על טפסים לוותור וכו`` תודה מראש

falkor

New member
תוספות וכתב וויתור

אשר לכתב הוויתור, ביה``ד לעבודה פסק כבר בכמה מיקרים שאין המעביד יכול להתנות תשלום פיצויי פיטורים בחתימה על כתב וויתור. המעביד יכול לדרוש רק שתוספות מעבר למה שמגיע לעובד על פי החוק ינתנו רק אחרי חתימה כזו. לגבי הכללת התוספות שהזכרת במשכורת הבסיסית, התקיים כאן כבר דיון ארוך על כך ותוכל מצוא דעות שונות. באופן עקרוני ניתן לומר שתוספות המותנות בתמורה כלשהי לא יחשבו במסגרצת שכר הבסיס ואילו תוספות שניתנות בכל חודש ללא שום קשר לביצוע או אי ביצוע של הרכיב עבורו ניתנו, תחשב תוספת פיקטיבית שסביר ותיכלל בשכר היסוד לצורך חישוב הפיצויים.

נסיעות - לא, בונוס נוכחות - כן

בונוס הנוכחות שאתה מקבל הוא בסך הכל פיקציה שנועדה להוריד משכר הבסיס לפיו מחשבים את פיצוי הפיטורים משכר העובד. אם כל מה שאתה צריך לעשות כדי לקבל את הבונוס הזה זה להתייצב בעבודה - אז הוא אינו יכול להחשב כתוספת שהרי התייצבות לעבודה היא חלק מתנאי החוזה בין עובד למעביד )הנושא כבר הוסבר בהרחבה על ידי יוסאריאן - משתתף קבוע - בעבר(. בכל אופן, כפי שהוסבר על ידי פלקור, אם המעביד אינו משלם לך את פיצוי הפיטורים שכוללים את אותה תוספת נוכחות, הוא מסתכן בהלנת פיצוי פיטורים. המעביד אינו יכול להתנות את מה שמגיע לך על פי חוק )אם פוטרת( בחתימה על כתב ויתור. לגבי נסיעות - כבר נפסק כי אינן נחשבות לחלק מהשכר הקובע לצורך חישוב פיצוי פיטורים.

למעלה