מרכך כביסה המכיל פוספטים

מרכך כביסה המכיל פוספטים

עבור עור אטופי
1. אילו אבקות ומרככי כביסה שלא מכילים פוספטים יש וכדאי להשתמש?
2. כיצד ניתן לבדוק אילו מוצרים מכילים פוספטים ואילו לא?

medicalstudent

New member
לא הבנתי

ממה נובע החשש ממרכך כביסה המכיל פוספטים
אנא הרחב שאלתך.

המצלמה

ידוע לי שאחת ההמלצות למניעת גירוי בעור אטופי ויבש היא להמנע ממרככי כביסה המכילים פוספטים.
שאלתי: אילו מוצרים מהסוג הזה קיימים וכיצד ניתן להבא להבחין בין מרככי כביסה המכילים פוספטים לכאלה שלא?

כמה מילים על מרכך כביסה

מרכך כביסה פועל על ידי ציפוי הבגד בשיכבה דקה של כימיקלים שיש להם תכונה חשמלית כזו שמונעת מהבגד לצבור חשמל סטטי (אשר גורם לו להתקמט), כמו גם תכונות אחרות - למשל תנגודת לכתמים,
רב המרככים בנויים משרשראות של יונים חיוביים (קטיונים) שנקשרים לקבוצות טעונות מטען חשמלי שלילי אשר נמצאות על הבד וצידם האחר הינו שרשרת ארוכה של פחממנים אשר הינה פחות מסיסה במים ויותר בשומן והיא בולטת החוצה כמעטפת על הבגד.
כמובן שאין צורך לשטוף במרכך כל בגד -למשל מגבות שמטרתן הוא ניגוב מים - לא כדאי לשטוף עם מרכך - שכן אז פעולתן בספיגת מים תפגע. כנ"ל לגבי בדים שונים אשר החומר הכימי המצוי במרכך יפגע בהם.
טעות נוספת היא הוספת המרכך יחד עם סבון הכביסה. דטרגנט הכביסה מכיל יונים שליליים והמרכך יונים חיוביים
התוספת של האחד עם השני בתחילת הכביסה תגרום לייצור משקע אשר עלול לפגוע במכונה.
מבחינה רפואית חומרי המרכך יכולים להשתחרר בהדרגה ולספג בעור.
וחלקם יכולים להוות בעיה רפואית - פורמאלדהיד (יש אנשים אלרגים) , benzyl alcohol (עלול לגרום לגירוי באף ובעיניים) ,
בנזיל_אצטט - יש הקושרים בינו ובין סרטן בלבלב ועוד.
כמובן שכמו חומרים כימיים רבים - השימוש בהם הוא גם לא טוב לכדור הארץ ולא טוב כלכלית למדינה.
לשאלתך - אם אתה סובל מדלקת עור אטופית - עליך לנסות להמנע מחומרים המגרים את העור - אם אתה מעונין לנסות - הפסק כליל את השימוש במרככים ובדוק אם זה מקל עליך - היות שהמחלה הנ"ל היא בעלת מהלך לא צפוי אז הייתי אומר שתבדוק במשך שנה שלמה את ההשפעה ולא תחליט בנקל אם זה טוב או לא.

הבנתי

תודה רבה על התשובה הנרחבת.

במקום מרכך כביסה, מה ניתן לשים? יש אנשים ששמים שמנים, האם זה יעיל? האם מומלץ לעור אטופי?

שמנים לכביסה ??

לא ולא.
שימון לעור יבש -- או עור עם נטייה לדלקת עור אטופית זה בהחלט כן מקובל וראוי
שמנים לכביסה ?? - נשמע רעיון רע מאד ולא מומלץ כלל
הרי כל פעולת הכביסה והניקוי היא על מנת לסלק את השומן

בעצם אני לא מבין ממך איזה מפעולת המרכך תחסר לך אם לא תשתמש בו ?
החלקת הבגדים ?
הבישום ?

למעלה