מרנג לא אפוי

ע16

New member
מרנג לא אפוי

אני מעוניינת להכין מעין קרמבואים שישמרו במקפיא/במקרר ויהיה יציבים. בעבר הכנתי מרנג שמחממים את הביצים והסוכר על האש ורק אחכ מקציפים, אבל הוא לא יצא מאוד נוקשה והבנתי שיש סוגי מרנג יציבים יותר. המרנג הלא אפוי צריך להיות מסוגל להיות מזולף ואחכ להיטבל בשוקולד או ממרח מומס חמים, מבלי להתפרק.
אשמח לעזרתכם, תודה.
 

bali

New member
מנהל
מרנג שלא עבר ייבוש לא יחזיק מעמד במקרר

בכל מקרה...

הקרמבואים התעשייתיים שמכילים חלבונים מכילים גם חומרים מייצבים למיניהם, אבל בבית אי אפשר להגיע ליציבות כזו של מרנג שמכינים לבד ושיחזיק מעמד יותר מחצי שעה נאמר.

יש את המרנג האיטלקי - מכינים סירופ סוכר ב 120 מעלות ואותו מזלפים באיטיות לתוך חלבונים מוקצפים, וממשיכים להקציף עד שהקערה מתקררת והמרנג מאד יציב. אבל כמה שהוא יציב - בלי ייבוש בתנור הוא יקרוס בסופו של דבר אחרי זמן מה.
 
למעלה