מרפא לאלצהיימר

israelroads

New member
מרפא לאלצהיימר

סבתא שלי נפטרה מאלצהיימר. לי גם הפרעות קשב וגם קשיים בזיכרון. דודה שלי לוקה באלצהיימר. היא מקבלת ממוריט. הבנתי שבחודשים האחרונים יצאה תרופה ניסיונית חדשה שמונעת אלצהיימר ואביקסה אפילו נחשבת למיושנת יחסית אליה. רציתי לשאול האם למישהו ידוע על תרופות/כדורים חדשים ביותר למניעת התנוונות תאי הזיכרון במוח ? האם למישהו ידוע על חומרים מהרפואה המשלימה (צמחים,אנטיביוטיקה מסוימת, דגנים, קיטניות, פישתן, חומצות וכו') שמסוגלים להאיט את תהליך ההתנוונות של תאי הזיכרון ?

ronnyw

New member
תרופה

שלום ישראל, לא ציינת בן כמה אתה, אבל החל מגיל 40, (ומוחש יותר מגיל 50) כולנו לוקים בירידה בכל התחומים, כולל זכרון וקשב. מי יותר ומי פחות. זה בהחלט לא מעיד בהכרח על אלצהיימר !!! לא ציינת גם את הגילאים שבהם דודתך וסבתך חלו, אבל אם זה מעבר ל- 70, הן בהחלט נפלו בחלק הסטטיסטיקה שאנו קשור לבעיה גנטית (אנשים מבוגרים חולים הרבה יותר, עד שבגיל 80 כמעט 50% לוקים במחלה, ורובם, כמובן, אינם על רקע גנטי). כמו כן הבנתי שהמחלה "דילגה" על הוריך - עוד סיבה לאופטימיות. כך שאל בהלה!! יחד עם כל זה - אל תסמוך עלינו (הפורום) !! אם אתה חש שלא בנוח, גש למרפאה מיוחדת שתאבחן אותך. הרופאים הם גם אלה שאמונים על הכרות כל התרופות הקיימות, חדשות וישנות. אני - למשל - מכירה רק את מה שהורי מקבלים, שהוא גם פונקציה של הקופה הספציפית וסל התרופות. כל יתר המידע שלי הוא מהפורום, שרב חבריו מלקטים מידע כמוני (מהמקרה הפרטי שלהם ומנסיונם). אמנם יש בנינו (זהבה למשל) שמכירם יותר, אבל נראה לי שזה לא תחליף לרופא שמתמחה בתחום.

israelroads

New member
סך הכל מידע

אני בת 49 וכבר הייתי לפני 9 שנים למרפאת הזיכרון באיכילוב. קלצ'קין או משהו כזה. דודה שלי היא בת 61 ויש לה אלצהיימר ומידי פעם מאשפזים אותה בגלל זה. אני לא משתמשת בפורום כתחליף לרופאים. סך הכל, חשבתי אם תוכלו לומר לי על תרופות חדשות, ועל דברים אחרים ששמעתם כאן ולא בהכרח שכל אחד ממכם בדק במעבדה על עשרות אלפי חולים את האמינות של הדברים. רק מידע אני מחפשת.

ידידים

New member
אתר העמותה

ראי את הלינק של העמותה. לצער כולנו אין תרופות חדשות http://www.alz-il.net/?page_name=tipul/trufotbaarez.html

ברית 10

New member
אומגה 3

קראתי מחקרים שמתייחסים לאומגה 3 והתרומה שלהם לפעילות המוח. התחלתי לקחת 2 גרם ליום בקביעות. בבדיקות דם לאחר חצי שנה התברר שהכולסטרול שלי ירד פלאים. והיחס ADL/HDLהשתפר פלאים. כעבור מחצית שנה נוספת, לאחר שפור דרמטי, הרופא שלי המליץ על הפסקת תרופה שלקחתי מזה שנים ומעבר לאומגה בלבד כניסיון. בתום 3 חודשים אבדוק שוב ונראה. (בדוף החודש). לעניין הפעילות הקוגניטיבית, אינני יכולה לדעת בודאות, מעבר לתחושה סוביקטיבית של ריכוז טוב יותר. אבל זה המעט שאני יכולה לעשות כדי להרגיש מינימום של שליטה בהתגוננות מאלצהיימר. אם לא יועיל לא יזיק. אני מבינה את הצורך לחפש כל דרך כדי להימנע מהדרדרות כפי שנראית אצל הורינו. בהצלחה

ברית 10

New member
אומגה 3, המשך

לדוגמא, קישור לאחד המחקרים. http://www.ahrq.gov/downloads/pub/evidence/pdf/o3cogn/o3cogn.pdf

למעלה