מרפסת צד מערב-לקחת? אני בהתלבטות.

Sea Bass

New member
מרפסת צד מערב-לקחת? אני בהתלבטות.

אני בתהליכי רכישת דירת פנטהאוז עם שני מרספות:
הגדולה בת 60 מטר לכיוון מערב, והשניה 20 מטר לכיוום מזרח.
אני מאד מוטרד שהמרספת העיקרית היא כיוון מערב מבחינת השמש.
כבר חרשתי את האינטרנט ודיברתי עם אנשים ושאלתי את המלצותיהם אבל אני לא מצליח להחליט.
רציתי לשאול את דעתכם.
1. האם השמש כל כך חזרה בשעות אחר הצהריים וזה ימנע ממני להינות מהמרפסת (עם זה שיש פרגולה)?
2. האם זה שיש עוד מרספת מזרחית באמת תשנה? אני חושב שיש מקום מרכזי בבית וזה המרפסת של הסלון. השניה זה "רק ליופי".אולי אני טועה.
3. האם פתרונות כמו וילונות ועצים במפרסת עוזרים? או שלא יעזור והבית יהיה סאונה במהלך היום?

יש מישהו בעל מרפסת מערב שיכול להמליץ?
*אין בניין גבוה ממול המרפסת שיחסום את השמש.
תודה.

כעיקרון, מרפסת ללא קשר ישיר למטבח משמשת בד"כ למחסן בלבד

מעבר לכך זה די תלוי אם הדירה בגליל או בנגב.
אחר הצהריים בדרך כלל נעים לשבת במרפסת מערבית.

Fitch

New member
מערבית זה הצד הטוב. לך יש את שניהם, לא רואה איפה הבעיה.

Sea Bass

New member
הדירה במרכז

היציאה למפרסת המזרחית נמאת ביציאה ישירה מהמטבח והיהציאה למערבית נמצאת מהלסון.
פעם ראשונה אני שומע מהממערבי זה הצד הכי טוב.
אני די מבין (גם מהבית שלי כרגע) שהצד הצפוני הוא הכי טוב.
ומה לגבי השעות בהן השמש נמוכה ונכנסת ומחממת את הבית?
זה לא יהווה בעיה?

Fitch

New member
רוב החימום של הבית הוא מכיוון דרום מערבי ברוב שעות היום החמו

ת.
&nbsp
בסוף היום, השמש לא כל כך חזקה, בטח לא כדי לחמם את הבית (אגב מה שמחמם זו הקרינה ולא שמש ישירה חלשה בשעות האלה).

מנ1000

New member
מרפסת מערבית זה לא פשוט

השמש בשעות אחר הצהריים אמנם לא מאוד חזקה, אבל היא בזוית כזאת שקשה להצליל. מנסיון מה שקורה זה שמגיפים את התריסים בחלק שפונה מערבה וקשה מאוד לבלות זמן אפילו בסלון שממנו היציאה למרפסת.
הכי טוב זה צפון או דרום, כיוון שבשעות השמש, השמש גבוהה וקל להצליל.

zammy

New member
מרפסת מערבית

לא רק שהמרפסת תהיה שטופה בשמש בזויות בעייתית מחממת אלא גם הדלת המחברת בינה לבין הסלון תצטרך להיות סגורה אחרת הבית מתחמם ויש אור ישיר מהשמש, בדיוק כמו שחשבת.
חוץ מזה , הכיוון מערב אומר גם שכנראה יש גם צד פתוח לכיוון דרום במרפסת שגם הוא מקבל שמש, מחמיר את הבעייה יותר.
&nbsp

זה קצת בעייתי, אבל פתיר

מנסיון, כמי שגר בפנטהאוז יש לי תשובות

1. השמש אחה"צ אכן בעייתית , אצלי המרפסת העיקרית (שצמודה לסלון ולמטבח) היא צפונית (וזה לדעתי הכי טוב), אבל כשיושבים בה אז צד מערב חשוף ואחה"צ זה אכן בעייתי, במרפסת מערבית תהיה גם חדירת שמש ישירות לסלון. אם תעשה פרגולה טובה תפתור כנראה את בעיית הסלון עצמו אבל המרפסת ברובה תהיה בשמש בגלל הזוית הנמוכה. פתרון טוב למרפסת יכול להיות עצים (אם יש מקום לעציצים גדולים) בצד מערב. בנוגע למעבר בין הסלן למרפסת חשוב שתהיה שם אפשרות הצללה (תריס או וילון חשמלי)

2. המרפסת השנייה (אצלי היא לכיוון דרום) מאד שימושית , אצלי היא על תקן ה"חצר האחורית" , שם אנחנו תולים כביסה, שוטפים רגליים כשחוזרים מהים, מתקנים ומאחסנים את האופניים ועושים כל פעולה שלא היינו רוצים לעשות במרפסת הקדמית ה"ייצוגית", חשוב שיהיה שם ברז וכיור.

batno1402

New member
יש פלוסים ויש מינוסים-כמו בכל דבר.

יש לי מרפסת מערבית. כשעבדתי-לא היה לי זמן להשתמש בה. בחורף-רוחות, מוצפת מים בימים גשומים-אבל גם שמש נעימה בשעות הצהריים. בעונות המעבר- נהדרת, בימים שאין רוחות. ב- קיץ- בבוקר-נעים לשבת בה. גם בלילות-בתחילת הקיץ. בצהריים-מחממת מאוד. עשינו פרגולה. כשהלחות -80 אחוז-במילא יושבים במזגן. בימים חמים-כמו השבוע- נעים-גם בבוקר וגם בערב. עדיין.

לי יש מרפסת מערבית ולהלן תובנותיי

לי שיש מרפסת עם חזית מערבית והצדדים פתוחים לכיוון צפון ודרום, עם פרגולה.

מרפסת מערבית מצויינת עד שעות הצהריים שאז הבנין מטיל את צלו על המרפסת ואז גם הטמפרטורה נמוכה.

הפרגולה מוסיפה עוד שעות צל עד שעה 15:00, 16:00 בערך (תלוי בעומק המרפסת- אצלי 4 מטר) אבל חם יותר לאור כך שיש שמש ישירה על הפרגולה ואין צל של הבנין (וכמובן לאור השעה המאוחרת יותר).

זה נוח מאד בסופ״ש כשלא עובדים וניתן לשהות במרפסת בשעות הנ״ל.

לאחר מכן השמש מנמיכה מכיוון מערב ונכנסת מתחת לפרגולה ולמעשה עד שקיעת השמש לא ניתן לשהות במרפסת. זה חסרון גדול בעיקר באמצע השבוע בשעות אחה״צ לאחר העבודה והמסגרות החינוכיות כאשר בני המשפחה לא יכולים לשהות במרפסת ומסתגרים בדירה.

ניתן לפטור בעיה זאת באמצעות תליית וילון על החלק החזיתי של הפרגולה שפונה לכיוון מערב, אבל אז יש חסימת אויר מכיוון מערב.

לפי הבנתי במרפסת מזרחית יש בעיה דומה עד שעות הצהריים וויש כמובן חסימה של הרוח המערבית.

במרפסת דרומית עם פרגולה השמש נמצאת גבוה בשמיים והפרגולה מצילה במרבית שעות היום ( תיתכן חדירת שמש בשעות אחה״צ מהצד המערבי, דבר שניתן לפתרון שוב באמצעות וילון אבל החזית הדרומית נשארת פתוחה לפחות) אבל החסרון הוא שהבניין לא מטיל את צילו על המרפסת למעט בשעות אחה״צ המאוחרות וכך הטמפרטורה חמה יותר גם בבוקר למרות הצל של הפרגולה.

מרפסת צפונית היא אכן הטובה ביותר לדעתי באקלים שלנו, מאחר ובמרבית שעות היום הים מוצלת ע״י הבניין עצמו.

למעלה