מרפקים בזירה- האם כדאי

מרפקים בזירה- האם כדאי../images/Emo27.gif

בזמנו היו הרבה ויכוחים האם כדאי להכניס את מוטיב המרפקים לקרבות בזירה בסגנון מואי תאי. החברה שנגד אומרים שזה לא ספורטיבי עלול לפצוע את היריב ואף להרוג אותו, שלא לדבר על הדם הדם הרב שישפך בזירה... החברה שבעד רוצים לעשות קרבות "תיקניים" לפי הספר איך שהולך בתאילנד, בכך לשים את המואי תאי בזירה באופן יותר קטלני וקשה... ומה אתם חושבים? יניב

AmitNHB

New member
זה תלוי.

אין ספק שזה מגביר את הסיכוי לפציעות, מצד שני זה בהחלט חלק בלתי נפרד מהלחימה. אני אישית מעדיף לראות קרבות עם כמה שפחות חוקים אבל אם רוצים לקדם את הענף בארץ, ולקחים בחשבון שחלק נכבד מן המתחרים הם נערים מתחת לגיל 21, עדיף בלי.

dascalu jacob

New member
כל דבר צריך להעשות במסגרת המתאימה

לדעתי כל מאמן צריך לשאול את עצמו את השאלה הבאה: האם הייתי מוציא את הבן שלי לכזה סוג של קרב ? בחוקים כאלה ? כן רבותיי מאמן צריך לחוש בכל זאת אחריות גדולה מאוד לגורל תלמידיו ולא רק מהשפה אל החוץ. מה שהולך בתאילנד זה שוק בשר וערך חיי אדם לא כמו בארצנו או במערב. בתאילנד לא יזיז לאף אחד אם אחד המתמודדים ירד בלי עין או מרוטש כולו. כל מה שיעניין את הקהל הוא הקרב הבא. הרי בסופו של דבר אין סוף לכמה קשה ואלים יכול להיות קרב. בתירןץ של זה הדבר האמיתי אפשר גם להכניס עוד פחות חוקים כל פעם. אולם ובהסתייגות מסויימת אם יש חברים שמתעקשים על קרבות כמו בתאילנד לדעתי הם צריכים להיות מקצוענים לכל דבר בגיל מעל 21 אחראים לגורלם, מבינים את הסיכונים ועם הבטחה לביטוח הולם. אני אישית לא הייתי מעוניין לראות שני בחורים שאין להם ניסיון רב בזירה ולמעשה הם כאלה שהם "מקצוענים" על הנייר משסעים אחד את השני במכות מרפק. קודם כל שתהיה תשתית תחרויות ראויה לקרבות בסגנון מערבי ושיהיה דור שיש לו ניסיון רב בזירה. אחרי זה נדבר על קרבות בסגנון תאילנדי.

dascalu jacob

New member
כל דבר צריך להעשות במסגרת המתאימה

לדעתי כל מאמן צריך לשאול את עצמו את השאלה הבאה: האם הייתי מוציא את הבן שלי לכזה סוג של קרב ? בחוקים כאלה ? כן רבותיי מאמן צריך לחוש בכל זאת אחריות גדולה מאוד לגורל תלמידיו ולא רק מהשפה אל החוץ. מה שהולך בתאילנד זה שוק בשר וערך חיי אדם לא כמו בארצנו או במערב. בתאילנד לא יזיז לאף אחד אם אחד המתמודדים ירד בלי עין או מרוטש כולו. כל מה שיעניין את הקהל הוא הקרב הבא. הרי בסופו של דבר אין סוף לכמה קשה ואלים יכול להיות קרב. בתירןץ של זה הדבר האמיתי אפשר גם להכניס עוד פחות חוקים כל פעם. אולם ובהסתייגות מסויימת אם יש חברים שמתעקשים על קרבות כמו בתאילנד לדעתי הם צריכים להיות מקצוענים לכל דבר בגיל מעל 21 אחראים לגורלם, מבינים את הסיכונים ועם הבטחה לביטוח הולם. אני אישית לא הייתי מעוניין לראות שני בחורים שאין להם ניסיון רב בזירה ולמעשה הם כאלה שהם "מקצוענים" על הנייר משסעים אחד את השני במכות מרפק. קודם כל שתהיה תשתית תחרויות ראויה לקרבות בסגנון מערבי ושיהיה דור שיש לו ניסיון רב בזירה. אחרי זה נדבר על קרבות בסגנון תאילנדי.

dascalu jacob

New member
עד לפני 80 שנה בערך באגרוף מקצועני

היו הרבה פחות חוקים והקרב היה הרבה יותר קשוח. לדוגמא: לא היה חוק שבנוקדאון חייבים ללכת לפינה נאטרלית והמתאגרף היה עומד ממש מעל היריב שעל הרצפה, ברגע שהוא הרים ברך אחת מהקנבס היה מותר לו להתנפל עליו שוב. לא היתה גם הגבלה בכמות הנוקדאונים. היו מעל 20 סיבובים לקרב. היו מותרות מכות פטיש כדי להכות מלמעלה לפתוח את הפה ואז להכות ללסת מהצד כדי לפרוק אותה. קרבות היו נגמרים כאשר מתאגרפים סיימו ללא שיניים בפה, צלעות שבורות ןזעזועי מוח ברמות מטורפות. למה לא נחזור לשם ? זה הדבר האמיתי לא ?

dascalu jacob

New member
עד לפני 80 שנה בערך באגרוף מקצועני

היו הרבה פחות חוקים והקרב היה הרבה יותר קשוח. לדוגמא: לא היה חוק שבנוקדאון חייבים ללכת לפינה נאטרלית והמתאגרף היה עומד ממש מעל היריב שעל הרצפה, ברגע שהוא הרים ברך אחת מהקנבס היה מותר לו להתנפל עליו שוב. לא היתה גם הגבלה בכמות הנוקדאונים. היו מעל 20 סיבובים לקרב. היו מותרות מכות פטיש כדי להכות מלמעלה לפתוח את הפה ואז להכות ללסת מהצד כדי לפרוק אותה. קרבות היו נגמרים כאשר מתאגרפים סיימו ללא שיניים בפה, צלעות שבורות ןזעזועי מוח ברמות מטורפות. למה לא נחזור לשם ? זה הדבר האמיתי לא ?

RoyceGracie

New member
אם חוזרים לספר התאילנדי הגדול אז עד

הסוף ! בישראל יש הבדלי שיפוט ענקיים בין שופט לשופט... יש כאלה ששופטים בצורה ארופאית ויש כאלה בצורה תאילנדית. ויש כאלה שלא זה ולא זה... בתאילנד, מכה שלא מקבלת מענה מקבלת ניקוד.. מכה שמקבלת מענה, לא משנה אם היא נכנסה או לא- לא מקבלת ניקוד. לדוגמא, אגרוף חזק וטוב שנכנס ללסת אבל היריב מכניס מכה מיד אחר כך לא מקבל ניקוד בתאילנד. לכן התאילנדים כל כך טובים בקאונטר מוב, דבר שעושה את הטכניקה שלהם מאד יפה וזורמת... לעומת הקרבות בישראל שכולם נכנסים אחד בשני מקבלים על זה ניקוד... הקורס שופטים צריך להיות אחיד, והשופטים צריכים לשפוט בצורה אחידה... איך אנחנו המתאמנים נדע איך לעבוד אם אנחנו לא יודעים איך שופטים אותנו ?

RoyceGracie

New member
אני לא חושב שצריך להכניס מרפקים

בארץ.... כולם פה חובבים, זה לא המקצוע שלנו כמו בתאילנד... אחרי כל קרב אנחנו צריכים לחזור לחיים שלנו בתור אנשים עובדים\תלמידים.... מרפקים זה פשוט מסוכן מידי ללא מיגון...

דו קרב

New member
יש גם את הצד הפרקתי.

אם הקרבות יהיו אלימים מידי, לא יאפשרו לערוך אותם. כבר היו דברים מעולם. אחר כך כאשר יחזרו למתכונת הרגילה, יהיה קשה לשכנע את הבירוקרטים. זה הילוך על חבל דק וכדאי לבדוק את ההשלכות מראש.

cfc

New member
מרפקים

לדעתי לא מומלץ , 1. צמצום כמות הצופים ,ישארו רק צופי האקסטרים שיעדיפו קרבות קשים ומדממים . 2. פגיעה בשידורי המדיה ופגיעה בהבאת אומנויות הלחימה לתודעת הציבור ,שום ערוץ לא יסכים לשדר קרבות אלימים מדי ,ואצל הציבור אומנויות הלחימה יצטיירו כדבר קשה ובעל סיכון פציעה גבוה .

taltaltal28

New member
תור אחד שהתאמן בתיאלנד

וראה קרבות רבים שמסתיימים על אלונקה ולדעתי אחרי קרבות כאלה צריך תקופת שיקום ארוכה אם בכלל משהו יעזור. בשום אופן אין להתיר שימוש במרפקים גם במידה והמתמודדים הינם מנוסים. לפעמים ראיתי מראות זוועה על הזירה פשוט אין לתאר.

broccoli

New member
בעד מרפקים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני לא בטוח ממה אנשים מפחדים כל-כך. מרפקים יכולים לעשות חתך, אבל לא בטוח שהרבה יותר (בלי מקרים חריגים בבקשה - גם לי יש חבר שנהיה אימפוטנט, צולע, וחובב מטאל - והכל ממכת מרפק אחת
) ולגבי הבעיה הקוסמטית של חתך בקרב - אפשר להילחם עם מגיני מרפק, כמו ששוקלים לעשות בענף איגרוף תאילנדי אולימפי (אם יהיה). מכל הקרבות שאני רואה, לא עולה אצלי חשש של "קטלניות" ממרפקים. נוקאאוט, עם הנזק המוחי (קצר הטווח) שמתלווה אליו, מפחיד אותי הרבה יותר.

zoti

New member
אני נוטה להסכים איתך.

ראיתי גם קרבות מקצועיים שנערכו עם מגיני מרפקים. המרפק הוא אמנם חלק חשוף אבל הסכנה הגדולה בו היא החתכים. מעטים הם הנוק-אאוטים מהמרפקים. לדעתי רק יוסיף לאותנטיות של המואי תאי (מה זה אותנטי ? - אינס). הסתייגות אחת, יש להוסיף מרפקים רק אצל החברה היותר מתקדימים. כמו שבאירופה ניתן לעשות מרפקים רק בקלאס A.

lironmarko

New member
גם אני בעד

זה גם נותן כלי נוסף בעבודת חצי מרחק ...למשל לנמוכים שסוגרים על גבוהים וחוצמיזה זה יגרום ללוחמים שמתחרים להתאמן קשה יותר ולהתייחס לכל קרב בצורה מקצועית ....אני אישית הייתי מתחייחס לקרב של מרפקים סופר ברצינות מה שכן זה נראה לי מאוד מסוכן למי שעולה בלי לרצות לקרב כזה . זה יגרום לעבודה נכונה .. הכוונה שלא יתפרעו בזירה כי זה יותר מסוכן ...וככה גם הטכניקה תתגלה לא רק הכח . כמובן שרק מעל גיל מסויים ורמה. לירון

dascalu jacob

New member
אין סוף למה שניתן להוסיף בזירה

בשנות ה90 צפיתי בUFC 1-3 וזה היה פשוט מחליא. היה שם איזה בחור בשם פאטריק סמית שהתמודד בתחרות נגד איזה ג'וקר מנינג'יצו נדמה לי ואז הוא הוריד את הנינג'יצו לקרקע וכתש לו את הפרצוף באגרופים ואמות ומרפקים עד שנראה כאילו נכנסה בו רכבת. אז אמרו שזה הדבר האמיתי ומאז נראה לי שהחוקים התעדנו כי אסור להכות לאשכים, אסור לנגוח, אסור מרפקים. כל זה היה מותר בהתחלה.

broccoli

New member
מותר מרפקים

אסור לביצים ולנגוח, נכון, אבל מרפקים מותר. מה שהשתנה מהקצה לקצה זה השיפוט - בקרב שדיברת עליו, פט סמית מול סקוט מוריס, אילו היה נערך היום הקרב היה מופסק אחרי המרפק הראשון כנוקאאוט. אז ה-UFC עדיין היה "בא נבדוק את אמנות X נגד אומנות Y", ולא רצו שמישהו יגיד "למה הפסקתם? עוד שנייה הייתי יוצא מזה ומנצח". היום ה-UFC זה ספורט ויש אינטרס לשמור על בריאות המשתתפים.

בראשית הדרך של ספורט הקיק-בוקס,

בשנת 1973 בתחרויות קיק-בוקס היה מותר לנשוך ולמשוך בשערות (אז לחמו בזירה בכפפות "חצי") אבל מהר מאוד הבינו מפתחי הענף כי בצורה לא ספורטיבית שכזו הענף לא יגיע רחוק.ואז באמת חוקקו חוקים ותקנות לתחרויות קיק-בוקס אשר הפכו את הענף לספורטיבי,הגון,ומכובד.כך לדעתי צריך לנהוג כל ענף ספורט העוסק באומנויות הלחימה,אם ברצונו לקבל הכרה עולמית ואהדה מצד הקהל. אורי צבי,

למעלה