מרפק

RoyceGracie

New member
מרפק

האם נראה לכם שחשוב לעבוד על מרפק למרות שאין אותו בארץ ? האם ישנו ערך מוסף למרפק מעבר למיומנות במרפק, למשל עבודה מטווח ברך וכו ? אשמח לשמוע את דעתם של מאמנים, בני קוגן, בועז פולני וכו... זאב

לדעתי חשוב ללמוד ללמוד עבודת מרפק

אני לא מתאמן באיגרוף תאילנדי, אבל: לדעתי חשוב ללמוד ללמוד עבודת מרפק למרות שבתחרויות בארץ זה אולי אסור. עבודת מרפק היא חלק מאמנות הלחימה הזו, וזה נותן עוד כלי נשק חזק ומפתיע למי שמשתמש בו. אני לא חושב שיש רע בלהתאמן על זה (ובאימונים כמו באימונים, לא חייבים לתת בכל הכח), גם אם בתחרות הבאה לא תשתמשו בזה. לא כל המתאמנים מתחרים, ואלה שכן מתחרים בזירות, אולי מתישהו יותר השימוש בזה, ואז תצטרכו את הכלי הזה ולא תצטרכו לפתח עבודה איתו מאפס. רן.

toy s0ldier

New member
מרפקים חשוב מאוד!

מרפק לפי דעתי מאוד מאוד שימושי גם בקרבות רחוב מאוד מפתיע ולא צפוי בקשר לקרבות אני מקווה שבקרוב יתחילו לאשר שימוש במרפקים ובכללי יאשרו קרבות mma מלאים בארץ

RoyceGracie

New member
יש לזכור שמוי תאי הוא ספורט

ובספורט כמו בכל ספורט אחר עובדים על דברים שיביאו לניצחון שלך. בארץ אסור מרפק, לכן עולה השאלה האם להתייחס למוי תאי כאל אמנות לחימה וללמוד הכל, או להתייחס אליה כאל ספורט ולכן המרפק דיי מיותר.

garey

New member
go man1111 יוצאים לחו"ל ואז עם ...

במכון אני יודע שלומדים את כל השיטה בכללותה , בגלל בעיות ביטוח ,לא מישמים זאת בזירות בארץ,בחו"ל כמובן שכן לכן לומדים פה את השיטה ,כי כשיוצאים לתחרויות בחו"ל וניקבע שהקרב עם מרפקים אז החניך מוכן לעבודה שכזו, ג'רי עם טועה נא תקנו תודה

בעניין המרפק......

לעבוד במכון על טכניקות המרפק מי שעוסק במואי תאי זאת חובה!!!- אני לא מדבר על לעשות מרפק בקרבות במכון. אלה לעבוד עם בן זוג על כריות וכו... - זה אחלה של מכות להגנה עצמית ברחוב... אבל בזירה............ מפיק של ערב קרבות שלוקח עליו את הסיכון להעלות מתחרים על קרב מרפקים, מה אני אגיד לכם.... עושה מעשה לא חכם במיוחד... אני לא מכיר את מגיני המרפקים שאמורים לרכך את המכה... מכה איתם לא פותחת ראש?? יניב

אם כך אז............

זה בעיה רצינית מאוד..... לעשות מרפקים בזירה - זה לא קרב ספורטיבי בעיני.... יניב

garey

New member
יניב פישר בארץ בחו"ל לא בעיה כלל

גם בחו"ל יש מצבים של עבודה עם מגיני מרפק ,ויש שלא , ראיתי מצבים לא נעימים כלל וכלל אבל כפי שצינת ,חובה לילמוד במכון כל מה שקשור באומנות התאילנדי,המפיק לא יכול מבחינת הביטוח לפי מיטב הבנתי לכן לא יקח סיכון עם חלילה יקרה ....... ג'רי מזרחי

אין מה לעשות זה המואי טאי האמיתי

אני מאמין שאם שי לך אפשרות ללמוד ולעבוד אז תעשה זאתת, בליש ום קשר לאליפוות או משהו... זה פשוט לא יכול להזיק! זה גם מאד יעיל בקרב רחוב. ובכלל אתה רוצה הלגיד לי שאתה לא נהנה מלשלוט בטכניקות חדשות?

ברור שנהנה...........

אין כמו ללמוד טכניקות חדשות... אנחנו עשינו סדנה של יום שלם של כמה שעות על טכניקות של מרפק..... יניב

zoti

New member
בטח שחשוב.

אפילו התאילנדים עצמם כמעט ולא ושים ספארינג עם מרפקים. הם עובדים איתם הרבה על הפאדים ומאד בעדינות בעבודה בזוגות. אני מלמד מרפקים עם ההדגשה על כמה מהר הם יכולים לחתוך ושצריך להיזהר מאד בעבודה איתם. בנתיים לא היא אצלי פציעות. אני גם לא רואה מניעה לעבוד עם מרפקים בישראל אבל רק ברמות הגבוהות יותר של המתחרים.

garey

New member
RoyceGracie בני חסיד המרפקים

זאב בני קוגן מחסידי המרפקים בארץ... אין מצב שהוא יענה בשלילה, כל קרב בני שואל את השאלה הראשונה עם מרפקים, בועז אין לי מושג,אבל לפי מיטב הבנתי יש בעיה עם ביטוחים בנושא ולכן לא עובדים בזירות עם מרפקים ,וכולל גם בירכיים לראש,למעט עם המאמנים מסכימים,זו ידיעתי האישית משאלות מ"ס מאמנים,ג'רי שבוע טוב

daskaliano

New member
האימון חיב להיות ממוקד למטרת התחרות

בסוף יש רק 24 שעות ביממה ורק 7 ימים בשבוע. לכל תחרות יש כללים של מותר ואסור ועל מאמן טוב בפרק הזמן בו הוא מכין את החניך שלו לתחרות למצות את הפוטנציאל של המתחרה בהתאם לתחרות בה הוא עולה. אם המטרה היא לתחרויות של מואי תאי חובבני ושם יש מיגון, שיטת ניקוד שונה ומותר לתת מרפקים על המאמן להכין את החניך במשך השנים לשיטת קרב וניקוד זו. חניך שרגיל למואי תאי עפ"י חוקים של מקצוענים בזירה יתנהג לפי מה שהוא רגיל. גם באיגרוף זה נכון והמתאגרפים מתאמנים לפי חוקי הזירה בה הם מתחרים. קשה מאוד לשגע ספורטאי ולאמן אותו יום ככה ושבוע אחרת. אם בארץ החוקים הם ללא מרפקים ומכוונים לחוקי הארץ מה הטעם להכין אותם לתחרויות בחוקי תאילנד ? אם יש מטרה להתחרות בחו"ל צריך להתאמן ולהתחרות כמו בחו"ל מההתחלה. בסוף הקרב הוא משוואה שכל משתנה נוסף משנה את האיזון שלה.

מה?!

סתכל נתחיל בזה שלא כלא חד שמתאמן מתאמן בשביל להתחרות, יש כאלו שנגיד מתאמנים להגנה עצמית ובא להם על המרפק?! כל מאמן צריך לאמן את הסטיל שהוא אוהב זה לטובותו כבר ואני לא אתחיל להכינס לזה יותר מידי עכשיו. וגם לחניכים שכן מתחרים, בארץ זה בלי וסביר שלא יתחרו בעולם, אבל להמ למנוע מהם ידע שאולי בא להם ללמוד? חניכים במועדון הם לא ורבוטים עם מטרה. אני סמיכם שאיזה חוד שחודש וחצי לפני תחרות מתמקדים בתחרות.

למעלה