מרצה הקורס

נס 12

New member
שלום בת שבע,
לפני שבוע סיימתי קורס כלשהו. במהלך הקורס כניראה שהמרצה התרשם, ביקש את הקו'ח שלי והפיץ אותם למס' חברות של עמיתים שלו למקצוע.
יש לציין שהקורס עבר בזום כך שאנו לא מכירים אישית. עוד לא סיימתי את ההכשרה בתחום לכן גם אין לי נסיון. זו הסבה חדשה לגמרי שאני עושה מאפס בעקבות החל'ת של הקורונה. אז ככה שחלק מעמיתיו חזרו אליי ולחלק כנראה פחות התאים...

בכל מקרה הבוקר (יום א) חלמתי חלום טוב חלום שלום, חלום כזה על המרצה:
שהיינו באיזשהו בית עם אנשים רובם בני משפחתי והתינוק שלי...
והוא ביקש ממני שאטפס על סולם לחלל כזה שהיה בגובה... טיפסתי קצת ואז כמה שלבים לפני סוף הסולם לפני המעבר לחלל הזה קצת פחדתי ועצרתי.
אז הוא טיפס אליי, נעמד מאחורי וגונן בידיו וגופו... ואמר ''אל תפחדי אני פה מאחור תמשיכי''...
(מציינת שבחלום הרגיש לי מאוד טוב תחושת ההגנה שהעניק והקירבה הפיזית).
ואז הוא אמר לכל מיני אנשים ''תעזרו לי לגייס אותה'' ו לאחותי אמר ''את חייבת לשכנע אותה ולעזור לי לגייס אותה''...
זה בגדול היה הלך הרוח של החלום.

מציינת שבאותו לילה נרדמתי והתעוררתי לסירוגין... לא ישנתי רצוף... לכן לא יודעת עד כמה זה משחק של התת מודע או באמת מסר כלשהו.

אשמח לעזרתך בפירוש.
המון תודה: -)

אלישבע777

Well-known member
הי נס, ברוכה הבאה לפורום!

טיפוס בסולם בחלום מסמל עלייה בסולם הדרגות, שאיפה להצלחה ולמצויינות. ההצלחה שאליה את שואפת, דורשת מאמץ וגם אומץ לב ואת חשה שזה קצת קשה בעיקר לפני השלב האחרון, שם יש "חלל כזה שהיה בגובה".

הסולם כמו סולם יעקב- ניצב על פני הקרקע וראשו בשמים (בחלל - תרתי משמע! גם מקום ריק וגם מעל האטמוספירה). החלל בחלום הוא מקום גבוה, לא ידוע ומפחיד. כך נראית ההצלחה או ההעפלה להצלחה, בשלב אחד מתחתיה – מפחידה מאוד! אבל בחלום יש לך גם הגנה פיסית וגם הגנה רוחנית. המרצה הוא המלאך שלך (או סוג של אל, כמו בחלום יעקב), הוא מטפס אחרייך ומגונן עליך מפני מעידה ומעודד אותך לא לפחוד ועושה לך יחצנות!

בחלום יעקב, האל מבטיח ליעקב הבטחה מדהימה – את כל הארץ עד עולם. הארץ - שהיום קוראים לה ארץ ישראל ( על שמו העתידי של יעקב, שיינתן לו כשישוב ארצה) וגם הארץ המובטחת . המרצה שלך, בחלום מבטיח לך את הארץ המובטחת, זו שבשמים. הוא עומד לצידך בתלאות הטיפוס והוא גם מפרסם אותך, למרות שבעצם את עדיין לא הגעת לפסגה. אבל את תגיעי! אל דאגה- הארץ המובטחת או "החלל", היא שלך. את תמלאי את החלל בתוכן. המרצה שלך מבקש מאחרים... שעזרו לו לגייס אותך! את כבר עולה על המורה שלך! היש הצלחה מובטחת מזו?

יב וַיַּחֲלֹם וְהִנֵּה סֻלָּם מֻצָּב אַרְצָה וְרֹאשׁוֹ מַגִּיעַ הַשָּׁמָיְמָה וְהִנֵּה מַלְאֲכֵי אֱלֹהִים עֹלִים וְיֹרְדִים בּוֹ. יג וְהִנֵּה יְהוָה נִצָּב עָלָיו וַיֹּאמַר אֲנִי יְהוָה אֱלֹהֵי אַבְרָהָם אָבִיךָ וֵאלֹהֵי יִצְחָק הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה שֹׁכֵב עָלֶיהָ לְךָ אֶתְּנֶנָּה וּלְזַרְעֶךָ בראשית כחי ב-יג

כשיעקב התעורר מחלומו המפעים, המנבא עתידות, הוא אומר: וַיִּירָא וַיֹּאמַר מַה נּוֹרָא הַמָּקוֹם הַזֶּה אֵין זֶה כִּי אִם בֵּית אֱלֹהִים וְזֶה שַׁעַר הַשָּׁמָיִם.

שער השמים, ייפתח גם לך במקום הנורא והמפחיד הזה במעלה הסולם והשמים הם הגבול...

בחלום הופיעו גם תינוקך וגם בני משפחתך. ההצלחה שלך – תביא הצלחה והגנה לבני משפחתך ולילדייך. ממש כמו הבטחת אלוהים ליעקב:

יד וְהָיָה זַרְעֲךָ כַּעֲפַר הָאָרֶץ וּפָרַצְתָּ יָמָּה וָקֵדְמָה וְצָפֹנָה וָנֶגְבָּה וְנִבְרֲכוּ בְךָ כָּל מִשְׁפְּחֹת הָאֲדָמָה וּבְזַרְעֶךָ. טו וְהִנֵּה אָנֹכִי עִמָּךְ וּשְׁמַרְתִּיךָ בְּכֹל אֲשֶׁר תֵּלֵךְ וַהֲשִׁבֹתִיךָ אֶל הָאֲדָמָה הַזֹּאת כִּי לֹא אֶעֱזָבְךָ עַד אֲשֶׁר אִם עָשִׂיתִי אֵת אֲשֶׁר דִּבַּרְתִּי לָךְ.

אכן אחד החלומות הטובים שקראתי בפורום! רק הערה קטנה – החלום בניגוד לחלום יעקב, הוא אינו חלום נבואי. הוא חלום של הגשמת משאלה! אם אכן יהיה לך אומץ לטפס במעלה הסולם, ואמביציה – את מאמינה שתוכלי להגשים את שאיפותייך כי יש לך מנחה טוב שיעזור לך להתקדם מעלה ומפרסם אותך. המנחה הוא לא המרצה עצמו באמת ( בחיים האמיתיים), אלא ... את עצמך!

החלום מבטא חששות פנימיות (הפחד) אבל גם אמונה ביכולותיך. הראיה – התעוררת בהרגשה טובה! קראת לחלום – "חלום טוב, חלום שלום". אכן חלום מושלם!!

אשמח לחוות דעת על הפרוש, מה התאים ומה לא ואם לא- אולי עכשיו תצליחי למצוא פרוש מתאים בעצמך.

נס 12

New member
היי בת שבע,
תודה רבה לך על הזמן שהקדשת למתן מענה כזה מפורט ומושקע.

החלל בחלום - זה היה סוג של חדר, פשוט בגובה ללא מדרגות, לכן היה נידרש סולם בכדי להגיע אליו.
החלק המפחיד - היה בעצם לנתק את המגע/אחיזה מהסולם בכדי להעביר את הגוף לאותו החדר.
המרצה - גם במציאות עשה 'יחצ' והפיץ קו'ח שלי.
לכן השאלה, *אם עפ'י החלום המרצה גם במציאות יהיה עבורי סוג של מנטור שידאג ויתמוך בעבודה/התפתחות*...?

וכן, אני באמת חוששת.
ברמה האישית, שזה לא יבוא על חשבון התינוק.
ברמה המקצועית, בעיקר כי אני לא מאמינה בעצמי.
אני באמצע שנות ה 30, בלי תואר, בלי אנגלית גבוהה ואלו דברים שחוסמים אותי וגורמים לי להרגיש פחות טובה מאדם שיגיע עם תואר ואנגלית, והחסם הזה תמיד מנע ממני להגיש קו'ח לתפקידים טובים או להתקבל לכאלו (גם כשהמרצה דוחף) ... לכן אני תמיד תקועה בעבודות מזדמנות של חיילים משוחררים בלי להתקדם למקום עם יותר משמעות ותנאים...

המורה ביקש מאחרים שיעזרו לו לשכנע אותי להצטרף ולהתגייס אליו...
אז מה הכוונה 'עולה על המורה' ?
כי לי דווקא זה מזכיר לגמרי את המציאות...
כי במציאות הוא באמת הפיץ קו'ח שלי וביקש מהרבה קולגות שלו שיגייסו אותי... (מה שעד כה לא הניב פירות.. אני עדין בבית :-/ )

חלום משאלה - כוונתך שזה חלום עם משאלת לב שלי? שבעצם אם אני אאמין ואנחה את עצמי, זה יתגשם?

ושוב, המון המון תודה לך.

אלישבע777

Well-known member
היי בת שבע,
תודה רבה לך על הזמן שהקדשת למתן מענה כזה מפורט ומושקע.

החלל בחלום - זה היה סוג של חדר, פשוט בגובה ללא מדרגות, לכן היה נידרש סולם בכדי להגיע אליו.
החלק המפחיד - היה בעצם לנתק את המגע/אחיזה מהסולם בכדי להעביר את הגוף לאותו החדר.
המרצה - גם במציאות עשה 'יחצ' והפיץ קו'ח שלי.
לכן השאלה, *אם עפ'י החלום המרצה גם במציאות יהיה עבורי סוג של מנטור שידאג ויתמוך בעבודה/התפתחות*...?

וכן, אני באמת חוששת.
ברמה האישית, שזה לא יבוא על חשבון התינוק.
ברמה המקצועית, בעיקר כי אני לא מאמינה בעצמי.
אני באמצע שנות ה 30, בלי תואר, בלי אנגלית גבוהה ואלו דברים שחוסמים אותי וגורמים לי להרגיש פחות טובה מאדם שיגיע עם תואר ואנגלית, והחסם הזה תמיד מנע ממני להגיש קו'ח לתפקידים טובים או להתקבל לכאלו (גם כשהמרצה דוחף) ... לכן אני תמיד תקועה בעבודות מזדמנות של חיילים משוחררים בלי להתקדם למקום עם יותר משמעות ותנאים...

המורה ביקש מאחרים שיעזרו לו לשכנע אותי להצטרף ולהתגייס אליו...
אז מה הכוונה 'עולה על המורה' ?
כי לי דווקא זה מזכיר לגמרי את המציאות...
כי במציאות הוא באמת הפיץ קו'ח שלי וביקש מהרבה קולגות שלו שיגייסו אותי... (מה שעד כה לא הניב פירות.. אני עדין בבית :-/ )

חלום משאלה - כוונתך שזה חלום עם משאלת לב שלי? שבעצם אם אני אאמין ואנחה את עצמי, זה יתגשם?

ושוב, המון המון תודה לך.
תודה נס 12 על התגובה המפורטת. אני מגיבה לדברייך הללו ומציעה בסוף פרשנות נוספת לאור ההערות החשובות שלך.

א. את השתמשת במילה "חלל" ולא חדר, גם הניסוח של החולם שהוא תרגום התמונה לשפת אנוש – חשוב לפרוש. מאחר שאת קראת לחדר הזה חלל, וזו היתה האסוציאציה שלך, פרשתי בהתאם לכך – לכן הניסוח מאוד חשוב וחשוב לכתוב את החלום כמה שיותר מוקדם.

ב. אם המילה המתאימה היא דווקא "חדר", אז אולי החדר מציין "חדירה". את רוצה לחדור למקומות גבוהים, או להיכנס לחדרים שלא יכולת להיכנס אליהם, כי לא היית בתפקיד (הבכיר) המתאים. לא יכולת לקבל חדר משלך במשרה טובה ( גבוהה) יותר. היית חסומה, בגלל שלא היו לך הנתונים הדרושים.

ג. בגלל שאת לא כל כך מאמינה בעצמך, הרי זה בוודאי חלום של מילוי משאלה, אכן משאלת לב שלך. היית רוצה להגיע לגבהים, אבל את חוששת, חסומה ויש לך גם תינוק שתפקיד בכיר עלול לבוא על חשבונו.

ד. איני מאמינה בחלומות נבואיים. אמנם יש חלומות כאלה, אבל זה לא רוב החלומות, אלא חלומות נדירים מאוד ( אנו זוכרים אותם, כי הם בסוף התגלו לנו כנכונים) . החלומות משקפים את תת המודע שלנו ואת שאיפותינו הכמוסות ואת דאגותינו וכל מה שהיינו רוצים לשפר או פוחדים ממנו. לכן על שאלותייך הבאות :

*האם עפ'י החלום המרצה גם במציאות יהיה עבורי סוג של מנטור שידאג ויתמוך בעבודה/התפתחות*...?
*שבעצם אם אני אאמין ואנחה את עצמי, זה יתגשם?*

אין תשובה על ידי החלום. החלום אינו מנבא, אלא משקף את עצמך. אם את רוצה שהוא יהיה מנטור עבורך – תפעלי למען זה! אבל האם זה כדאי, אם זה יצליח? אין לזה תשובה. אם תנחי את עצמך, זה יתגשם? אין וודאות. אבל לפי המחקרים שנעשו – אנשים מצטערים יותר על מה שהם פיספסו בחיים, מאשר על בחירות לא נכונות או טעויות בבחירה, שהם עשו!

ה. אפשרות נוספת לפרוש – החלום משקף לך את המצב (הטוב) כאשר תפעלי לשנות אותו. לא די לשאוף מעלה, אלא צריך לפעול. אם אנגלית זה החסם – תלמדי אנגלית. אם תואר נחוץ, תנסי להשיגו ( אול באוניברסיטה הפתוחה?). החלום אומר לך, שבלי מאמץ מצידך – לא תזכי במה שאת רוצה. ה"מנטור" יגיע כאשר תראי לכולם ולעצמך שאת פועלת למען קידומך. הבחירה בידייך והיא לא קלה, בפרט בתקופה לא וודאית כמו היום. שימי לב שחלמת חלום זה, אחרי שכבר עשית משהו לקידומך - לקחת קורס ופעלת וזה הצליח!! אין דבר מצליח יותר מהצלחה (גם מפחיד...) ולכן החלום משקף פעולת המשך.

תחשבי על החלום ועל הפרוש. אולי תמצאי את הפרוש המתאים לך ותחליטי נכון.

למעלה