מרצה ערבי ניסה לזרוק חייל מהרצאה

ולמה אתם מכנים את המרצה "ערבי"

אני נגד זה וגם נגד זה. את המרצה לא צריכים לקרוא לו "ערבי" הוא ישראלי בידיוק כמו כל אזרח במדינה והמרצה לא היה צריך לזרוק את החייל מההרצעה ואגב, אינני בטוח שלמשל בארצות הברית מקובל או נותנים לאנשים במדים צבאיים להכנס להרצאות אקדמיות..

רוני13

New member
הוא ערבי!

זה המוצא שלו! מתי תבין שזה לא סותר שקוראים לו ערבי ישראלי?!

yonatan31

New member
לא נראה לי שמרצה שעוין תלמידים במדי צה"ל

היה מגדיר את עצמו כישראלי.

noamgk

New member
כל מי שחי בישראל הוא אזרח מדינת ישראל.

ישראלי הוא בן לעם ישראל, לא פחות מיהודי. אין שום דבר "ישראלי" בערבי תומך טרור מאום אל פאחם.

כל מי שחי בישראל הוא תושב ישראל, לווא דווקא

אזרח. חיים פה דווקא לא מעט אנשים שהם לא אזרחים. יהודי בגולה שלעולם לא היה בארץ [וגם אם ביקר בה] הוא לא ישראלי. הוא יהודי. ישראלי הוא אחד עם אזרחות ישראלית, שכן יהודים מקבלים אותה אוטומאטי אם עשו עלייה, והם היחידים המורשים לעשות עלייה. ערבים ישראלים הם אלו שחיים כאן כמה דורות, והם ישראלים לא פחות ממך- לא משנה אם הדעות שלך מנוגדות לדעות שלהם.

noamgk

New member
בסדר, תושב ישראל. התבלבלתי.

בדיוק השבת אנחנו קוראים בפרשה על המאבק של יעקב במלאך וקבלת ברכתו לאחר מכן - "לֹא יַעֲקֹב יֵאָמֵר עוֹד שִׁמְךָ כִּי, אִם יִשְׂרָאֵל, כִּי שָׂרִיתָ עִם אֱלֹהִים וְעִם אֲנָשִׁים, וַתּוּכָל:" יהודי הוא ישראלי הוא יהודי. בן לעם ישראל, שהוא העם היהודי. יש אזרחות ישראלית, נכון, ויש מדינת ישראל, ולכן יאמר בהתאם - "אזרח (מדינת) ישראל" או "תושב (במדינת) ישראל", אבל ישראלים הם יהודים בלבד, וזה מחליא אותי כשמשתמשים בשם ישראל על אוייבנו (אני בטוח שזה גם מחליא אותם, אלא שכל עוד זה פועל לטובתם אין מה להתלונן). אין שום קשר לדעות, יש ישראלי ויהודי ויש ערבי.

רוני13

New member
פשש...

אף פעם לא הסתכלתי על זה ככה. אני פשוט הסתכלתי על זה כמו שלמי שגר בצרפת קוראים צרפתי או למי שגר באיטליה קוראים איטלקי אז ככה מי שגר בישראל הוא ישראלי. ויש גם ביטויים תנכיים-כמו אליהו התשבי/הגלעדי כי הוא גר בתושב ואח"כ עבר לגלעד. אז ככה הסתכלתי על העניין.

noamgk

New member
יכול להיות שככה זה באמת...

הרי מעשית אין בעיה לקרוא לכל תושב ואזרח בישראל "ישראלי", אבל לדעתי זה חילול המושג "ישראל". אין דבר כזה "ערביי ישראל", כמו שאין דבר כזה "הנצרות היהודית" או כל שילוב מזעזע אחר...

M e g g i

New member
זה כ"כ מרתיח...!!

אגב, המקרה הזה מזכיר לי מאוד את המרצה הפמיניסטית שדרשה מסטודנטית ערבייה להוריד את הרעלה.

למעלה