מרציאנו הצביע נגד הקואליציה

bhnadav

New member
מרציאנו הצביע נגד הקואליציה

המורדים, סיבוב 2: מרציאנו הצביע נגד הקואליציה לאחר שנעדר בהצבעה על התקציב, הצביע ח"כ מרציאנו נגד עמדת הקואליציה בוועדת הכנסת. בעקבות כך פרץ עימות מילולי בינו לבין יו"ר הקואליציה, במהלכו נשמע מרציאנו אומר: "האפס הזה" אילן מרסיאנו עימות מילולי חריף פרץ היום (ג') בוועדת הכנסת, בין יו"ר הקואליציה, אביגדור יצחקי, לחבר הכנסת יורם מרציאנו מהעבודה. זאת בשל סירובו של האחרון להצביע בהתאם לעמדת הקואלציה בדיון. מרציאנו נשמע אומר: "האפס הזה", ואילו יצחקי אמר כי יפסול כל הצעה שמרציאנו יעלה, בתגובה להתנהגותו היום. ח"כ מרציאנו התגלה למעשה כאופוזיציונר בתוך הקואליציה, לאחר שנעדר מהצבעה בקריאה הראשונה על תקציב המדינה. העימות פרץ לאחר שמרציאנו הצביע בעד הצעתו של חבר הכנסת טלב א-סנע (רע"מ-תע"ל) שדרש להעלות לדיון דחוף את נושא אי תשלום השכר לעובדי הרשויות המקומיות. מרציאנו הסביר כי הוא לא חשב שבהצבעה יש משמעת סיעתית או קואליציונית. "אני לא מבין על מה יצא קצפו של יצחקי. הצבעתי בעד ההצעה של א-סנע כי הנושא הזה הוא חשוב, אבל יצחקי התנפל עלי". לדברי מרציאנו, יצחקי אמור לו כי מעתה הוא לא יורשה להגיש הצעות חוק ולא יורשה לדבר בהצעות לסדר במליאת הכנסת. "השבתי לו 'מה זו הבריונות הזאת?' אם יצחקי ימשיך בדרך הזו, הכנסת הולכת להתנהל בצורה קטסטרופלית. מה הוא חושב שאני עובד אצלו? שאני פקיד שלו? אמרתי לו שהוא לא בחר אותי לכנסת והוא השיב 'אני אדאג שלא תיבחר בפעם הבאה'. לצערי יצחקי לא השתחרר מהעובדה שהוא לא מנכ"ל משרד ראש הממשלה והוא אינו יכול לעשות מה שעשה שם. אנחנו לא היינו ולא נהיה פיונים שלו". בתגובה אמר יצחקי כי "מעתה הקואליציה לא תתמוך באף הצעת חוק שמרציאנו יגיש. הוא לא יכול לדרוש שנתמוך בהצעות שלו שהוא עצמו באופן תמידי מצביע בניגוד לעמדות הקואליציה. אם יש לו בעיה מסוימת לגבי נושא מסוים שיתקשר, שיגיד משהו, אבל הוא מתנהג כאילו זו הקואליציה של אבא שלו. מה זה הדבר הזה? ברור שזה בסדר שיש דעות שונות, אך לקואליציה אין זכות קיום אם כל אחד יעשה מה שבא לו. ח"כ מרציאנו לא יקבע את זכות הקיום של הקואליציה אם המפלגה שלו לא תטפל בו, אני אטפל בו". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3251474,00.html

bhnadav

New member
מרציאנו ליצחקי: 'אפס מאופס'

מרציאנו ליצחקי: 'אפס מאופס' הח"כ המורד: כשבוע לאחר שנעדר מההצבעה על תקציב המדינה בקריאה ראשונה, כמחאה על העלאת מחירי הלחם, ממשיך ח"כ יורם מרציאנו לחולל סערות בכנסת. היום הוא הצביע שוב בניגוד לעמדת הקואליציה, הפעם בוועדת הכנסת, והתעמת עם יו"ר הקואליציה, ח"כ אביגדור יצחקי, אותו כינה "דיקטטור" ו"אפס מאופס". המהומה החלה לאחר שח"כ מרציאנו (עבודה) החליט להצטרף להצעה לסדר שהגיש ח"כ טאלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל) בנושא מצוקת עובדי הרשויות המקומיות שלא קיבלו שכר במשך תקופה ארוכה. נשיאות הכנסת החליטה שלא להעלות את הנושא לדיון במליאה. הבוקר הגיש ח"כ א-סאנע ערעור לוועדת הכנסת, ודרש לאפשר לו להעלות את הנושא לדיון. הקואליציה התנגדה לבקשה ובהצבעה שנערכה בוועדת הכנסת הפתיע ח"כ מרציאנו כשתמך בדרישתו של א-סאנע. "מה אתה עושה? אתה חבר בקואליציה?", נזף בו יו"ר הקואליציה יצחקי (קדימה). "למה שלא אצביע עבור ההצעה?", ענה לו מרציאנו. "אני הייתי סגן ראש עירייה בלוד והתפטרתי מתפקידי בגלל אי תשלום שכר לעובדים. בוודאי שאצביע עבור הצעה כזו". בתגובה, איים יצחקי על מרציאנו כי ימנע ממנו בעתיד להעלות הצעות לסדר. מרציאנו: "הוא לא יכול לאיים עליי" הדברים הרתיחו את מרציאנו. "אתה בריון, אתה דיקטטור", התפרץ לעבר יצחקי בצעקות. בעקבות חילופי הדברים הרחיקה אותו יו"ר הוועדה, ח"כ רוחמה אברהם, מהדיון. לאחר שעזב את החדר, המשיך מרציאנו בהתקפה על יצחקי. "פשוט בושה. אביגדור יצחקי חושב שהוא עדיין מנכ"ל משרד ראש הממשלה. הוא בסך הכל חבר כנסת, שלא יאיים עליי", אמר מרציאנו הנזעם. "מה יותר דחוף מלהעלות בדיון בכנסת את נושא עובדי המועצות המקומיות שלא מקבלים שכר? הוא לא יכול לאיים עליי. הוא אמר לי 'אני אראה לך', ועכשיו אני מתייעץ עם עורך הדין שלי כיצד להגיב לאיומים עליי. שלא יתנהג כמו דיקטטור". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/423/006.html

טלמ

New member
מרציאנו צריך לקבל על הראש מפרץ

שלי יחימוביץ' לפחות הורידה הילוך אבל לא נראה לי שהבן אדם מבין שהוא בקואלציה ויש משמעת קואליציונית.

bhnadav

New member
אני לא מבין אותו.

אם יש לו בעייה עם ההחלטות על עמדת הקואליציה, שיפנה להנהלת הקואליציה. לא יכול להיות שהוא מגיע לוועדה ומצביע כאוות נפשו. ובכלל, זכותו של יו"ר הקואליציה לומר לח"כ מהקואליציה שמצביע באופן סדרתי כנגד עמדת הקואליציה, שהנהלת הקואליציה לא תקבל את הצעות החוק שלו. מעבר לזה - אני אתפלא אם וועדת המשמעת של מפלגת העבודה לא תעשה זאת בעצמה, כלומר תאסור עליו להגיש הצעות חוק או לעלות על דוכן הנאומים, כפי שמקובל בכנסת. מרציאנו חושב שהוא נבחר במסגרת מפלגת יחיד ולא כאחד מבין 19 במפלגת העבודה שחתמה על הסכם קואליציוני עם מפלגת קדימה, שבין השאר כולל גם משמעת קואליציונית. אם המסגרת הזו לא מתאימה לו - הוא היה מוזמן להצביע כנגד ההסכם בסיעה שלו ואם הוא לא יכול לחיות עם החלטת הסיעה הוא מוזמן להתפטר מהכנסת ולהחזיר את המנדט של העבודה ושל הקואליציה, כי בנתיים הוא מתנהג כמו עוד ח"כ של האופוזיציה.

mean girl 16

New member
הלו טלמ

עד שלי, כן?

trigotrigo

New member
אני נוהג לומר על זה

"יעבור להם" וכן, זה אולי נשמע סרקסטי ולא רציני, אבל זה מלא בתוכן. מורדים תמיד היו, ותמיד יהיו - לא כל הפולטיקאים רגילים למשמעת עצמית, קל וחומר למשמעת קואליציונית, ולפיכך זה לא צריך להיות ענין גדול. בסופו של דבר, זה יעבור להם, כי מורדים לא שורדים מערכת בחירות.

למעלה