מרציפן וצבעי מאכל
עשיתי בשבוע שעבר עוגת יומולדת לבתי, והחלטתי לעבוד עם מרציפן ולא עם בצק סוכר, כי טעמו יותר טעים לנו. גיליתי שהעבודה עם המרציפן יותר קלה לי, הוא פחות נדבק, לא הצריך קורנפלור. כשרידדתי אותו, שמתי אותו בין שני דפי פרגמנט, מה שמאוד מקל על הרידוד. שאלות: למה הבצק סוכר יותר נפוץ בעיצוב עוגות? בגלל המחיר? ראיתי במר קייק שיש סוגים שונים של מרציפן, למשל 22%, 33%. מה ההבדל ביניהם? ולגבי צבעי מאכל: הומלץ לי להשתמש בג'ל של וילטון שהוא מאוד יקר. גיליתי שגם צבע מאכל פשוט צובע הן בצק סוכר והן מרציפן. מה היתרון של הג'ל? תודה.
עשיתי בשבוע שעבר עוגת יומולדת לבתי, והחלטתי לעבוד עם מרציפן ולא עם בצק סוכר, כי טעמו יותר טעים לנו. גיליתי שהעבודה עם המרציפן יותר קלה לי, הוא פחות נדבק, לא הצריך קורנפלור. כשרידדתי אותו, שמתי אותו בין שני דפי פרגמנט, מה שמאוד מקל על הרידוד. שאלות: למה הבצק סוכר יותר נפוץ בעיצוב עוגות? בגלל המחיר? ראיתי במר קייק שיש סוגים שונים של מרציפן, למשל 22%, 33%. מה ההבדל ביניהם? ולגבי צבעי מאכל: הומלץ לי להשתמש בג'ל של וילטון שהוא מאוד יקר. גיליתי שגם צבע מאכל פשוט צובע הן בצק סוכר והן מרציפן. מה היתרון של הג'ל? תודה.