מרציפן פיסטוקים ?

דיק.

New member
מרציפן פיסטוקים ?

מה זה בדיוק? אפשר להשיג את זה לדעתכם? אפשר לעשות את זה לבד? (אולי במקום שקדים להכין מפיסטוק? ) בקיצור אני צריך מרציפן פיסטוק במסגרת החיפושים נתקלתי ב "תמצית פיסטוק" סוג של מחית סמיכה וירוקה מה זה? מה עושים עם זה. תודה מראש וחג שמח : )
 

דיק.

New member
בשביל

קרפ דה פיסטשיוס אה שוקולה זה עוזר? עכשיו את יודעת מה זה מרציפן פיסטוקים? :)
 

judi1

New member
לא עזר לי..

..פשוט היה לי פעם מתכון, שבטח קבור באחת המחברות המצהיבות שלי, של פסטוקים טחונים עם חמאה ואבקת סוכר, שנועדו למריחה מעל עלה מרציפן לצורך גילגול וחיתוך..וזה טעיםםם...וגם יפה .. תהיתי אם מדובר בכך או במרציפן ממש. לא ניסיתי את הטכניקה המקובלת למרציפן שקדים על פסטוקים. אבל אם תרצה לנסות הרי שניתן להכין אותו בצורה קלה עם אבקת סוכר וסירופ מסוכר ענבים.
 
מחית פיסטוקים

אין לי תשובה לגבי מרציפן פיסטוק למרות שהכנתי בצורה דומה למרציפן שקדים. (הבעיה היתה שלא מצאתי דרך להפטר מהקליפה הדקה שהותירה עכירות והצבע לא היה ירוק עז כפי שרציתי). אבל נראה לי שהקישור הזה יתן לך תשובה לגבי המחית שניתקלת בה. עד כמה שהבנתי הוא משמש בדיוק למטרה שאתה מחפש עבורה את המרציפן. מחית פיסטוק
 

דיק.

New member
ליתר דיוק

Coarser and less sweet than marzipan, this is the ingredient of choice for most French pastry chefs. It is made from just three ingredients, ground, blanched almonds, ground pistachios and sugar. The delicious flavor of pistachio shines through. Use it in cookies, pastries and desserts. Use it for non-traditional macaroons, Petit Fours, Torts and Tarts. פה
 

judi1

New member
הסרת הקליפה הדקה..

חליטה במים רותחים לדקה,,ואז אין כל בעייה..
 
ניסיתי לא הלך../images/Emo10.gif

היו לי 300 גר' פיסטוקים קלופים. חלק ניסיתי בחליטה... הצחקתי אותם, לא זז הרוורס, ניסיתי חלק נוסף בקליה ושיפשוף במגבת מטבח, רק העור מאצבעותי התקלף... בסוף טחנתי עם הקליפה הדקה וכמובן הצבע לא היה משהו... הכוננה היתה ליצור גלילי מרציפן שמורכבים משלוש שכבות, שכבת מישמיש מייובש טחון עם אבקת סוכר, שיכבת מרציפן לבן ושיכבת מרציפן פיסטוק. והפיסטוק העכור לא ממש בלט על רקע הצבעים האחרים ומאז לא חזרתי לנסות.
 

judi1

New member
הי אם חיטה ...

לפי זכרוני .. הפיסטוקים שקילפתי אז היו קלויים. הקליפה שלהם התקלפה בקלות והניבה גוון ירקרק עז. יש עוד שיטה (שלא ניסיתי על פסטוקים) עם סודה לשתייה ומים רותחים. ,אבל צריך לעבוד עם סטופר. צריכה לחפש את הכמויות.השתמשתי בזה בזמנו להסרת קליפת אגוזי לוז, ואז עברתי לשיטה אחרת של קלייה של שלוש דקות ואז קילוף בקלות. מוכנה לנסות את כל אלה כשאתפנה אם זה חשוב. ביי ויום טוב.
 
../images/Emo51.gif יותר משחשוב זה מסקרן../images/Emo13.gif

באמת אל "תצאי מגידרך", נסי אם יזדמן לך. אני אמנם משתמשת בפיסטוקים בבישול ואפיה, אבל ברוב המתכונים הם "שבורים", או גרוסים ולכן אין כל כך משמעות לקליפה. אני מניחה שמחית הפיסטוקים שהזכרתי תענה על הדרישות במקרה שאזדקק לצבע נקי. ואקנה אם ארגיש צורך. ושוב תודה על הנכונות.
 

אוליבר

New member
מרציפן פיסטוק

ממולץ לקלות את הפיסטוקים לקלף לטחון (לא בפוד פרוססור אלה במטחנה !)להכין סירופ סוכר בדרגת כדור רך (צמיג אבל לא יותר מידי בערך 115 מעלות) דרך ההכנה כמו שמכינים מרציפן שקדים , לשים לב שהפיסטוקים אינם בעלי כושר ספיגה כמו השקדים.
 
למעלה