מרצפות סומסום - מה החסרונות? ומה

מרצפות סומסום - מה החסרונות? ומה

היתרונות? רצפת סומסום סופגת? אם נשפך משהו זה משאיר כתם? היום אני גרה בדירה עם "בלטות" משנות השמונים. לא יפה כמו קרמיקה אבל אלוף העולם ב"נוח". לא רואים ליכלוך בכלל
(רק מרגישים כשהולכים יחפים) רצפת סומסום היא כזו או רגישה יותר?

../images/Emo45.gifהו, הנה מישהיא שמבינה לליבי../images/Emo23.gif

אין, אין כמו מרצפות הטראצו (בלטות) בנוחות אחזקה
הקרמיקה זולה יותר, אבל משעבדת
לגבי רצפב שומשום- אין לי מושג..... אבל גם אני אשמח לשמוע חוות- דעת, ועלויות.

אז בדיוק דיברתי עם חברה שאמרה

שסוםסום מאוד רגיש. כתמים וכאילו. לא מתאים לי
קרמיקה מאוד יפה אבל כל שערה שנושרת רואים לא מתאים לי
אצלה יש "בלטות" צבעוניות ונראה לי ממש אחלה. אומנם לא הכי יפה בעיניי אבל לא מכוער - והכי חשוב - פרקטי מאוד מבחינתי. נראה לי שאני אלך על זה. (או שאני אשנה את דעתי עוד עשרת אלפים פעם כי יש לי בטח עוד שנה לתחילת הבניה....)

הבלטות נקראות "טראצו". אין כמוהן

רק שהן יקרות ביחס לקרמיקה. לפחות הדגם שאני רוצה (משולב חתיכות שיש). אם תמצאי משהוא זול- אודה לך אם תעדכני

ומה לגבי הבלאי שלהן

לדעתי הן נראות זוועה מראה מיושן של בניני עמידר לרוב גם אחרי מספר שנים הן משחירות וזה פשוט נראה מלוכלך כל הזמן אבל על טעם וריח אני לא מתווכחת, רק מביעה את דעתי בלבד... לגבי קרמיקה ולכלוך הקרמיקה המאט קלה לתחזוקה, וגם לא רואים עליה שיער לכלוך וכו, במיוחד אם בוחרים בצבע שהוא לא אחיד, מעיין ואש לדעתי אתן מדברות על הקרמיקה המבריקה, ואכן עליה רואים כל פיפס. אם תלכי על צבע דמוי טראקוטה, גוון כתמתם נוטה לחום, מבטיחה לך שלא תראי עליה כלום מעבירה תמונה של הריצוף במטבח העכשוי שלנו (תאלצי גם לראות את הכלבה שלנו
), כדי שתראי לאיזה קרמיקה אני מתכוונת.

נאלצתי לראות- והיה כדאי../images/Emo13.gif

לגבי הטראצו- יש ה-מ-ו-ן דוגמאות וגדלים, ממש לא כמו דירות עמידר
אני בחרתי מרצפות בהירות, יחסית, עם חתיכות שיש (לא קטנטנות) "שתולות" בתוכן. ראיתי
שרוצף ככה, ויצא להם מקסים.

אם את אוהבת זה משהו אחר

אבל לא להגיד שהתחזוקה של הקרמיקה היא קשה להיפך, על הקרמיקה אפשר להשתמש בכל חומר ניקוי, ואין צורך בחומר הברקה, והאמת שהכי הכי טוב זה לנקות אותה עם מים בלבד. לעומת זאת בטרצו/שומשום את מוגבלת כי זו בכל זאת אבן... וכמובן יש צורך בשימוש בואקסים וחומרי הברקה על מנת לשמר את המראה

התחזוקה קשה- צריך לשטוף פעמים רבות

כל לכלוך נראה לעין, ולא רק במבריקות. הרצפה במטבח שלך לא "מקטינה" את מראה החדר בגלל שהיא כהה, יחסית

התשובה היא לא

לא, התחזוקה היא לא קשה- שוטפים את הבית פעם בשבוע (ורק בשביל ההרגשה הטובה לא כי נראה שצריך) לא, הלכלוך לא נראה לא הצבע של הריצוף לא מקטין את הבית, אלא נותן לו מראה כפרי ספרדי אם זה היה תלוי בבעלי- היינו מרצפים את הבית החדש באותו הריצוף (הוא האחראי לניקיון...) הוא גם הריצוף הכי זול שקיים בשוק כאן, אבל אני מעדיפה את הגרניט פורצלן בגוונים הבהירים, כי אני רוצה מראה יותר מעודכן ולא כפרי ממש.

אהבתי את הכלבה! ../images/Emo13.gif

הכלבה גם מתאימה לקרמיקה וגם למכנסיים
אני מחפשת משהו יותר בהיר, אני מניחה שאני אלך ואתלוש שערות בכל חנות ריצוף עד שאני אמצא משהו שלא רואים עליו את השיערות וגם חינני בעיניי

למעלה