מכבי לא הייתה צריכה לשחרר אותו בכלל
כתבתי את זה כאן לאורך כל התקופה, החל מהשמועות על השחרור שלו ועד לשחרור בפועל. עכשיו, אחרי ששיחררה אותו ובהנחה שווייט ישוחרר מהקבוצה (הנחה סבירה מאוד), אני חושב שבכל זאת כדאי להחזיר אותו. המצב לא יהיה דומה למצב שלפני השחרור. לפני ששחררו את פייזר, הייתה למכבי הזדמנות להראות לפייזר כמה היא קבוצה תומכת ולחבר אותו אליה עם תחושת מחוייבות עצומה. היא הייתה יכולה להפוך אותו לאולסי פרי הבא (להבדיל) ולגרום לו להיות מזוהה עם הקבוצה לאורך שנים וגם אחרי שהוא יפרוש. עכשיו המצב שונה... עכשיו, אם פייזר יחזור, הוא יחזור פגוע. כמה מקצוען שהוא לא יהיה, תמיד הוא יישא איתו את המשקעים של העובדה שניסו להעיף אותו בזמן שהוא מחלים מפציעה ושבוע לאחר שאמא שלו נפטרה. לעניין המקצועי, אני מאמין שפייזר יחזור לרמה ההתקפית שהוא שיחק. זה ייקח לו קצת זמן בגלל החששות מפציעות נוספות, אבל עד לשלב הטופ 16 נוכל לקבל אותו בחזרה. ברמה ההגנתית הוא לא היה מזהיר גם לפני הפציעה, אז אי אפשר לבנות עליו שהוא יהיה שחקן הגנה טוב כשיחזור. אם מחליטים להחזיר את פייזר, אני חושב שצריך לשחרר את ווייט באופן מיידי ולהביא במקומו (בנוסף לפייזר שיחזור) שחקן הגנתי לעמדה 4 שיודע להתמודד עם שחקנים מאסיביים בהגנה. הדבר יפתור את התורפא של מכבי באיזור הצבע. אם לא מחזירים את פייזר, השחקן הזה שצריכים להביא לעמדה 4 צריך להיות גם עם יכולות התקפיות בעבודה עם הגב לסל ויכולת מסירה סבירה. יכול להיות שאפי משאיר את ווייט בקבוצה במטרה להפוך אותו לשחקן כזה. ייתכן שזה יעבוד (אם הוא ימשיך להריץ אותו ביציעים כדי לחזק לו את הרגליים במקביל להרבה עבודה מנטאלית ומקצועית), אבל אני בספק... לגבי באטיסטה אין לי תשובה כרגע... זה תלוי בהרבה נעלמים...