מתכון למרק עגבניות מעולה,,
מרק עגבניות נפלא שהפך אצלינו במשפחה,למרק- העגבניות הכי טעים שיש,
הכנתי אותו כבר עשרות פעמים. (המקור: מתכון שהביאה בזמנו אודטה.)
 
המצרכים:
8 עגבניות (לחלוט במים רותחים ולהסיר קליפה,ולאחר מכן לחתוך לקוביות בינוניות.לא גדולות מדי ,ולא קטנות ).
2 בצלים בינוניים קצוצים גס - לטגן ב-4 כפות שמן,עד שנעשים שקופים,ואז להנמיך את הלהבה,ולהוסיף 10 שיני שום -כתוש טרי.ולערבב על אש קטנה,כ- 3 דקות ,
ולאחר 3 דקות ערבוב והשגחה שלא יישרף,,,מוסיפים למחבת עם הבצל ,את קוביות העגבניות החלוטות ,ולערבב ביחד על אש בינונית בדיוק 3 דקות,
ואז להוסיף :
6 כוסות מים, .
3 כפות אבקת מרק ,בטעם עוף.
1 כפית כוסברה יבשה.
1 כפית מחוקה בזיליקום יבש.
1 עלה דפנה לטחון או לפורר
1/2 כפית טימין (קורנית),
1/2 כפית אבקת אניס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן.
מעבירים ללהבה גבוהה ומחכים מעט לרתיחה טובה, ואז להעביר ללהבה קטנה.
מבשלים עם מכסה חצי מכוסה ,(למניעת גלישה מהסיר,ולאפשר שחרור האדים).
מודדים 30 דקות בדיוק ומכבים את האש.
מסיפים פנימה 5 כפות פטרוזליה קצוצה-גס,
 
מכסים במכסה ,מודדים 15 דקות בדיוק ,וזה מוכן !!!
 
 
מתקבל מרק נפלא בטעמו ובמרקמו.
מיגוון סוגי התבלנים הרבים שבמתכון ,יוצרים אירומה נהדרת למרק,
ובנוסף,
בגמר הבישול,הוספתי לכול מרקייה :
קרוטונים מתובלים.(יש להשיג בכול סופר).
וקוביות מגוש טופו,חתוך לקוביות .
אפשר להשתמש בצנוברים שמוסיפים המון :הזהבתי 2 -3 דקות בתנור-האפייה,
(להיזהר ! הצנובר נשרף במהירות אם לא משגיחים!!!).
לסיכום:
קוביות הטופו יוצרים מרקם קטיפתי ,והקרוטונים משביעים במרק הטעים והריחני הזה, והצנוברים מוסיפים מטעמם לחגיגה.
אגב ,
לא להיבהל מההסבר הארוך והמפורט,
סה"כ ,ההכנה די מהירה ,כאשר כול המצרכים מאורגנים מראש בתוך מגש.