מרקים טחונים

jen711

New member
מרקים טחונים

יש לי חשק למרקים טחונים.
לא בטוחה שזה נקרא ככה אבל אני מתכוונת לכאלה שטוחנים עם בלנדר מוט לקראת הסוף.
יש לי מתכון למרק דלעת ומרק ברוקולי ואשמח לקבל ממכם מתכונים בסגנון הזה.
תודה מראש
 

Maldini Girl

New member
האם יתאים לך אחד מהמרקים הבאים?

אם כן תגידי ואכתוב מתכון

מרק תפו"א מוקרם
מרק תפו"א וחומוס
מרק כרובית
מרק כתום
מרק עגבניות
מרק תירס
 

jen711

New member
תודה

כרובית אני לא אוהבת ואני מנסה להמעיט בתפוחי אדמה.
תירס זה בהחלט רעיון ואמור להיות לי אפשהו מתכון לזה...
גם עגבניות וכתום אשמח לראות
 

Maldini Girl

New member
בבקשה

מרק תירס
ל4-6 מנות:
שקית תירס סנפרוסט, מופשרת ומסוננת ממים
חצי כרישה (החלק הלבן והירוק)
בצל אחד חתוך לחצאי טבעות דקות
כ15 גר' חמאה
פחית קרם קוקוס
מלח, פלפל/ פלפל לבן/ פלפל חריף לפי הטעם
2 כוסות מים/ ציר עוף או ירקות
מעט רוטב דגים (לא חובה)

- ממיסים בסיר את החמאה ומאדים בה את הבצל והכרישה עד שקיפות, מוסיפים את התירס, מערבבים.
-מוסיפים מלח, פלפל, ציר/מים, הציר צריך בערך לכסות את תכולת הסיר.
- מבשלים כ-20-30 דק' על אש בינונית. בסוף הבישול מסננים מהנוזלים ושומרים אותם בצד.
-במטחנה ידנית טוחנים את התירס עד לקבלת המרקם הרצוי, מוסיפים לו את קרם הקוקוס, תבלינים, ומחזירים לאט את הנוזלים או חלקם עד לקבל המרקם הרצוי של הסמיכות.
אפשר להגיש עם שמן שומשום ובצל ירוק, או לאכול כמו שזה.

מרק עגבניות
4-6 מנות
-כמות גדולה של עגבניות גודלות ובשלות, אני לא יודעת בדיוק כמה, בטח כ10-15 עגבניות. לחרוץ את הקליפה, לחלוט ולקלוף אותן.
-חצי כרישה קצוצה
- בצל חתוך לחצאי טבעות
-3-4 שיני שום פרוסות דק
-בערך כוס של מים/ ציר ירקות/ עוף
-מלח, פלפל לפי הטעם
-כמה עלי בזיליקום נקיים וקצוצים.
כחצי גביע שמנת מתוקה (לא חובה)
כף שמ"ז או 15 גר' חמאה
ייתכן שיהיה צורך גם בכפית-2 של סוכר.

-בסיר מאדים בשמן או חמאה את הבצל, הכרישה והשום עד לשקיפות.
-בינתיים, קוצצים את העגבניות לקוביות.
-כשהבצל שקוף מוסיפים לסיר את העגבניות, מלח, פלפל, בזיליקום. מבשלים את התערובת עד שהעגבניות מתמוססות ומתרככות. טועמים ומוסיפים סוכר אם העגבניות חמוצות מידי.
-בשלב זה טוחנים את התערובת למרקם חלק פחות או יותר ומוסיפים בהדרגה מים/ ציר עד לקבל המרקם הרצוי, מוסיפים גם שמנת אם רוצים.

מרק כתום
2 גרסאות: בפשוטה, לוקחים מגוון ירקות כתומים: דלעת, דלורית, גזר, בטטה, מבשלים אותם עד להתרככות, טוחנים, ומוסיפים תבלינים ומים/ חלב / שמנת ( או גם וגם). אני גם מוסיפה תפוח אדמה אחד אבל לחלוטין לא חובה.

בגרסא השנייה-
חותכת את הירקות הכתומים שבחרתי לקוביות בינוניות, מקרמלת את הירקות הכתומים שבחרתי בבערך כף סוכר (או קצת פחות) ומעט שמן. מוסיפה שורש למון גראס קצוץ, אפשר גם עלי למון גראס, אבל אז כשמסננים מהנוזלים כדאי להוציא אותם החוצה, כף קארי צהוב ומערבבת. מוסיפה נוזל (עדיפות לציר כלשהו) עד שמכסה את הירקות ומבשלת עד התרככות. מסננת מהנוזלים (ושומרת את הנוזלים בצד), טוחנת את התערובת, מוסיפה קרם קוקוס ובהדרגה מחזירה נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי.
 

שרי 55510

New member
מתכון למרק עגבניות מעולה,,

מרק עגבניות נפלא שהפך אצלינו במשפחה,למרק- העגבניות הכי טעים שיש,
הכנתי אותו כבר עשרות פעמים. (המקור: מתכון שהביאה בזמנו אודטה.)
&nbsp
המצרכים:
8 עגבניות (לחלוט במים רותחים ולהסיר קליפה,ולאחר מכן לחתוך לקוביות בינוניות.לא גדולות מדי ,ולא קטנות ).
2 בצלים בינוניים קצוצים גס - לטגן ב-4 כפות שמן,עד שנעשים שקופים,ואז להנמיך את הלהבה,ולהוסיף 10 שיני שום -כתוש טרי.ולערבב על אש קטנה,כ- 3 דקות ,
ולאחר 3 דקות ערבוב והשגחה שלא יישרף,,,מוסיפים למחבת עם הבצל ,את קוביות העגבניות החלוטות ,ולערבב ביחד על אש בינונית בדיוק 3 דקות,
ואז להוסיף :
6 כוסות מים, .
3 כפות אבקת מרק ,בטעם עוף.
1 כפית כוסברה יבשה.
1 כפית מחוקה בזיליקום יבש.
1 עלה דפנה לטחון או לפורר
1/2 כפית טימין (קורנית),
1/2 כפית אבקת אניס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן.
מעבירים ללהבה גבוהה ומחכים מעט לרתיחה טובה, ואז להעביר ללהבה קטנה.
מבשלים עם מכסה חצי מכוסה ,(למניעת גלישה מהסיר,ולאפשר שחרור האדים).
מודדים 30 דקות בדיוק ומכבים את האש.
מסיפים פנימה 5 כפות פטרוזליה קצוצה-גס,
&nbsp
מכסים במכסה ,מודדים 15 דקות בדיוק ,וזה מוכן !!!
&nbsp
&nbsp
מתקבל מרק נפלא בטעמו ובמרקמו.
מיגוון סוגי התבלנים הרבים שבמתכון ,יוצרים אירומה נהדרת למרק,
ובנוסף,
בגמר הבישול,הוספתי לכול מרקייה :
קרוטונים מתובלים.(יש להשיג בכול סופר).
וקוביות מגוש טופו,חתוך לקוביות .
אפשר להשתמש בצנוברים שמוסיפים המון :הזהבתי 2 -3 דקות בתנור-האפייה,
(להיזהר ! הצנובר נשרף במהירות אם לא משגיחים!!!).
לסיכום:
קוביות הטופו יוצרים מרקם קטיפתי ,והקרוטונים משביעים במרק הטעים והריחני הזה, והצנוברים מוסיפים מטעמם לחגיגה.
אגב ,
לא להיבהל מההסבר הארוך והמפורט,
סה"כ ,ההכנה די מהירה ,כאשר כול המצרכים מאורגנים מראש בתוך מגש.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

רוני1955

Active member
הכל טוב ויפה.

אבל למה אבקת מרק? למה להכניס לגוף את הרעל הזה?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כי זה טעים לנו

יש לך איזה תימוכין ממקור מוסמך שאבקת מרק מכילה רעל ?
 

שרי 55510

New member
זה המתכון המקורי ,ומנסיוני,אפשר לוותר ועדיין יוצא מרק מעולה!

גם אני מכינה תבשילים ללא תוספות מלאכותיות.בהחלט אפשר לוותר על האבקות ,
ועדיין זה מאוד טעים.
 

mykal

New member
מרקים טחונים

בהחלט מתאים למרק כזה--מרק אפונה,
מרק עדשים.
 

נטעליג

New member
עגבניות ואורז! אין לי מתכון מסודר אבל: מבשלים אורז

במרק וטוחנים עם בלנדר סטיק. האורז מסמיך את המרק ונותן מרקם יותר "חלק" (לא כמו שמנת או חלב, אבל הצבע דומה למרק חלבי)
 

ybo4

New member
המרק הטחון היחיד שאני אוהבת ממש

הוא מרק אטישוק ירושלמי
בכמויות אני לא חזקה אבל ההכנה פשוטה והתוצאה מדהימה בטעמה:
מה צריך
* בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
* כעשרה ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים לקוביות לא גדולות
* שני תפוחי אדמה לא גדולים קלופים וחתוכים לקוביות לא גדולות
* מעט שמן זית/צמחי אחר
* מים רותחים, מלח ופלפל לבן (אפשר גם שחור למי שפחות מקפיד על צבע)
*(נוהגים להוסיף שמנת. אני מוותרת עליה בלי צער)
הכנה
בסיר מתאים, עם מעט שמן זית (כשתי כפות) מטגנים מאדים את הבצל עד ששקוף
בינתיים מרתיחים מים
כשהבצל שקוף מוסיפים לסיר את כל קוביות הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה. מערבבים מעט שיצרבו קלות גם הם (דקה בערך) ואז יוצקים על הכל מים רותחים לכיסוי כולל כחצי אצבע מעל.
מבשלים כחצי שעה עד 40 דקות - בתחילה עד שרותח על אש גדולה ואז מעבירים לבינונית-קטנה. בודקים לאחר כחצי שעה אם אחת הקוביות ממש נימוחה. אם כן - זה הזמן להוסיף את המלח והפלפל ולבשל עוד 5 דקות.
לכבות. לתת להצטנן מעט ואז לטחון.
בתיאבון
 

פוקסי99

New member
מרק תירס

8 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
2500 גרם בשר חזה עוף חתוך לרצועות
קופסה של תירס ללא הנוזלים
2 ביצים
כף גדושה של קורנפלור
מלח
פלפל שחור

מרתיחים את המים כאשר המים רותחים מוסיפים את אבקת המרק
מוסיפים לקערת הבשר חלבון ובוחשים הייטב שיכסה את הרצועות
מוסיפים באיטיות את הבשר למים הרותחים תוך בחישה גם לאחר שכל הבשר בסיר להמשיך לבחוש עוד כדקה
מפרידים את הביצה השניה מוסיפים למים הרותחים את שני החלמונים באיטיות תוך בחישה
ולאחר מכן את החלבון הנוסף כל זה תוך בחישה לקבלת "שערות" של ביצה במרק
שופכים פנימה גם את תוכן קופסת התירס תוך בחישה מנמיכים את האש מוסיפים מלח ופלפל שחור ונותנים למרק לבעבע כ20 דקות
מוצאים רצועה של בשר ובודקים שהיא מבושלת
שמים בכוס כף של קורנפלור מוסיפים מים להמסת האבקה ושופכים תוך בחישה למרק
ממשיכים לבשל עוד דקה שתיים והמרק מוכן

שידרוג

בפעם הקודמת כאשר הכנתי את המרק הבן טען שבמסעדות המרק יותר סמיך וטעם התירס יותר דומיננטי
וכמו כן יותר מתקתק.
אז ככה:
הוספתי למתכון עוד קופסת תירס
אבל ריסקתי את שיני התירס של קופסה אחד יחד עם הנוזל במעבד מזון
אבל לא למשחה אלה למצב של חתיכות קטנות קטנות
הוספתי למרק בזמן הבישול
ועכשיו הילד מרוצה וסינן מבין שיניו (או שיני התירס)הפעם זה בדיוק כמו במסעדה
אז כל טוב
 

פוקסי99

New member
מרק שעועית

זה מתכון למרק שעועית מיוחד במרקם מיוחד.

מטגנים בצל חתוך לפרוסות
מוסיפים שורש סלרי חתוך
מוסיפים עלי סלרי חתוכים לסהרונים
2כפות רסק עגבניות.
22 עגבניות שלמות ללא הקליפה
22 כוסות שעועית לבנה מושרת ליל השלם
כוס שעועית אדומה מושרת ללילה
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות הכמות לפי החריפות שאתם אוהבים,
3 כפות מרק עוף
בשר בקר בקוביות וחלק של רגל בקר ומים לפי כמות המרק שמצפים(כ8 כוסות)
את השעועית האדומה רצוי לשים בתוך המרק בזמן הבישול בתוך חיתול או בד לבישול לא חייבים
לקראת סוף הבישול (כאשר הבשר היתרכך)
מוצאים את השעועית האדומה עם חלק מהירק וטוחנים בבלנדר
ואת המחית אשר התקבלה מחזירים למרק לבישול של עוד רבע שעה
תנסו ותהנו
זה נראה מסובך אבל אלו פעולות קצרות ופשוטות והתוצאה נהדרת
ממליץ לבשל את הבשר והרגל בסיר לחץ ל3/4 שעה ואז להוסיף לסיר השעועית ולהתחיל
 
למעלה