מרקים שונים לקוסקוס

פוקסי99

New member
מרקים שונים לקוסקוס

מרק חומוס לקוסקוס
1 כוס חומס מושרה
1 כך אריסה או רסק פלפל חריף (למי שיש פלפל וג'ומה).
3כפות רסק
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1/4 כפית סודה לשתיה
עוף מחולק(חלקים אשר אתם אוהבים).
מטגנים את האריסה עם 3 כפות רסק פפריקה מתוקה, וחריפה והסודה.
ולהמשיך על אש קטנה מספר דקות(כדי שהתבלינים לא יישרפו).
לבשל בסיר
את העוף מים רותחים והחומוס
לאחר הבישול כאשר החומס רך
להוסיף 1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
8 שיני שום
ולבשל עוד 10 דקות
ניתן לבשל את המרק בסיר לחץ כדי לקצר זמן

מרק תוניסאי לקוסקוס
כרוב קטן
2 גזרים
2 קישואים
1 בצל גדול
4 תפוחי אדמה
1/2חב' פטרוזיליה
כרפס
1/2 חבילה כוזברה
כרעיים עוף (לפי הסועדים)
כף פפריקה מתוקה. פפריקה חריפה לפי רמת החריפות אשר אתם אוהבים
אבקת מרק
פלפל שחור. מלח
לבשל עד שהעוף מתרכך


רוטב אדום לקוסקוס

רוטב אדום לקוסקוסמאת: פוקסי99

כף האריסה (פלפל חריף מרוסק)
3 כפות רסק עגבניות
שמן לטיגון
מטגנים על אש נמוכה כדקה
מוסיפים
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1/4 כפית סודה לשתיה
מוסיפים 3 כרעיים 3 שוקיים
מוסיפים 2 כוסות חומוס מבושל (אני משתמש בחומוס מבושל של סנפרוסט)
מים רותחים עד כמעט גובה העוף
מבשלים עד אשר הבשר מתרכך
ועכשיו מוסיפים כפית מלח
כפית כמון
8 שיני שום כתוש
מבשלים עוד 10 דקות
והתבשיל מוכן

מרק שעועית לקוסקוס

זה מתכון למרק שעועית מיוחד במרקם מיוחד.

מטגנים בצל חתוך לפרוסות
מוסיפים שורש סלרי חתוך
מוסיפים עלי סלרי חתוכים לסהרונים
2כפות רסק עגבניות.
2 עגבניות שלמות ללא הקליפה
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ליל השלם
כוס שעועית אדומה מושרת ללילה
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות הכמות לפי החריפות שאתם אוהבים,
2 חבילות רוטב צלי ו2 כפות מרק עוף
בשר בקר בקוביות וחלק של רגל בקר ומים לפי כמות המרק שמצפים
את השעועית האדומה רצוי לשים בתוך המרק בזמן הבישול בתוך חיתול או בד לבישול לא חייבים
לקראת סוף הבישול
מוצאים את השעועית האדומה עם חלק מהירק וטוחנים בבלנדר
ואת המחית אשר התקבלה מחזירים למרק לבישול של עוד רבע שעה
תנסו ותהנו
זה נראה מסובך אבל אלו פעולות קצרות ופשוטות והתוצאה נהדרת


מרק גרונות הודו לקוסקוס

אצלנו מבשלים מהגרונות מרק בדיוק כמו מרק עוף רק מוסיפים גרונות במקום חלקי עוף,

2 בצלים
ראש סלרי
/שורש פטרוזיליה
2 בצלים שלמים
3 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
3 קישואים חתוכים לפרוסות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
10 כוסות מים
3 כפות אבקת מרק עוף
כפית מלח(מכוון שאבקת המרק מלוחה לאחר כ1/4 שעת בישול טועמים ומוסיםים עם צריך)
כפית פלפל שחור
ו2 גרונות הודו חתוכים לגלילים של כ5 ס"מ(לבקש מהקצב שיחתוך עבורכם)
מי שאוהב גוון מזרחי להוסיף 2 כפיות חוויג' למרק
מי שלא אוהב את החוויג' אבל אוהב חריף להוסיף בתחילת הבישול פלפל ירוק חריף 1/4 כפית כורכום 2 כפיות כמון
הכל בסיר בתחילת הרתיחה להוריד את הקצף
להנמיך לאש נמוכה עד אשר הבשר מתרכך
לקראת סוף הבישול להוסיף 1/2 חבילה פטרוזיליה
פוקסי
לגרונות ההודו יש טעם מיוחד והמרק יוצא נהדר

מרק עוף לקוסקוס

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1/2 כרוב חתוך
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 קישואים חתוכים לטבעות
2 בצלים חתוכים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים
שורש סלרי חתוך
1/2 חבילה כוסברה
1/4 חבילה פטרוזיליה
2 גבעולי שמיר
1/2 כף רסק
פלפל שחור
מלח

עוף לפי כמות הסועדים
בקשר למים
אני שם את כול המרכיבים בסיר ומוסיף מים עד לכיסוי המרכיבים ומבשל עד אשר העוף מוכן.
כדי להגביר את הטעם ניתן להשאיר מספר עלים של כוסברה פטרוזיליה ולהוסיף ל2 הדקות האחרונות של הבישול

מרק במיה לקוסקוס

לרוטב
בצל קצוץ
חבילה במיה (כחצי קילו)
3 כפות רסק עגבניות
שמן
מספר עלי נענע
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח לימון (או רבע כוס מיץ לימון טרי)
3 כוסות מים רותחים

לטגן את הבצל עד שיזהיב
להוסיף את רסק העגבניות
להוסיף מספר ענפים של נענע
מלח ופלפך שחור
להוסיף את הבמיה או הדלעת
להמשיך לטגן כ2 דקות תוך בחישה
להוסיף 3 כוסות מים רותחים
לבחוש עד קבלת רוטב אחיד
להוסיף 2 כפות סוכר
חצי כפית מלח לימון לבחוש היטב ולטעום לתקן עד קבלת טעם חמוץ מתוק
למי שלא אוהב לעבוד עם מלח לימון להוסיף 1/4 כוס מיץ לימון טרי

רוטב דלעת


הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.
צלחת קוסקוס ורוטב גרונות הודו



 

Maldini Girl

New member
עוד המלצות

הפייבוריט שלי הוא באמת איזשהו מרק עוף עם קוסקוס ומלא ירקות, שאנחנו מכינים בדרך כלל בצד ה"אשכנזי" של המשפחה.
&nbsp
בצד המרוקאי של המשפחה לרוב עושים את המרק עם בשר- שילוב של בשר בקר לבישול ארוך (למשל שפונדרה) עם חלקים של כבש/ טלה, שהשומן שלו נותן טעם חזק ונהדר למי שאוהב.
אבא שלי מוסיף בדר"כ למרק המון עשבי תיבול (סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ולפעמים גם שמיר) מה שממש צובע את המרק בצבע ירקרק, ולפעמים מוסיף גם הל.
ורסיה נוספת היא על אותו עיקרון אבל להוסיף רסק עגבניות מה שצובע את המרק בצבע אדמדם ונותן לו חמצמצות מקסימה.
&nbsp
עוד ורסיה שדי התאהבתי בה השנה היא מרק הקוסקוס ה"ירוק" של רחלי קדוש ממאסטר שף:
במרק עצמו היא שמה גרונות עוף ולבבות עוף
מבחינת ירקות- בצלי שאלוט (אני מחליפה ברגילים לרוב), תחתיות ארטישוק, לפתות, אפונה, שומר, סלרי וכוסברה (אני מחליפה בפטרוזיליה), אני גם מוסיפה לפעמים ארטישוק ירושלמי שהולך טוב עם טעם הלפת למשל (או כשאין לי לפת).
את המתכון אפשר למצוא בספר או באתר שלהם, אבל בגדול היא משחימה היטב את העוף ואת רוב הירקות ואז מוסיפה להם ציר עוף.
בעייני יוצאת גרסה מעניינת ושונה וסופר טעימה.
 
למעלה